Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švestičky a metelesku blesku. Na tanieri to mám odmalička, smeje sa útočník Hujer

Priezvisko Hujer má v Česku celkom 245 ľudí. Jedným z nich je aj hokejista Jakub Hujer, ktorý reprezentuje český tím na MS do 20 rokov.

31.12.2023 08:49
Jakub Hujer Foto:
Priezvisko Jakuba Hujera vyvoláva okamžite u mnohých úsmev na tvári.
debata

Pri pohľade na menovku na jeho drese si takmer všetci filmoví priaznivci vybavia postavu Hujera z kultového snímku Marečku, podejte mi pero. „Odmalička to mám na tanieri,“ s úsmevom na perách odpovedal 19-ročný útočník pre sport.cz.

„Hujer, metelesku blesku!“, „Kto je tady od Hujerů!“ alebo „To jsem si dovolil na ukázku ze své zahrádky pár švestiček, jestli se neurazíte.“ Tieto hlášky zo 47 rokov starého filmu Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka zľudoveli. "Samozrejme ich počúvať často,“ potvrdil hokejista.

Nepočúva ich od svojich spoluhráčov a rovesníkov, ale na MS vo Švédsku si aj tak sem-tam niekto rypne. „Občas na mňa čosi zahučia tí starší z realizačného tímu. Často to čítam v komentároch, alebo to dostávam do správ. Niekto sa vždy nájde.“

Niekedy dokáže nájsť aj originálnu narážku na svoje priezvisko. Sám pritom nie je vôbec fanúšikom kultového filmu. „Videl som to len raz v živote. Aj to z donútenia rodičov. Ani som to nevydržal dopozerať,“ reagoval na film.

Na MS však nezaujal iba priezviskom, ale aj štýlom hry. Jeho nomináciu označovali experti za prekvapujúcu, rodák z Liberca však dostal úlohy, ktoré mu sedia. So 190 centimetrami a 93 kilogramami vo štvrtej formácii kazí hru súperov. „Snažím sa hrať svoj jednoduchý fyzicky hokej a vziať súperovi čo najviac síl,“ vysvetlil.

Latvia Čítajte viac Senzačný výsledok na MS: Slovákom pribudol potenciálny súper, Lotyši nečakane zmietli Nemcov

V zápase proti USA naskočil do hry ako trinásty útočník, ale od polovice zápasu vystriedal v štvrtom útoku Matěja Přibyla. „Musím vtedy úplne zabudnúť na to, že som nehral. Urobím pár drepov, skočím tam a jednoducho to odmakám.“

Trénerovi českého výberu Augustovi sa páčilo, ako žila celá striedačka vrátane náhradníkov. O to sa staral aj útočník Rimouski pôsobiaci v kanadskej juniorskej QMJHL. „Atmosféra musí byť. Hlavne od chalanov, ktorí toľko nehrajú, pretože majú logicky najviac síl,“ doplnil Hujer.

Najlepší hokejisti na MS do 20 rokov vo Švédsku Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
xxx
debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Jakub Hujer