Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezmar Jágr bol opäť na ľade, pripísal si asistenciu. Čoskoro bude mať 52 rokov, ale od puku ho stále neodstavíte

Bez jedného dňa naskočil do ostrého zápasu po celých ôsmich mesiacoch. V Pardubiciach si navyše pripísal asistenciu. Tesnej porážke 3:4 s lídrom extraligy ale Jaromír Jágr nezabránil. Tréner Kladna Otakar Vejvoda si ale jeho prínos pre tím pochvaľoval.

20.12.2023 23:26
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr bol opäť na ľade.
debata

Vo svojom prvom zápase po 243 dňoch strávil Jágr na ľade bez šestnástich sekúnd rovných 14 minút. Striedanie príliš nepreťahoval a snažil sa nebyť na ľade v rovnakej chvíli, keď nastupovala najväčšia hviezda Dynama Lukáš Sedlák.

Jágr duel odohral v druhom útoku po boku Jakuba Strnada a Jaromíra Pytlíka.

Raz sedel na trestnej lavici za podrazenie a po jeho vylúčení Kladno kapitulovalo. Pri odchode na lavičku hanby sa hneval na rozhodcu.

Jeho súper Martin Bučko totiž v súboji o puk podľa Jágra nedržal hokejku dostatočne pevne, čo rozhodca podľa kladenského útočníka nebrali do úvahy.

Vidieť bol ale aj smerom dopredu. V 25. minúte vstúpil do pásma a jeho nepríjemnú strelu vyrazil pardubický Klouček len pred Strnada, ktorý skóroval.

01. Michal Čajkovský Čítajte viac V Rusku mám viac priateľov ako doma, vraví pre tamojšie médiá slovenský reprezentant. Podľa Čajkovského sa na Moskvu nechytá ani L.A.

Pre hrajúceho majiteľa Rytierov išlo o 99. asistenciu v jeho extraligovej kariére a prvý bod od tohtoročného februára, keď strelil jediný gól Kladna v 50. kole proti Vítkoviciam.

„Hral výborne. Na svoj vek je stále fantastický na puku v útočnej tretine. Presne to od neho očakávame,“ uviedol po zápase kladenský tréner a sám bývalý vynikajúci útočník Otakar Vejvoda.

Jágrova asistencia Kladno naštartovala. Stredočeši týmto zásahom silného súpera zaskočili a ešte stihli aj vyrovnať. Minútu pred koncom prostredného dejstva ale kapitulovali vo vlastnej presilovke.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Hrať proti Čechom a Švédom? Nereálne, Slovensko je pre nich na vedľajšej koľaji, vraví najlepší brankár extraligy

Vojvoda po zápase chválil pohyb svojich zverencov, hoci sa dostali do trojgólového manka.

„Boli sme spokojní s pohybom. Zatlačili sme na ich obrancu a vynútili si vyrovnanie. Bohužiaľ sme potom inkasovali v presilovej hre víťazný gól,“ hodnotil kladenský tréner porážku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno