Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zahrajú si so Slovákmi o prvé miesto? Američania rozobrali Švajčiarov na súčiastky, suverénni Švédi

Hokejisti USA deklasovali vo štvrtkovom zápase na MS hráčov do 20 rokov Švajčiarsko 11:3 a so šiestimi bodmi sa posunuli na čelo B-skupiny, o skóre pred Slovensko.

28.12.2023 19:49 , aktualizované: 22:35
hokej USA Švajčiarsko MS U20 Foto: ,
Hráči USA oslavujú gól do siete Švajčiarska.
debata

Druhé víťazstvo na šampionáte v Göteborgu dosiahli aj domáci Švédi, ktorí si v A-skupine poradili s Nemeckom hladko 5:0.

Severanov potiahol k triumfu Otto Stenberg, ktorý zaznamenal hetrik. Švédi sa v tabuľke „áčka“ bodovo vyrovnali lídrovi z Kanady, ktorý má na konte rovnako šesť bodov, ale lepšie skóre. Nemci nenadviazali na úvodné prekvapujúce víťazstvo nad Fínskom (4:3), patrí im s tromi bodmi tretia priečka.

Švajčiari, ktorí v stredu prehrali v Göteborgu so slovenskými reprezentantmi 0:3, čelili od úvodu gólovému uragánu. Američania nastrieľali súperovi už v prvej tretine päť gólov, keď sa hetrikom v priebehu siedmich minút blysol Jimmy Snuggerud.

česko, slovensko Čítajte viac Slováci majú silu. Nesmú si však namýšľať, že sa im nič nemôže stať. V čom je ich najväčšia výhoda na MS?

Ten vyhnal z bránky Lorina Grutera, jeho náhradník Ewan Huet inkasoval potom ešte šesťkrát. Gavin Brindley sa na vysokom víťazstve podieľal dvomi presnými zásahmi a asistenciou, Frank Nazar nazbieral štyri asistencie.

USA sa najbližšie stretnú v piatok o 17.00 SEČ s Českom, Helvéti narazia v sobotu v rovnakom čase na Nórsko, čo môže byť kľúčový duel v boji o postup do štvrťfinále.

A-skupina (Scandinavium)
Nemecko – Švédsko 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Góly: 16. Stenberg (Edstrom), 39. M. Hävelid (Bystedt, Lindstein), 47. Stenberg (Unger Sörum, M. Hävelid), 50. Stenberg (Edstrom, Unger Sörum), 55. Östlund (Lekkerimäki)

Standings provided by Sofascore

B-skupina (Frölundaborg)
Švajčiarsko – USA 3:11 (1:5, 0:4, 2:2)
Góly: 10. G. Weber (Füllemann, Reinhard), 42. Christe (Füllemann, G. Weber), 50. Schild (Muggli, Taibel) – 2. Smith (Buium, Perreault), 4. Snuggerud, 9. Snuggerud (Gauthier), 13. Snuggerud (Gauthier), 19. Buium, 26. Brindley (Nazar), 30. Leonard (Brindley, Casey), 31. Brindley (Nazar, Fowler), 35. Howard, 48. Finley (Nazar), 55. Pohlkamp (Nazar, Finley)

Standings provided by Sofascore
Slovenskí fešáci na MS do 20 rokov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa pred zápasom...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov 2023