Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára sa nevie zastaviť, tentokrát bežal maratón vo floridskom teple. Má nový cieľ

Zdeno Chára počas uplynulého víkendu opäť prekonával sám seba. Pred týždňom absolvoval náročné preteky v Daytone, ktoré vyhral, túto nedeľu už štartoval na maratóne v Palm Beach na Floride.

11.12.2023 18:00
409865784 884485776396600 8683607137803711014 n Foto:
Chára si doprial ledva týždeň oddychu.
debata

Bývalý slovenský hokejista opäť potvrdil, že má svoje hranice inde ako väčšina ľudí. Pred týždňom triumfoval na podujatí v Daytone, ktoré sa skladalo z takmer dvojkilometrového plaveckého úseku, 90 kilometrovej cyklistickej trasy a polmaratónu.

Tento víkend si doprial „iba“ klasický maratón, ktorý sa konal vo floridskom Palm Beach.

Víťaz Stanleyho pohára ho odbehol v čase 3:59:17, čo v jeho vekovej kategórii stačilo na pekné 5. miesto. Išlo už o jeho šiesty maratón v priebehu ôsmich mesiacov.

07. Zdeno Chára Čítajte viac Američan sa dočkal hetriku. Chárov rekord však neprekonal

Na známom podujatí v Bostone v apríli tohto roka dosiahol čas 3:38 h, potom sa neustále zlepšoval. Vo Wyomingu to bolo 3:27 h, v Portlande to stihol o tri minúty rýchlejšie. Na októbrovom Baystate Marathon zaznamenal doterajší osobný vrchol časom 3:16 h.

Na poslednom maratóne sa pod jeho čas podpísalo aj teplé floridské počasie, bežalo sa v teplotách okolo 25 stupňov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33)

Chárovým cieľom je úspešne absolvovať všetky maratóny, ktoré patria do série Majors. Ide o šesť najväčších svetových podujatí (Boston, New York, Chicago, Berlín, Londýn a Tokio), na ktorých sa zúčastňujú desaťtisíce bežcov, na štarte býva minimálne 38 000 súťažiacich.

„Najbližšie je v pláne Londýn v apríli,“ potvrdil Chára pre The Sun. „Je skvelé zúčastniť sa na všetkých Majors po celom svete, bežať v iných krajinách počas rôznych ročných období,“ dodal Slovák, ktorého k maratónom priviedla zvedavosť, ale aj možnosť novej výzvy pre seba samého.

"Chcel som to skúsiť. Mám šťastie, že poznám veľa bežcov so skúsenosťami z maratónov. Ich rady mi pomohli k tomu, aby som bol adekvátne pripravený.

828116198 Čítajte viac Prvenstvo sa presúva do Ruska. Pri otvorení najväčšej hokejovej arény sveta bol aj slovenský obranca

Chára musel zmeniť celý prístup k tréningu. Dovtedy sa sústreďoval na rýchlosť a intenzitu, ktoré potrebuje špičkový hokejista, no pri behu je to hlavne o výdrži.

„Je to zmena, hokejová príprava je oveľa intenzívnejšia. Z rýchleho, výbušného športu som prešiel k niečomu, kde záleží hlavne na konzistentnosti a udržiavaniu tempa, bolo to niečo nové.“

Chára však nemá v pláne hnať sa za rekordnými časmi. „V mojom veku ide hlavne o dokončenie pretekov a dobrý pocit z činnosti,“ vysvetlil v novembrovom rozhovore.

Najlacnejšie body hráčov Montrealu v NHL Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček podľa pomeru ročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #maratón #behanie #Palm Beach