Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Megazmluva v NHL. Vancouver si na 8 rokov zaistil služby kľúčového útočníka

Fanúšikovia Vancouvru Canucks v NHL sa môžu tešiť. A ešte viac švédsky útočník Elias Pettersson. Ten totiž z kanadským tímom podpísal lukratívnu osemročnú zmluvu. Švéd sa tak stane jedným z najlepšie platených hokejistov NHL.

02.03.2024 17:41
Elias Pettersson Foto:
Švédsky útočník Elias Pettersson má 92 miliónov dôvodov na radosť.
debata

Pettersson patrí medzi najlepších hokejistov súčasnosti, ale po sezóne mu končí pôvodná zmluva a čakalo sa, že dostane poriadny balík peňazí. V posledných dňoch sa pritom hovorilo o tom, že má o jeho služby záujem Carolina a hrozila mu výmena.

Švédsky útočník sa tak musel rozhodnúť: buď do 8. marca, kedy je uzávierka podpisov, podpíše novú zmluvu, alebo príde k výmene. Zmena dresu sa nekoná a rodák zo Sundsvallu predĺžil svoj kontrakt na najdlhšiu možnú dobu a bude pokračovať v drese kanadského tímu.

12. Jaroslav Halák Čítajte viac Definitíva! Halák Slovan neposilní. Môže za to postoj trénera Oremusa? Veterán prezradil dôvody

Vancouver Canucks na sociálnej sieti X oznámil podpis osemročnej zmluvy. Viaceré zámorské médiá uviedli, že Pettersson bude ročne zarábať v priemere 11,6 milióna dolárov a celková hodnota zmluvy je 92,8 milióna dolárov. Ide tak o štvrtý najvyšší kontrakt súčasnosti.

Také peniaze v NHL nezarábajú ani hviezdny český útočník David Pastrňák či obranca Erik Karlsson. Najvyšší ročný plat má Nathan MacKinnon z Colorada, ktorý v porovnaní s Petterssonom berie o milión ročne viac.

Richard Pánik Čítajte viac Kričal od bolesti, otvorená zlomenina nohy opory Třinca. Z Pánika je vyvrheľ, diváci sa búrili

Pettersson, ktorý dokáže hrať na krídle aj v úlohe centra, má v tomto ročníku NHL na konte 75 bodov v 62 zápasoch. Je lídrom Vancouvru v ceste k prvému miestu v západnej konferencii. Vlani si v produktivite vytvoril osobný rekord ziskom 102 bodov.

Najväčší hokejový štadión sveta je v Petrohrade Fotogaléria - 36 fotiek Všetky fotky
O dva týždne koniec. Viacerí hokejisti v Rusku...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Vancouver Canucks #Elias Pattersson