Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Banská Bystrica proti Färjestadu trikrát viedla, napokon získala iba bod

Slovenský hokejový majster HC '05 iClinic Banská Bystrica si vo štvrtom vystúpení v G-skupine Ligy majstrov 2019/2020 pripísal na konto tretiu prehru.

07.09.2019 17:16 , aktualizované: 21:57
Tyler Beskorowany Foto: ,
Brankár Banskej Bystrice Tyler Beskorowany inkasuje gól.
debata

V domácom prostredí nestačil na švédsky Färjestad, ktorému podľahol 3:4 po predĺžení. Zverenci Dana Cemana v zápase trikrát vyhrávali, ale po zápase boli sklamaní. V tabuľke tak naďalej figurujú na štvrtom mieste so ziskom troch bodov a nepriaznivým skóre 7:15.

Banskobystričania mali veľmi dobrý vstup do zápasu, keď už v 66. sekunde skóroval Jordan Hickmott. „Barani“ si v úvodnom dejstve svoj náskok udržali, ale do záverečnej časti sa išlo za vyrovnaného stavu 1:1, keďže v 26. min sa strelecky presadil aj hosťujúci Sebastian Erixon.

V tretej tretine domáci dvakrát skórovali zásluhou Joona Jääskeläinena a Patrika Lampera, no švédsky klub zakaždým dokázal vyrovnať a v predĺžení rozhodol o svojom víťazstve. V 65. min stratil puk skúsený útočník Marek Slovák a jeho zaváhanie potrestal bývalý hráč Chicaga Blackhawks Victor Ejdsell.

„Barani“ sa najbližšie predstavia na ľade HK Poprad, kde začnú cestu za obhajobou majstrovského titulu v slovenskej najvyššej súťaži. Zvyšné dva zápasy Ligy majstrov ich čakajú v októbri, keď sa budú konfrontovať so švajčiarskym tímom HC Ambri Piotta.

Hokejová Liga majstrov – G-skupina:

HC '05 iClinic Banská Bystrica – Färjestadu BK 3:4 po predĺžení (1:0, 0:1, 2:2 – 0:1)
Góly: 2. Hickmott, 43. Jääskeläinen, 54. Lamper – 26. Erixon, 52. Nilsson, 57. Aslund, 65. Ejdsell
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Iarets, Baluška – Synek, D. Konc

Ivan Ďatelinka (obranca Banskej Bystrice): „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Držali sme súpera na dištanc a nedovolili sme mu vytvoriť si veľa príležitostí. Následne bola hra vyrovnaná, v tretej tretine sme strelili gól, no krátko na to sa im jemným tečom podarilo vyrovnať. Posledné tri minúty sme mali presilovku, ktorú sme nevyužili a súper nás potrestal. Musíme sa z toho poučiť, pretože tieto situácie rozhodujú zápasy a budú dôležité aj v našej lige.“

Vojtech Mozík (obranca Färjestadu): „Prvý vzájomný zápas bol veľmi rozkúskovaný, keďže bolo množstvo presiloviek. Dnes sa hralo viac päť na päť a Banská Bystrica hrala jednoduchšie. Chceli sme získať tri body, ale domáci predviedli dobrý výkon a myslím si, že napokon môžeme byť radi aspoň za dva body.“

Krištof sa podieľal na triumfe Kärpätu

Hokejisti fínskeho majstra HPK Hämeenlinna prehrali v B-skupine Ligy majstrov so švajčiarskym EV Zug 1:3. V drese domácich hral Slovák Filip Krivošík, do gólovej štatistiky nezasiahol.

V druhom zápase B-skupiny zvíťazila HC Škoda Plzeň na ľade dánskeho majstra – Rungstedu 4:2. Západočesi sa v tabuľke posunuli na priebežnú 2. priečku za Zug.

V zápase E-skupiny hokejovej Ligy majstrov sa o víťazstvo fínskeho vicemajstra Kärpät Oulu na ľade SC Bern 2:1 po predĺžení a nájazdoch výrazne zaslúžil Michal Krištof. Slovenský reprezentant v 11. minúte strelil gól na 1:1 a okrem toho sa presadil aj v samostatných nájazdoch.

Hokejisti HK Mountfield Hradec Králové prehrali v sobotňajšom zápase H-skupiny so švédskym Frölunda Indians. Za východočeský klub zaznamenal jeden presný zásah obranca Mislav Rosandič, asistenciu si pripísal útočník Matej Paulovič. V zostave domácich hral aj ďalší Slovák Lukáš Cingel.

Liga majstrov – ďalšie výsledky:

B-skupina HPK Hämeenlinna – EV Zug 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Góly: 40. Innala 10. Senteler, 28. Klingber, 48. Martschini

Rungsted – HC Škoda Plzeň 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Góly: 10: Andersson, 47. Hanna 18. Moravčík, 20. Gulaš, 21. Němec, 35. Indrák

E-skupina:
SC Bern – Kärpät Oulu 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 0:0, 0:1)
Góly: 6. Moser 11. KRIŠTOF, rozh. nájazd: Tieksola

H-skupina:
HK Mountfield Hradec Králové HC Frölunda 3:4 (2:3, 0:0, 1:1)
Góly: 11. ROSANDIČ (PAULOVIČ), 16. Pavlík, 59. Smoleňák – 4. Friberg, 8. Lasch, 12. Bergman, 44. Sundstrom

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Färjestad BK