Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekonal legendy ako Lecavalier či Sundin. Jubileum Slafkovského: Za ďalších sto zápasov budem iný hráč

Dôležitý kariérny míľnik má za sebou slovenský útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský. Ešte pred 20. narodeninami odohral jubilejný 100. zápas v NHL.

03.03.2024 11:45
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský sa ešte pred 20. narodeninami stal neoddeliteľnou súčasťou prvého útoku Montrealu Canadiens.
debata (4)

Montreal ukoristil na ľade silnej Tampy Bay bod po prehre 3:4 po samostatných nájazdoch. Slafkovský dúfa, že sa počas ďalšej stovky zápasov v NHL výkonnostne zlepší.

„Mám pocit, že som sa už počas týchto prvých 100 zápasov výrazne zlepšil. Chcem len pokračovať v budovaní svojej hry tak, že keď to bude ďalších 100, bude zo mňa iný hráč,“ cituje The Athletic draftovú jednotku z roku 2022.

Jakub Jeřábek Čítajte viac Zlomil mu holennú aj stehennú kosť. Podporný odkaz českého obrancu Pánikovi: Skončite útoky na jednu osobu

Na viditeľné napredovanie Slafkovského upozornil kanadský novinár Jean-Nicolas Blanchet z Le Journal de Montreal. Slovák bol po prvých 50 zápasoch v NHL najmenej produktívnou jednotkou za posledných 26 rokov a jednou z najhorších za posledných 50 rokov.

No po stovke zápasov je to inak. Slafkovský zaznamenal v NHL 41 bodov (17+24) a medzi poslednými 35 útočníkmi draftovanými z prvej pozície je na 21. mieste. Skončil pritom lepšie ako napríklad Vincent Lecavalier, Pierre Turgeon, Jack Hughes, Mike Modano či Mats Sundin.

Erik Černák Čítajte viac Dramatický súboj Slovákov v NHL. Černák sa pobil s Xhekajom, v šarvátke aj Slafkovský

V celkovom zhodnotení jednotiek jeho výsledok výrazne ovplyvnila nedostatočná produktivita z prvej polovice odohraných duelov. V poradí prvých hráčov výberu z rokov 1973 až 2022 je Slafkovský po odohraní 100 duelov na 36. mieste.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský