Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Rusku mám viac priateľov ako doma, vraví pre tamojšie médiá slovenský reprezentant. Podľa Čajkovského sa na Moskvu nechytá ani L.A.

V Rusku pôsobí už ôsmu sezónu. Nič na tom nezmenila ani lanská vojenská invázia na Ukrajinu. Michal Čajkovský je spokojný s tým, ako to je. V rozhovore pre ruský web championat.ru potvrdil, že z Ruska by neodišiel.

20.12.2023 14:50
01. Michal Čajkovský Foto:
Michal Čajkovský.
debata (100)

31-ročný obranca Čajkovský hráva v aktuálnej sezóne za Spartak Moskva. V 40 doterajších zápasoch skóroval šesťkrát a na ďalších osemnásť gólov prihral.

„Prišiel som sem pred ôsmimi rokmi a veľmi sa mi tu páči. Mám tu veľa veľmi dobrých priateľov, možno dokonca viac ako doma,“ priznal bek, ktorý hrával dlhé roky aj za reprezentáciu. Od februára 2022 – kedy Moskva napadla Kyjev – sa v nej neobjavil.

„Slovensko a Rusko sú veľmi podobné z hľadiska mentality. Žijú tu rovnakí ľudia, vedie sa tu rovnaký život. Mojej rodine sa tu veľmi páči a rovnako tak aj mne v Spartaku. Chcel by som tu zostať dlhodobo,“ vyhlásil bratislavský rodák.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...

V metropole Ruska sa mu vraj páči Dokonca tak, že mesto prirovnal k Los Angeles, za ktorým vraj v ničom nezaostáva.

„Pre mňa a moju rodinu je Moskva najlepším mestom na svete. Tu máme všetko čo chceme a navyše je tu veľa tímov, s ktorými je možné hrať a nemusí sa teda nikam cestovať. Vždy sa môžeš vrátiť domov k rodine po zápase,“ podotýka Čajkovský.

„V mladosti som hrával v Amerike, navštívil rôzne mestá, býval som vo Washingtone, Ottawe, v Los Angeles som strávil dva mesiace, dobre poznám aj Calgary. Ale to nie je Moskva, nedá sa porovnať s inými mestami,“ dodal.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
100 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Spartak Moskva #Michal Čajkovský