Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká zámorská noc Tomáša Tatara. Slovák odohral zápas, na aký si už dlho nepamätá

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol dvoma gólmi k triumfu Seattlu nad Chicagom 6:2 v nočnom zápase NHL. Pre 33-ročného útočníka to bol 18. bod v sezóne, v 43 zápasoch nazbieral 6 gólov a 12 asistencií.

25.01.2024 07:02
Tomáš Tatar Foto:
Tomáš Tatar a jeho gólová radosť.
debata (1)

Okrem dvoch gólov si slovenský útočník za 15:42 min na ľade pripísal aj štyri plusové body. Tatar vďaka tomu s +11 vedie tímovú tabuľku plusových/mínu­sových bodov.

"Niekto si možno povie, že je to šťastie. On však našiel spoluprácu s niekoľkými rôznymi formáciami.

Je to inteligentný hráč, ktorý nájde spôsob, ako zlepšiť hru svojich spoluhráčov," uviedol tréner Seattlu Dave Hakstol pre oficiálnu webovú stránku Kraken.

Nathan MacKinnon si štyrmi gólmi a asistenciou predĺžil bodovú šnúru v domácich dueloch od úvodu sezóny už na 24 zápasov. Colorado zdolalo Washington 6:2. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral v drese hostí 15:28 minút, pripísal si mínusový bod.

Bodovú šnúru si predĺžil aj Sam Reinhart z Floridy. V zápase Panthers proti Arizone prispel k víťazstvu 6:2 gólom a asistenciu a bodoval v 11. zápase po sebe. Matthew Tkachuk strelil dva góly a pridal asistenciu.

poprad - koval Čítajte viac Veľkohubé vyhlásenia odo mňa nečakajte. Finančná situácia v klube? Je to vizitka majiteľov, vraví manažér Popradu

Toronto zdolalo Winnipeg 1:0, rozhodol o tom gól Austona Matthewsa 47 sekúnd pred koncom predĺženia. Brankár domácich Iľja Samsonov zneškodnil všetkých 32 striel súpera a zaznamenal druhý shutout v sezóne a dvanásty v kariére.

NHL-výsledky:
Florida – Arizona 6:2, Toronto – Winnipeg 1:0 pp, Boston – Carolina 2:3, Colorado – Washington 6:2, Seattle – Chicago 6:2 /T. TATAR za domácich 2+0/, Vancouver – St. Louis 3:4 pp, Los Angeles – Buffalo 3:5.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Seattle Kraken