Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Presilovkový gól a úsmev od ucha k uchu. Slafkovský skóroval, nevydarený zápas pre Nemca

Juraj Slafkovský zaznamenal siedmy gól a 20. kanadský bod v sezóne. Slovenský útočník skóroval do siete Pittsburghu, ktorý otočil nepriaznivý stav a napokon zdolal Montreal 3:2 po predĺžení.

28.01.2024 05:41
Slafkovský hokej Foto:
Radosť Juraja Slafkovského a jeho spoluhráčov z Montrealu Canadiens po góle do siete Pittsburghu.
debata

Hostia viedli na ľade Penguins 2:1, ale vedenie neudržali. V 51. min vyrovnal Jake Guentzel a v 63. min rozhodol obranca Marcus Pettersson.

Slafkovský opäť nastúpil v druhom útoku Canadiens vo formácii s dvojicou Monahan, Amrmia. Hýril aktivitou, keď mal päť striel i dva bodyčeky, celkovo odohral 17:09 min.

Pri presilovkovom góle mal aj šťastie, keď jeho strieľanú prihrávku si zrazil do siete jeden z domácich hráčov.

Pozrite si jeho gól na videu:

Nevydarený zápas má za sebou Šimon Nemec. Obranca New Jersey nezabránil prehre Devils na ľade Tampy Bay 3:6.

Slovenský obranca síce zaznamenal asistenciu, keď sa podieľal na góle Tylera Toffoliho, ale celkovo mal až tri mínusky.

Zo Slovákov sa v noci na nedeľu objavil na ľade aj Martin Fehérváry, no ani on sa z víťazstva netešil, Washington prehral v Dallase 4:5 po predĺžení.

Zo Slovákov sa v noci na nedeľu objavil na ľade aj Martin Fehérváry, no ani on sa z víťazstva netešil, Washington prehral v Dallase 4:5 po predĺžení. V extračase rozhodol o víťazstve Stars obranca Thomas Harley, ktorý dal v predĺžení víťazný gól aj v predchádzajúcom zápase s Anaheimom.

Séria Edmontonu

Hokejisti Edmontonu zdolali Nashville 4:1 a natiahli víťaznú sériu na 16 zápasov. Už len jeden úspech delí Oilers od vyrovnania rekordného zápisu v histórii NHL, Pittsburgh Penguins vyhral 17 zápasov v rade v sezóne 1992–93.

Edmonton vyrovnal druhú najdlhšiu sériu Columbusu Blue Jackets zo sezóny 2016–17. Connor McDavid pridal ku gólu tri asistencie, Leon Draisaitl mal bilanciu 1+2 a ako piaty najrýchlejší aktívny hráč sa dostal na métu 800 bodov. Potreboval na to 683 zápasov, lepší ako on boli len McDavid (545), Sidney Crosby (571), Ovečkin (658) a Jevgenij Malkin (680).

“Je to skvelá séria a veríme, že vydrží čo najdlhšie. Chce to veľa dobrých výkonov a veľa dobrých zápasov dostať sa na také číslo. V posledných troch zápasoch sme sa trochu trápili, ale aj tak sme vyhrali, keď potiahli individuality. Aj to občas treba,” povedal Draisaitl. Víťazstvo Oilers vychytal Stuart Skinner, ktorý kryl 28 striel. Debut v drese Edmontonu absolvoval Corey Perry, do štatistík sa nezapísal. V najbližšom zápase sa Edmonton predstaví 6. februára vo Vegas.

David Pastrňák strelil dva góly, pridal aj asistenciu a Boston vyhral vo Philadelphii 6:2. Bruins uspeli v šiestich z posledných siedmich duelov, sú na čele Atlantickej divízie a delia sa o prvé miesto v celej NHL s Vancouverom.

Linus Ullmark zaznamenal 35 zásahov a Pavel Zacha si pripísal tri asistencie. Oba góly Flyers strelil Tyson Foerster, “letci” prehrali piaty zápas za sebou. “V NHL máte dobré a slabšie týždne. Momentálne sa trápime,” povedal tréner Philadelphie John Tortorella.

Flyers pred zápasom uviedli do klubovej Siene slávy Marka Recchiho, ktorý v NHL nazbieral 1533 bodov v 1652 zápasov a 10 z 22 sezón bol hráčom Philadelphie. Recchi drží klubový rekord zo sezóny 1992–93, keď nazbieral 123 bodov.

Hráči New Yorku Rangers prehrávali v Ottawe 0:2, ale napokon vyhrali 7:2. Artemij Panarin si pripísal tri body (1+2) a Jonathan Quick (29 zásahov) ukončil svoju osobnú päťzápasovú sériu prehier. Tréner Peter Laviolette sa tešil zo 782. víťazstva v kariére a na siedmom mieste histórie vyrovnal zápis Ala Arboura.

Útočník “senátorov” Claude Giroux (0+1) zaznamenal 700. bod v kariére a hosťujúci Mika Zibanejad (0+2) sa dostal na métu 500.

NHL
Philadelphia – Boston 2:6, Dallas – Washington 5:4 pp, Edmonton – Nashville 4:1, San Jose – Buffalo 2:5, Carolina – Arizona 3:1, Ottawa – New York Rangers 2:7, Pittsburgh – Montreal 3:2 pp, Tampa Bay – New Jersey 6:3, Winnipeg – Toronto 2:4, New York Islanders – Florida 2:3 pp, Detroit – Vegas 5:2, Minnesota – Anaheim 2:3, Calgary – Chicago 1:0, Vancouver – Columbus 5:4 pp

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský