Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Stümpel už nie je poslanec. Môže za to alkohol za volantom pred dvomi rokmi

Bývalý skvelý slovenský hokejista Jozef Stümpel už nesedí v mestskom zastupiteľstve Nitry.

20.12.2021 06:46
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel.
debata (20)

Udialo sa tak potom, ako sa prišlo na to, že niekdajší renomovaný center NHL pred pár rokmi požil pred jazdou autom alkohol. Zákony SR mu v tomto prípade neumožňujú pokračovať vo funkcii.

„Vážení poslanci mestského zastupiteľstva v Nitre, dovoľujem si Vám oznámiť, že si už nebudem naďalej uplatňovať mandát poslanca. K tomuto rozhodnutiu ma vedú viaceré dôvody, aj osobného charakteru. Nemajú však politický charakter, naopak, chcel by som poďakovať vedeniu mesta za všetky doterajšie kroky, ktoré viedli k podpore a rozvoju športu v Nitre,“ napísal 49-ročný rodák z Nitry.

Pravda je však taká, že Stümpel nemal prakticky na výber. V máji 2019 bol totiž za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdený na podmienečný trest. Stümpel však netušil, že túto skutočnosť má oznámiť a tak svoj mandát vykonával aj naďalej.

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).

Na to, čo sa v minulosti stalo, sa prišlo iba náhodou. Stümpel totiž požiadal o upustenie od zvyšku trestu a súd si vyžiadal od mestského zastupiteľstva stanovisko. V zákone o obecnom zriadení sa však píše, že mandát poslanca automaticky zaniká odsúdením za úmyselný trestný čin alebo právoplatným odsúdením za trestný čin, ak výkon trestu odňatia slobody nebol podmienečne odložený.

Exhokejista o tomto nevedel. Príslušná komisia teraz musí preskúmať všetky uznesenia z minulosti, ktoré schválilo zastupiteľstvo za uvedené obdobie. Stümpel už medzitým vrátil všetky odmeny, ktoré za ten čas dostal ako poslancec.

Tucet Slovákov, ktorí majú istú olympiádu Fotogaléria - 0 fotiek Všetky fotky
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #Jozef Stümpel