Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Diabolsky dobrý Slovák. Takého na strome len tak nenájdete, vravia Devils

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec má za sebou dva dni v rozvojovom kempe klubu New Jersey Devils zo zámorskej NHL, ktorý si ho minulý týždeň vybral na drafte nováčikov z druhého miesta.

13.07.2022 13:00
Šimon Nemec Foto: ,
Šimon Nemec.
debata

Najvyššie draftovaný obranca v tomto roku aj v slovenskej histórii verí, že sa v budúcej sezóne presadí v Severnej Amerike. Podľa jeho slov by mu najviac pomohlo pôsobenie v nižšej Americkej hokejovej lige, kde majú „diabli“ záložný tím Utica Comets.

„Chcem sa pokúsiť o to, aby som hral v Severnej Amerike, možno v AHL alebo aj v NHL za Devils, nikdy neviete. Odohral som dve plné sezóny medzi mužmi na Slovensku. Myslím si, že v AHL by to pre mňa bolo lepšie,“ prezradil Nemec pre oficiálny web profiligy.

Úradujúci vicemajster slovenskej extraligy s HK Nitra prekonal rekordný zápis Branislava Mezeia a Borisa Valábika, ktorí boli pred ním najvyššie draftovaní slovenskí obrancovia. Mezeia si vybral z 10. pozície klub New York Islanders v roku 1999, Valábik sa dočkal rovnakej pocty v roku 2004 od klubu Atlanta Thrashers.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Otrasné: Urazený Wright lajkuje Slafkovského hejterov na Instagrame

„Som naozaj nadšený, že som tu. Myslím si, že Devils sú pre mňa naozaj dobrá organizácia a ľudia sú tu veľmi priateľskí. Myslím si, že v utorok mi to na ľade moc nešlo, pretože som bol na ňom len druhýkrát v tomto mesiaci. Ale uvidíte, že v nasledujúcich dňoch budem lepší,“ zhodnotil 18-ročný rodák z Liptovského Mikuláša svoje pôsobenie v rozvojovom kempe Devils.

Niektorí skauti prirovnávajú Nemca ku švajčiarskemu obrancovi Romanovi Josimu z Nashville Predators. V New Jersey sú radi, že sa rozhodli svoju prvú voľbu na drafte použiť na mladého Slováka.

"Pravorukí obrancovia nerastú na stromoch a každý to vie. Bol jeden z najsledovanejších hráčov na tohtoročnom drafte a naša organizácia je z neho nadšená. Teraz sa jeho aj ostatných draftovaných mladíkov snažíme zaradiť do nášho systému a pomôcť im v individuálnom rozvoji, aby sa v nasledujúcich rokoch mohli dostať až na vrchol a stať sa takými hráčmi v NHL, akými chcú byť.

Je to vzrušujúce obdobie a sme radi, že je tu Šimon v tomto týždni s nami," povedala o Nemcovi riaditeľka hráčskeho rozvoja u „diablov“ Meghan Dugganová.

Video

Nemec vytvoril v sezóne 2021/2022 juniorský extraligový rekord s 26 bodmi v 37 zápasoch základnej časti, len útočníci Marián Hossa a Gáborík ich nazbierali viac ako juniori. Stal sa tiež historicky najproduktívnejším juniorom v play-off so 17 bodmi (5+12) v 19 stretnutiach.

Na ZOH v Pekingu pomohol Slovensku k bronzovým medailám jednou asistenciou v siedmich zápasoch, na MS vo Fínsku zaznamenal gól a päť asistencií v ôsmich dueloch. Bol tiež najužitočnejším hráčom ostatného Hlinka Gretzky Cupu, kde ako kapitán doviedol slovenskú reprezentáciu do 18 rokov k zisku striebra 6 bodmi (1+5) v 6 súbojoch.

Prvý tréning Juraja Slafkovského v Montreale Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Draftová jednotka pri práci.
debata chyba
Viac na túto tému: #New Jersey Devils #Šimon Nemec