Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Naučíte rybu spievať, ale Brno nezdoláte. Aj vďaka Slovákovi Čiliakovi

Je ťažšie dýchať vo vákuu, naučiť spievať rybu alebo zdolať hokejistov Brna v play-off, s dávkou zveličenia sa pýta športový portál idnes.cz. A zároveň dodáva, že pre tretiu možnosť hovorí séria aktuálne 12 víťazných zápasov úradujúceho českého hokejového majstra.

03.04.2018 10:50
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak.
debata

Hokejisti Komety Brno vstúpili do aktuálneho play-off českej najvyššej súťaže až z piatej priečky, ale po šiestich zápasoch stále nepoznajú trpkosť prehry. Najprv vo štvrťfinále „sfúkli“ štvrtý tím po základnej časti HC Vítkovice Ridera 4:0 na zápasy a semifinálovú sériu otvorili víťazstvami 3:2 a 4:1 na ľade víťaza základnej časti HC Škoda Plzeň.

Na jedenástom aj dvanástom triumfe Komety v zápasoch play-off v neprerušenej sérii mal veľký podiel slovenský brankár Marek Čiliak. V sobotu za svoj chrbát pustil 2 z 32 striel, ktoré na neho smerovali a v nedeľu pridal 26 zákrokov proti 27 strelám. Vyhlásili ho za hviezdu zápasu na strane Brna.

Jedinýkrát inkasoval až v 58. min po parádnej strele Milana Gulaša, ktorému asistoval slovenský reprezentant Peter Čerešňák. Plzenský útočník David Stach po jednom zo zázračných zákrokov betónom v podaní Čiliaka po jeho pokuse skonštatoval:

„Z desiatich takýchto šancí by to bol osemkrát gól. Čiliak je v laufe, musíme sa snažiť, aby sme ho začali prekonávať.“ Obranca Brna Onďrej Nemec o Čiliakovi pochvalne povedal:

„Veríme mu a on verí nám. Chytá fantasticky. V pravý moment sa blysne kľúčovým zákrokom, ktorý nakopne mužstvo. Je to náš základný kameň. "Hráme kolektívne. Hráči predo mnou sa obetujú a to je najdôležitejšie,“ skromne odpovedal Čiliak.

Na otázku, prečo je brniansky tím v play-off taký úspešný, 27-ročný brankár odpovedal: „Play-off nám vyhovuje, je to iný hokej. Je dobré, že hráme prvé zápasy na súperovom ľade. Je na nás menší tlak a tak to mám rád. Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť. Dávame do toho všetko.“

Postup do finále môžu hráči Komety Brno aj s triom Slovákov (okrem Čiliaka aj obranca Tomáš Malec a útočník Marcel Haščák) po roku opäť spečatiť už v najbližších dvoch súbojoch v domácom prostredí. V stredu od 18.30 h a vo štvrtok od 17.00 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Čiliak #Kometa Brno