Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský súboj sa skončil predčasne. Bodovú mizériu Tatara zatienilo vylúčenie Pospíšila po tvrdom zákroku

Hokejisti Calgary prehrali v noci na utorok v NHL doma so Seattlom 2:4. Martin Pospíšil na strane domácich a ani Tomáš Tatar v drese hostí sa do kanadského bodovania nezapísali.

05.03.2024 07:00 , aktualizované: 11:11
Tye Kartye, Martin Pospíšil, calgary flames,... Foto:
Pospíšil potvrdil svoju povesť tvrdého hráča.
debata (1)

Pospíšil stretnutie nedohral, v 54. minúte inkasoval trest 5 min a do konca zápasu za napadnutie zozadu. Tatar si nepripísal bod desať duelov. Nathan MacKinnon z Colorada sa blysol štyrmi bodmi (2+2) a predĺžil domácu bodovú sériu už na 30 zápasov.

Pospíšil, ktorý nastúpil na krídle druhého útoku Flames, to za stavu 2:4 prehnal v útočnom pásme s agresívnym forčekingom Vincenta Dunna.

Po ataku zozadu obrancu Seattlu hlavou nepríjemne vrazil do mantinelu a zamieril do šatne. Pospíšil sa prezentoval tvrdým bodyčekom aj v 28. minúte, keď atakoval švédskeho beka Adama Larssona.

Tento hit však rozhodcovia vyhodnotili ako čistý a Pospíšil videl iba menší trest za následnú šarvátku s Tyeom Kartyem.

Dvadsaťštyriročný Slovák stihol odohrať 14:06 min, okrem štyroch hitov vyslal na bránku hostí dve strely. Dva góly Flames zaznamenal Pospíšilov spoluhráč z druhej formácie Andrej Kuzmenko.

Za hostí sa strelecky presadili Yanni Gourde, Oliver Bjorkstrand, Adam Larsson a Jared McCann. Slovenský útočník Tomáš Tatar strávil na ľade 13:43 min a zaznamenal jednu plusku, no nebodoval už v 10. zápase za sebou.

Hráči Seattlu ukončili víťaznú šnúru Calgary na piatich dueloch a bodovo sa na súpera dotiahli. Obe mužstvá majú po 65 bodov a zaostávajú v Západnej konferencii o sedem za ôsmym tímom Nashville Predators, ktorý drží poslednú postupovú pozíciu do vyraďovacej časti.

Obe mužstvá majú po 65 bodov a zaostávajú v Západnej konferencii o sedem za ôsmym tímom Nashville Predators, ktorý drží poslednú postupovú pozíciu do vyraďovacej časti.

Florida zvíťazila piatykrát v sérii a to na ľade New Yorku Rangers 4:2. Výraznú zásluhu na tom mal dvojgólový Sam Reinhart, po jednom presnom zásahu pridali Ryan Lomberg a do prázdnej bránky Anton Lundell.

Prvý gólový moment Reinharta vypracoval neuveriteľným spôsobom floridský kapitán Aleksander Barkov, ktorý si v útočnom pásme dokázal nadvihnúť skákajúci puk ponad hokejku brániaceho K'Andre Millera, následne si ho po dopade na ľad prehodil na forhend a v páde vypracoval gól svojmu spoluhráčovi z prvého útoku.

„Mal som na to celkom dobrý výhľad. Bolo to veľmi pekné a tak trochu očakávané od neho,“ povedal autor úvodného presného zásahu „panterov“, ktorí sú naďalej na čele Východnej konferencie o dva body pred Bostonom, hráči New Yorku Rangers sú tretí.

Pozíciu favorita potvrdilo Colorado, ktoré potiahol dvoma gólmi a rovnakým počtom asistencií Nathan MacKinnon.

Center elitného útoku Avalanche zároveň predĺžil bodovú sériu na domácom ľade už na 30 duelov, čo je šiesty najdlhší zápis v histórii NHL a najdlhší od čias Maria Lemieuxa v sezóne 1995/96 (31 zápasov).

Rekord v najdlhšej domácej bodovej sérii drží legendárny Wayne Gretzky, keď v ročníku 1988/89 bodoval vo všetkých 40 zápasoch za Los Angeles Kings.

Za „lavíny“ sa blysol druhým čistým kontom za sebou fínsky brankár Justus Annunen, ktorý zneškodnil 37 striel. Colorado zdolalo Blackhawks rovnakým výsledkom v piatok a Annunen vtedy zlikvidoval 24 pokusov „jastrabov.“

Svoj prvý hetrik v profilige zaznamenal Alexander Nylander z Columbusu. Švédsky útočník prispel k víťazstvu 6:3 nad Vegas.

Po výmene z Pittsburghu dokázal nazbieral v piatich dueloch už šesť bodov. Kým Blue Jackets uspeli druhýkrát za sebou, Golden Knights prehrali ôsme stretnutie z predošlých desiatich.

Nylander skóroval v dôležitých momentoch duelu, keď najskôr v 14. minúte zvýšil dorážkou na 2:0 a na začiatku tretieho dejstva úspešne zakončil protiútok strelou k opačnej žrdi.

Premiérový hetrik v NHL skompletizoval 71 sekúnd pred záverečnou sirénou do prázdnej bránky „zlatých rytierov“.

Hráči St. Louis sa na ľade Philadelphie mohli oprieť o svojho brankára Jordana Binningtona. V riadnom hracom čase pustil za svoj chrbát zo 41 striel iba pokus Scotta Laughtona.

Za hostí vyrovnal v 36. minúte Kevin Hayes a stretnutie dospelo po predĺžení až do samostatných nájazdov. V nich sa opäť blysol Binnington, ktorý zlikvidoval tri nájazdy Flyers.

Dvojnásobný dôvod na radosť mal Doug Armstrong, generálny manažér St. Louis, ktorý sa stal 11. manažérom v NHL s 800 víťazstvami v kariére.

Spomedzi aktívnych šéfov tímov to dokázali aj Lou Lamoriello z NY Islanders (1431) a Ken Holland z Edmontonu (1381).

Boston zvíťazil na ľade Toronta 4:1. Prispeli k tomu najmä českí útočníci David Pastrňák (tri asistencie) a Pavel Zacha (dva góly).

Recept na hosťujúceho brankára Jeremyho Swaymana našiel iba John Tavares, ktorý znížil na 1:3, no brankár Bruins zastavil ďalších 32 striel súpera.

NHL – výsledky: Columbus – Vegas 6:3, New York Rangers – Florida 2:4, Philadelphia – St. Louis 1:2 pp a sn, Toronto – Boston 1:4, Colorado – Chicago 5:0, Calgary – Seattle 2:4

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Tomáš Tatar #Calgary Flames #Martin Pospíšil #Seattle Kraken