Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schválené. V Česku vyrastie najmodernejšia hokejová aréna v Európe. Nebude to však v Prahe ani v Brne

Vo východných Čechách vyrastie nová hokejová aréna, ktorá bude tou najmodernejšou v Európe. Ambiciózny zámer investora a majiteľa pardubického hokejového klubu Petra Dedka bol schválený a fanúšikovia Dynama sa môžu tešiť na svoj nový domov.

20.12.2023 08:10
Pardubice Foto:
Takto by mala vyzerať nová hokejová aréna v Pardubiciach.
debata (5)

Dedek vstúpil do pardubického hokeja nedávno. Postavil však veľmi schopný tím, ktorý aktuálne vedie ligu a bude ašpirovať aj na celkové víťazstvo. Jeho ďalším plánom bola nová hokejová aréna, ktorú plánoval dokonca zaplatiť sám. Teraz celý projekt dostal zelenú.

Všetko stálo na zmene územného plánu. "Postavíme jednu z najmodernejších arén v Európe, ktorá sa stane ikonickou stavbou Pardubíc reprezentujúcou mesto, kraj aj Českú republiku.

Aréna bude slúžiť športu, v prvom rade hokeju. Bude miestom pre kultúrne podujatia, zábavu a kongresovú turistiku. Náš aktuálny plán je otvoriť arénu v auguste 2027 a extraligu v nej hrať od sezóny 2027/28," povedal pre web pardubického hokejového klubu Petr Dědek.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Zvykne vravieť, že ruská mašina sa nikdy nepokazí, no rakete z Moskvy náhle zvlhol pušný prach. Kam sa podeli Ovečkinove góly?

Odhadované náklady celého zámeru sú celkom 8 miliárd českých korún – 366 mil. euro – vrátane technológií a vybavenia interiéru. Kapacita nového českého svätostánku sa dostane cez 15 tisíc fanúšikov.

„Presný počet divákov bude známy až v ďalšej fáze príprav, záleží na počte sektorov a veľkosti sedačiek v jednotlivých sektoroch. S tým súvisí pohodlie divákov a služby,“ dodal Dedek.

Hala bude tou najmodernejšou, a tak sa dajú očakávať v okolí stánku všemožné vymoženosti. Multifunkčná stavba spolu s hotelom, tréningové haly a parkovací dom vytvoria živú časť mesta s ponukou služieb a obchodov. Areál bude doplnený o parkové a relaxačné plochy.

Takto by mala vyzerať nová hokejová aréna v... Foto: HC Dynamo Pardubice
Pardubice Takto by mala vyzerať nová hokejová aréna v Pardubiciach.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Pardubice #Petr Dedek