Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Buď predaj, alebo vyvlastnenie. Fíni chcú získať arénu od oligarchov napojených na Putina

Fínsko chce urýchliť konfiškáciu najväčšej športovej arény v Helsinkách, ktorá je od minulého roka zatvorená z dôvodu sankcií voči jej bohatým ruským majiteľom napojeným na ruského vodcu Vladimira Putina.

26.11.2023 12:53
Hartwall Arena Foto:
Hartwall Arena v Helsinkách je mimo prevádzky už takmer dva roky.
debata (4)

Ako referuje fínsky web Ilta-Sanomat, vo Fínsku pred podniknutím dôležitých krokov ešte čakajú na obsah nového sankčného balíka Európskej únie voči Rusku.

Halu, v minulosti známu ako Hartwall Arena, ktorá bola predtým hlavným dejiskom obľúbeného fínskeho športu – ľadového hokeja, kontrolujú miliardár Gennadij Timčenko, ktorý má podiely v ruských energetických spoločnostiach, a Roman Rotenberg, potomok vplyvnej rodiny Rotenbergovcov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pri historickej prehre. Pospíšil a Ružička v jednom útoku, tešil sa Tatar

Fínska vláda chce, aby dobrovoľne predali svoj podiel, inak pristúpi ku vyvlastnení ich akcií. Podľa zdroja Ilta-Sanomat by sa tak malo udiať v januári alebo februári budúceho roka.

Fínska metropola pre nemožnosť využívať halu prichádza ročne o viac ako 100 miliónov eur. „Nebudú už žiadne prieťahy. Je v záujme všetkých vrátiť arénu tak či onak do prevádzky,“ uviedol nemenovaný zdroj z fínskeho ministerstva zahraničných vecí.

Pri zatvorenej Hartwall Arene sa centrom športových a kultúrnych akcií vo Fínsku stalo Tampere, kde sa nachádza moderná Nokia Arena s kapacitou 14-tisíc miest.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Helsinki #Hartwall aréna