Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský servíroval gólovú prihrávku ako na podnose a skončil bez prilby. Čo urobíš, kričal na súpera

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský zaznamenal v noci na piatok asistenciu v zápase zámorskej NHL. Jeho Montreal vyhral nad NY Islanders 4:3 a slovenský hráč bol pri prvom góle stretnutia v podaní Nicka Suzukiho. Okrem Slafkovského bol v akcii len Šimon Nemec, ktorý nebodoval.

26.01.2024 06:52 , aktualizované: 07:12
839061556 Foto:
Slafkovský si pripísal asistenciu aj ostrú výmenu názorov.
debata

O víťazstve Montrealu rozhodol 2:12 minúty pred koncom zápasu Sean Monahan, keď strelil víťazný gól a upravil na konečných 4:3. Celkovo mal bilanciu 2+1.

Len 80 sekúnd predtým vyrovnal za hostí Palmieri, ktorý asistoval aj pri znížení na 2:3 v záverečnom dejstve.

Trénerovi jeho tímu Partrickovi Royovi tak nevyšiel prvý zápas s novým tímom na ľade „Habs“, s ktorými získal počas hráčskej kariéry dva Stanleyho poháre.

Slafkovský dostal v ôsmej minúte počas presilovky prihrávku od Monahana a puk naservíroval pred bránku kapitánovi Suzukimu. Do stretnutia nastúpil v druhom útoku a okrem bodu si pripísal dva hity. Na ľade strávil 12:44 minúty.

Slovák sa dostal aj do roztržky, počas ktorej prišiel o prilbu. „Čo urobíš,“ kričal na súpera. Napokon z toho nič vážnejšie nebolo, konflikt zažehnali spoluhráči oboch kohútov.

Oilers prekonali svoj vlastný zápis v počte víťazstiev za sebou v podaní kanadského tímu. Okrem toho sa vyrovnali v historických tabuľkách NY Islanders a Pittsburghu.

„Ostrovania“ dosiahli pätnásť triumfov za sebou v sezóne 1981/82, Penguins v ročníku 2012/13. Tí držia aj úplný rekord sedemnástich víťazstiev v rade (1992/93).

Čistým kontom k tomu prispel Calvin Pickard, ktorý zaznamenal 27 zákrokov a dosiahol svoj prvý shutout od sezóny 2018/19.

Dva góly si pripísal kapitán domácich Connor McDavid, ďalší jeho hviezdny spoluhráč Leon Draisaitl asistoval pri každom góle svojho tímu. Blackhawks prehrali devätnásty duel na ľade súpera za sebou.

New Jersey so Šimonom Nemecom prehralo na ľade Caroliny 2:3. K triumfu domácich prispel gólom a asistenciou Teuvo Teräväinen.

Jeho tím vyhral desať z predošlých trinástich stretnutí a nebodoval len raz. Hostia prehrali štvrtý z predošlých šiestich zápasov.

Nemec vyslal dve strely na bránku, na ľade bol 20:20 minúty a v záverečnom dejstve dostal dvojminútový trest za nedovolené bránenie.

Alex Lyon zaznamenal 30 zákrokov a doviedol Detroit k víťazstvu 3:0 nad Philadelphiou. Bol to jeho druhý shutout v sezóne a tretí v kariére.

Góly Red Wings strelili Dylan Larkin, Moritz Seider a Andrew Copp. Flyers prehrali štvrtý zápas za sebou.

Boston zdolal Ottawu 3:2, keď v predĺžení rozhodol kapitán tímu Brad Marchand. Kanadský útočník skóroval v štvrtom zápase za sebou a strelil svoj 396. gól v drese Bruins, čím sa osamostatnil na piatom mieste klubovej histórie a predbehol Raya Bourqua.

Nikita Kučerov prispel troma bodmi (1+2) k víťazstvu Tampy Bay nad Arizonou 6:3 a s 83 bodmi sa vrátil na prvé miesto v produktivite NHL pred Nathana MacKinnona (Colorado).

Gól a asistenciu zaznamenali Steven Stamkos a Brayden Point, v drese „bleskov“ stále chýbal zranený Erik Černák.

Stamkos sa stal 66. hráčom v histórii a šiestym aktívnym, ktorý nazbieral 1100 bodov (535+566). Prvý gól v NHL strelil Mitchel Chaffee a zvýšil na 5:1 pre „blesky“.

Coyotes pred zápasom získali z waiver listiny z Calgary Adama Ružičku, ale slovenský útočník premiéru v drese „kojotov“ ešte neabsolvoval.

NHL – výsledky:
Detroit – Philadelphia 3:0, Montreal – NY Islanders 4:3 /J. SLAFKOVSKÝ (Montreal) 0+1/, Ottawa – Boston 2:3 pp, Tampa Bay – Arizona 6:3, Carolina – New Jersey 3:2, Dallas – Anaheim 4:3 pp, Minnesota – Nashville 2:3, Calgary – Columbus 2:5, Edmonton – Chicago 3:0

Kluby NHL s najvyššou hodnotou + top hráči Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Okrem hodnoty sa v dozviete aj meno najlepšie...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský