Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL videla v noci dva hetriky. McDavid stále nevie, kedy dosť

Ruský hokejový útočník Kirill Kaprizov strelil tretí hetrik v sezóne a najväčšou mierou sa zaslúžil o triumf Minnesoty Wild v zápase NHL nad San Jose 4:3.

04.03.2024 07:32
Kirill Kaprizov Foto:
Kirill Kaprizov zažil veľkú noc.
debata

Troma gólmi sa v noci na pondelok blysol aj Phillip Danault a jeho Los Angeles zdolalo doma New Jersey 5:1. V drese Devils odohral 16:18 minút slovenský obranca Šimon Nemec. Connor McDavid pomohol Edmontonu zdolať Pittsburgh 6:1 a svoju bodovú sériu natiahol na 11 stretnutí.

Dvadsaťšesťročný krídelník Kaprizov svojím tretím gólom pokoril hranicu 300 bodov (143+157) v základnej časti. Podarilo sa mu to v 258 zápasoch ako piatemu najrýchlejšiemu spomedzi aktívnych hráčov.

Skôr sa na túto métu dostali iba Sidney Crosby (219 zápasov), Alexander Ovečkin (237), Connor McDavid (240) a Jevgenij Malkin (240). Minnesota v zápase dominovala a súpera prestrieľala 32:15, no musela dvakrát otáčať z 0:2 aj 2:3.

Valábik, Facebook Čítajte viac Valábik by hráčov z KHL na MS pustil: Som znechutený z toľkého hejtu. Ľudia sú na extrémnych stranách - ako Infovojna a Denník N

Kaprizov najprv v 28. minúte upravil na 2:2, na začiatku tretieho dejstva na 3:3 a v 57. minúte rozhodol. Wild tak ukončili trojzápasovú sériu prehier, Sharks nevyhrali už sedem duelov.

Danault zaznamenal druhý hetrik v kariére, keď skóroval vo všetkých troch tretinách. Kings pod dočasným trénerom Jimom Hillerom vyhrali ôsmy z dvanástich zápasov a patrí im siedme miesto v Západnej konferencii. Nemec si do štatistík pripísal dve strely na bránku a tri zablokoval.

Hokejisti Arizony zvíťazili na ľade Washingtonu 5:2. V drese Coyotes si pripísal gól a dve asistencie krídelník Dylan Guenther. Hostia triumfovali druhýkrát po sebe, predtým zaznamenali 14-zápasovú šnúru prehier. V zostave Capitals chýbal pre zranenie v dolnej časti tela slovenský obranca Martin Fehérváry.

Boris Babík Čítajte viac S následkami musia počítať... No chcel by som vidieť všetkých tých moralizátorov, keby im na stole pristál šek z Ruska, vraví Slovák z ukrajinskej ligy

Líder Západnej konferencie Vancouver vyhral na ľade Anaheimu 2:1, víťazný gól strelil Conor Garland už v 24. minúte. Brankár Canucks Casey DeSmith mal 18 úspešných zákrokov a pripísal si prvé víťazstvo od 9. januára.

Za Vancouverom je druhý Winnipeg, ktorý vyhral v Buffale 5:2. Josh Morrissey a Nino Niederreiter mali bilanciu 1+1. Edmonton vyhral doma nad Pittsburghom presvedčivo 6:1.

McDavid strelil gól a pridal aj asistenciu a svoju bodovú sériu natiahol na 11 stretnutí (2+24), domácu dokonca už na 25 duelov (14+45).

Výsledky:
Washington Capitals – Arizona Coyotes 2:5, Los Angeles Kings – New Jersey Devils 5:1, Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 2:5, Minnesota Wild – San Jose Sharks 4:3, Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 1:2, Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 6:1.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Kirill Kaprizov