Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadna exhibícia, ale vážna súťaž, nevládal Barzal. Hviezdneho Kučerova po sabotáži vypískali

V predvečer zápasu hviezd v zámorskej NHL bola na programe tradičná súťaž zručností, ktorú ovládol kanadský hokejista Connor McDavid.

03.02.2024 09:56
842936582 Foto:
Nikita Kučerov si divákov nezískal.
debata

Kapitán Edmontonu nazbieral v ôsmich disciplínach dokopy 25 bodov, za ním skončil Cale Makar z Colorada (20) a domáci Auston Matthews (18). McDavid získal odmenu milión dolárov.

Ďalšimi v poradí boli William Nylander z Toronta (16), Mathew Barzal z NY Islanders (13,5), J.T. Miller (12) a Elias Pettersson z Vancouveru (10), Nathan MacKinnon z Colorada (7), David Pastrňák z Bostonu (4,5), Leon Draisaitl z Edmontonu (4,5), Quinn Hughes z Vancouveru (4) a Nikita Kučerov z Tampy (0,5).

O tom, že súťaže boli náročné a hráči si nič nedarovali, svedčia aj slová Barzala. Dvadsaťšesťročný Kanaďan si po otázke od moderátora musel najskôr sadnúť do kresla a napiť sa vody: „Úprimne, nemyslel som si, že budem taký unavený. Nebola to žiadna exhibícia, toto bola vážna súťaž.“

842972961 Čítajte viac Chára zostal neprekonaný, McDavid si polepšil o milión dolárov. Hviezdy NHL ukázali svoje zručnosti

McDavid bol konzultantom pri tvorbe noviniek na tomto podujatí. "Určite to bolo konkurencieschopné. Chlapci tvrdo pracovali a snažili sa predviesť dobrú show.

Mám pocit, že sa nám to podarilo a môžeme z toho mať dobrý pocit. V konečnom dôsledku je to na fanúšikoch a dúfam, že sa im to páčilo," uviedla hviezda večera.

O tom, že miliónová prémia lákala aj dobre platených profesionálnych športovcov, svedčia slová Makara: "Tak mať milión na stole je paráda.

Ale získať ho znamenalo zdolať Connora a to je nesmierne ťažké. Zvládol to a zaslúžene si zarobil."

Víťaza teda zaslúžene vytlieskala plná Scotiabank Aréna, kapitán „olejárov“ sa najmenej komfortne cítil pri zdolávaní prekážkovej dráhy: „Tam som bol najviac nervózny. Ale nejako som prešiel a vedel som, že mám celkom dobrý čas.“

Kontroverzným spôsobom sa v súťaži v presnosti prihrávok predstavil Nikita Kučerov. Ruskému útočníkovi nevyšla súťaž v streľbe a keď už vedel, že miliónová prémia mu ujde, v podstate sabotoval ďalšiu súťaž.

Puky hádzal rôznymi smermi. Na webe magazínu The Athletic sa nevyhol kritike. "Po tom, čo skončil posledný v prvej súťaži si uvedomil, že nevyhrá milión a jednoducho sa rozhodol, že to všetko vzdá.

Dá sa to pochopiť. Ale ak ťa vypískajú za to, že nechceš súťažiť na exhibičnom podujatí, možno by si sa mal aspoň trochu snažiť," píše sa v článku.

Najstarší aktívni hokejisti v zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem presného veku desiatich veteránov (k 1....
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Connor McDavid #Nikita Kučerov #súťaž zručnosti NHL