Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL si zarobil desiatky miliónov dolárov. Hviezdny Čech priznal problémy s peniazmi. Keby som poslúchol otcove rady...

Český hokejový útočník Jakub Voráček si počas svojej bohatej kariéry v NHL zarobil okolo 80 miliónov dolárov. V rozhovore pre web Aktuálne.cz prezradil, aké nástrahy číhajú najmä na mladých hokejistov, ktorí sa ocitnú v najlepšej lige sveta a na ich účtoch začnú pribúdať astronomické sumy.

16.04.2024 19:57
Jakub Voráček Foto: ,
Jakub Voráček.
debata

Rodák z Kladna priznáva, že nie vždy dokázal s financiami pracovať zodpovedne.

„Vždy som bol bohém. Ako na ľade tak aj mimo neho. Aj ja som robil chyby. Vedia o nich iba ľudia, ktorí sú mi najbližšie. Faktom je, že som niekoľko peňazí doslova vyhodil do koša,“ mieni Voráček.

Aktuálne 34-ročný krídelník už druhú sezónu prakticky nehráva a je len otázkou času, kedy oznámi koniec aktívnej kariéry.

„Mal som obrovské šťastie, že som si v kariére zarobil obrovské množstvo peňazí. Samozrejme, bol by som radšej, ak by som financie, o ktoré som prišiel, mal teraz na účte, ale na druhú stranu ma táto životná skúsenosť posunula,“ konštatuje Voráček.

175528772 Čítajte viac Krach českej legendy. Olympijský víťaz dlhuje 1,7 miliardy korún. Musí predať najcennejšie medaily, aby sa zachránil

V NHL pôsobil prevažne v drese Philadelphie, no prvé sezóny strávil v Columbuse.

„Moja rada je, že ak sa už spálite, snažte sa neprísť o všetko a poučte sa. Chyby sa stávajú. Múdri ľudia sa z nich ale dokážu poučiť,“ konštatuje Voráček.

Majiteľ zlatej i bronzovej medaily z MS priblížil, kto mu v živote v tomto smere najviac pomohol.

„Keby som poslúchal otca som dnes ešte omnoho bohatší človek. Peniaze sa omnoho ľahšie utrácajú ako zarobia. Akonáhle si máte viac nalepia sa na vás ľudia, ktorí sa chcú iba priživiť,“ prezrádza Voráček.

Priznáva, že bez podpory rodičov, by veľa nedosiahol.

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jakub Voráček