Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moderátor Dírer pred začiatkom politickej relácie na TA3 riešil Hudáčka. Dal ho do protikladu k Čáslavskej

Kauza Júliusa Hudáčka napokon dostala priestor aj v politickej relácie. V nedeľu na obed. Moderátor TA3 Richard Dírer spomenul meno slovenského gólmana pred začiatkom tradičnej politickej debaty "V politike".

14.01.2024 15:46
03. Július Hudáček Foto:
Brankár Július Hudáček.
debata (186)

Známy moderátor si pred jej začiatkom zvykne vziať slovo a prehovoriť k divákom. Tentoraz si za tému vybral kauzu, ktorá uplynulý týždeň rezonovala azda najviac.

Má hokejovo-politický charakter, lebo k hokejovému brankárovi zo Spiša sa už vyjadril kde-kto: politici, športovci, novinári, fanúšikovia a napokon aj samotná verejnosť.

Dírer dal skúseného gólmana, ktorého angažmán v Kladne sa skončilo už po dvoch dňoch, do protikladu ku konaniu legendárnej československej gymnastky Věry Čáslavskej.

"Kedysi sme s obdivom hľadeli na Věru Čáslavskú, českoslovneskú gymnastku, ktorá na olympiáde v Mexiku okrem štyroch zlatých a dvoch strieborných medailí písala aj inú históriu. Tlieskali sme jej, keď ostentatívne sklonila hlavu počas sovietskej hymny na protest proti okupácii Československa.

Po obsadení našej krajiny ruskými vojskami našla odvahu postaviť sa proti okupácii. Dnes nás naši ústavní činitelia presviedčajú, že máme rovnako tlieskať Julovi Hudáčkovi – ten si na rozdiel od Čáslavskej okupáciu nevšimol a zostal hrať v KHL. Tiež tak vyjadril svoj názor.

Július Hudáček Čítajte viac Pár kreténov robí z našej krajiny protektorát. Český poslanec z radikálnej SPD sa zastal Hudáčka

V poriadku. No ale teraz sa čuduje, že sa nájdu ľudia, ktorým jeho odvrátenie zraku od zabíjania ľudí na Ukrajine prekáža. Veď no a čo? Premiér a predseda parlamentu sa mu za všetkých ospravedlnili. Rovnako ako v prípade útoku semaforu na auto podpredsedu parlamentu.

Vodič milión by po úteku z miesta činu skončil bez vodičáku a riešil opletačky s políciou, ale aj v tomto prípade sme sa dočkali relativizácie skutku. Ako nám oznámil premiér, ide o normálny ľudský príbeh a nie o vážnu vec. Veď no a čo?" zakončil Dírer svoj príhovor.

Jaromír Jágr Čítajte viac Nesúďte, aby ste neboli súdení. Jágr sa vyjadril k prípadu Hudáček. Slovenský brankár si medzitým našiel nový klub

Na Hudáčka počas týždňa reagoval aj český novinár Robert Rampa z Mladej fronty Dnes. Ten dokonca rodákovi zo Spiša zaslal sedem otázok, na ktoré žiadal odpoveď.

Niekdajší slovenský reprezentant sa ale k téme už odmietol vyjadrovať. Písali sme o tom tu.

radosa, šatan Čítajte viac Majetok zarobil v Amerike, podporuje opačnú stranu. Radosa sa obul do Šatana, Hudáčka, neobišiel ani Fica
186 debata chyba
Viac na túto tému: #Július Hudáček #TV TA3 #Richard Dírer