Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hamerlík obetoval zdravie. Na revanš chce titul

Inštinktívne sa hodil za pukom. Zastavil ho ešte pred bránkovou čiarou. Udržal svoj tím v hre, no pre neho sa zápas skončil. A spolu s ním i sezóna. Vykĺbil si totiž rameno.

20.04.2015 20:50
Peter Hamerlík Foto: ,
Peter Hamerlík.
debata

Brankár Peter Hamerlík bol jedným z kľúčových mužov piateho finálového stretnutia českej hokejovej extraligy. V riadnom hracom čase inkasoval jediný gól a necelé dve minúty pred koncom predĺženia zázračne zastavil šancu Martina Ručinského. Či sa mu to podarilo ešte pred čiarou, museli konzultovať arbitri s videorozhodcom.

Zvyšok predĺženia i samostatné nájazdy už sledoval vicemajster sveta spred troch rokov z Helsínk len v šatni v opatere lekárov. Hoci ho premáhali bolesti, z víťazstva 2:1 po nájazdoch mal veľkú radosť. Verí, že Třinec dnes odvráti aj druhý mečbal Litvínova a vráti sa domov na štvrtkový siedmy zápas.

„Potešilo ma, že som od tretieho zápasu dostal šancu chytať vo finále. V nedeľu som sa zranil, ale najdôležitejšie bolo, že nepadol gól. Inak by sme mali po sezóne. Mal som i kus šťastia. Pre úspech tímu som obetoval zdravie. Verím, že mi to teraz chalani vrátia, v Litvínove vyhrajú a siedme stretnutie si vychutnám v hľadisku,“ tvrdí 33-ročný rodák z Myjavy.

Rameno mu nahodili späť až v nemocnici. „Pokúšal sa o to aj náš lekár, keď ma dostali z výstroja. No nešlo to na prvý pokus, tak nechcel nič riskovať. Počkal som, kým sa skončí zápas. Následne ma odviezli do nemocnice na röntgen a keď bol negatívny, nahodili mi rameno späť. O jedenástej večer som už bol doma,“ prezradil Hamerlík.

Na šiesty zápas s tímom necestoval. „Bol som síce s chlapcami na obede a aj pred odletom som im zaželal veľa šťastia, ale radšej som ostal doma. Ruka bolí a musí byť v pokoji. Nepripúšťam si, že by to nezvládli,“ hovorí Hamerlík.

Medzi hlavné postavy nedeľného súboja patril aj ďalší Slovák – Vladimír Dravecký. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie bol jediným úspešným exekútorom samostatných nájazdov. V súboji zoči-voči Pavlovi Francouzovi naznačil strelu príklepom a následne ho prekonal švihom na lapačku.

„Tréneri mi dali dôveru. V tréningoch sa mi v nájazdoch celkom darí. Teraz chceme vyhrať v Litvínove a vrátiť ešte sériu domov. Víťazstvo v nájazdoch nás zdravo nakopne,“ cituje Draveckého oficiálna stránka Třinca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Hamerlík