Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Adama Ružičku zaradili medzi 10 najväčších nádejí na MS do 20 rokov

Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov sa v zámorí vnímajú ako veľká prehliadka hokejových nádejí a oficiálna stránka NHL medzi desať najväčších zaradila aj slovenského reprezentanta Adama Ružičku.

25.12.2016 11:20
Adam Ružička Foto: ,
Adam Ružička.
debata

Zostavovatelia zoznamu pripomenuli, že na nadchádzajúcom šampionáte v Montreale a Toronte (26. decembra 2016 – 5. januára 2017) sotva možno očakávať takú kvalitu, akú pred rokom vo Fínsku, kde sa predstavili Jesse Puljujärvi, Patrik Laine či Auston Matthews, teda hráči, ktorí už v tejto sezóne žiaria v NHL. A to ešte ani jeden z nich nedovŕšil dvadsať. Skauti však budú napriek tomu v stave najvyššej pohotovosti. Ich pozornosť by sa za normálnych okolností upriamila najmä na stredného útočníka Nolana Patricka, ale Kanaďan sa zranil a na turnaji bude chýbať.

V elitnej desiatke bez poradia figuruje aj 17-ročný odchovanec ružinovského hokeja Ružička. NHL.com charakterizuje stredného útočníka Sarnie Sting v OHL ako hráča so „šikovnými rukami a pohotovou strelou“.

Spoločnosť mu robia Švédi Lias Andersson, Elias Pettersson, Fíni Miro Heiskanen, Eeli Tolvanen, Juuso Välimäki a Kristian Vesalainen, Švajčiar Nico Hischier, Čech Martin Nečas a Američan Jake Oettinger.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Ružička