Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berie vyše pol milióna mesačne a nepáči sa mu Ostrava? Čechov naštval Američan, v klube skončil

To, o čom sa vo veľkom špekulovalo, sa nakoniec vyplnilo. Český hokejový klub HC Vítkovice Ridera prišiel o svoju najväčšiu hviezdu.

29.11.2023 17:12
Peter Mueller Foto:
Peter Mueller v drese Vítkovíc.
debata

Americký útočník Peter Mueller končí v tíme na vlastnú žiadosť a hľadá si nový klub. Jeho bývalý zamestnávateľ to potvrdil na sociálnych sieťach i vlastnej webovej stránke.

„Peter Mueller sa viackrát vyjadril v zmysle, že nie je spokojný so svojím pôsobením vo Vítkoviciach a nie je spokojný ani so životom v Ostrave.

Povedal, že chce z tímu odísť, preto sme sa dohodli na ukončení vzájomnej spolupráce," povedal športový riaditeľ HC Vítkovice Ridera Roman Šimíček.

buček nitra Čítajte viac V KHL ani v Česku sa nepresadil. Zo Slovákov v extralige dominuje kapitán Nitry. Na skvelé štatistiky reagoval skromne

Mueller vlani prestúpil do Vítkovíc z Komety Brno. V aktuálnom ročníku odohral 17 zápasov, v ktorých si pripísal 13 bodov za 6 gólov a 7 asistencií.

V kanadskom bodovaní sú lepší len dvaja hráči – Stuart Percy a Dominik Lakatoš. Práve kapitána tímu odchod hviezdneho Američana prekvapil.

„Všetkým v kabíne oznámil, že vo Vítkoviciach už pokračovať nechce. Šokovalo nás to, ale ak to takto cíti, je to jeho voľba.

Sme v situácii, keď musíme mať v kabíne hráčov, ktorí chcú bojovať za Vítkovice, aby sme sa konečne zdvihli.

Ak tu niekto nechce byť a nechce tímovo pracovať, tak tu jednoducho nemá miesto,“ vyhlásil Lakatoš.

SR Hokej Extraliga 20. kolo BBX Čítajte viac Slovenský hokejista búra stereotypy. Netradičnému hobby sa venuje aj s priateľkou. Promócie na Camp Nou? Jedno obrovské stavenisko

Český server sport.cz upozornil na viacero možných záujemcov. Patrí medzi nim práve Kometa. Prekážkou má byť rozprávkový plat, ktorý Mueller v Ostrave bral – 600-tisíc českých korún mesačne.

Ašpirantom na podpis Muellera by mal byť aj Hrade Králové. Avšak, generálny manažér klubu Aleš Kmoníček tieto správy dementoval.

„V tejto chvíli sme o ničom takom nerokovali a ani to nedojednávame,“ povedal Kmoníček pre sport.cz.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Vítkovice Ridera #Peter Mueller