Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Otrasné: Urazený Wright lajkuje Slafkovského hejterov na Instagrame

Od oficiálneho vstupu Shanea Wrighta do NHL síce ubehlo len pár dní, no mladý Kanaďan sa rýchlo dostáva na titulky zámorských športových médií.

13.07.2022 09:42
Juraj Slafkovský Foto:
Shane Wright, dlhodobo najväčší favorit na pozíciu číslo 1 v drafte, gratuluje Jurajovi Slafkovskému.
debata (17)

Všetko sa to začalo – samozrejme – v deň draftu, keď Wright, pre veľkú časť fanúšikov favorit na pozíciu č. 1, klesol až na štvrté miesto. Odtiaľ si ho vybral Seattle Kraken. Po samotnom výbere Wright z pódia utrúsil pár diplomatických viet a následne vyslal niečo, čo vyzeralo ako dosť drsný pohľad.

Mnohí špekulovali, že cieľom boli tí, ktorí sedeli pri stole Montrealu Canadiens.

Niektorí vnímali uprený pohľad ako pozitívum, považovali ho za znak súťaživosti, ktorá je potrebná na to, aby ste boli vrcholovým športovcom. Iní ho však vzali ako negatívum, pretože ho považovali za znak nezrelosti mladého útočníka.

Obe interpretácie sú relatívne spravodlivé, ale najnovšia správa z Kanady môže veľa vysvetliť.

Počas víkendu niekoľko používateľov Instagramu či Twitteru začalo uverejňovať snímky obrazovky údajne Wrightovej aktivity na sociálnych sieťach po drafte.

Kontu „shane_wright51“, ktoré sa prisudzuje práve kanadskej hviezdičke, sa páčia príspevky znevažujúce Juraja Slafkovského. Podľa médií sa používateľské meno zhoduje s osobou Wrighta, pripomínajú však, tieto fotografie možno ľahko upraviť.

Shane Wright

Čo však robí celú záležitosť o niečo presvedčivejšou, je to, že print screeny pochádzajú z niekoľkých rôznych zdrojov.

Predovšetkým lajk pod statusom, v ktorom užívateľ prirovnáva Slafkovského k Nailovi Jakupovi, je znevažujúci. Jakupov je ruský útočník, ktorého si v roku 2012 vybral Edmonton z 1. miesta. V NHL sa však nepresadil a nedarí sa mu ani doma v Rusku v KHL.

Používateľ Twitteru „Jason“ zasa zverejnil vlastnú snímku obrazovky, na ktorej sa Wrightovi páčil príspevok poukazujúci na dátum 6. decembra. V ten deň Montreal Canadiens narazí na Seattle Kraken.

Portál hockeyfeed.com zdôrazňuje, že ak je to pravda a Wright takto na sociálnych sieťach podkopáva Juraja Slafkovského, môže to byť ďalší z dôvodov, prečo v drafte klesol až na štvrté miesto.

Shane Wright
Juraj Slafkovský Čítajte viac Wright ako hemoroid? Bol nechutný! Slafkovský si získava novinárov
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Montral Canadiens #Shane Wright