Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nové okolnosti v prípade Ružičku. Prichádzal do Arizony s podmienkou? Americký novinár sa ho zastal, píše o volaní o pomoc

V máji oslávi ešte len 25. narodeniny. V tejto sezóne dostal za morom šancu, o akej snívajú tisíce hokejistov v jeho veku. Stačilo však jediné hlúpe video a je po všetkom.

28.02.2024 13:42
Adam Ružička Foto:
Adam Ružička.
debata (2)

Adam Ružička si pred niekoľkými dňami pekne zavaril. Po tom, ako sa na svetlo sveta dostali zábery, na ktorých je dnes už bývalý útočník Arizony Coyotes s „nalajnovaným“ bielym práškom a kreditnou kartou, s ním klub okamžite rozviazal zmluvu.

Adam Ružička koláž Čítajte viac Ružička v Arizone dohral. Klub okamžite zareagoval na Slovákovo video s bielym práškom

Ružičkova reakcia prišla o niekoľko dní. Prostredníctvom sociálnej siete sa ospravedlnil.

Spravil som veľkú chybu a poučím sa z toho. Všetkých vás mám rád a navždy vám budem vďačný. Adam," odkázal.

Čo bude ďalej s rodákom z Bratislavy, je nateraz otázne. Isté je, že si nezahrá na majstrovstvách sveta, keďže Slovenský zväz ľadového hokeja sa jasne vyjadril, že s jeho prípadnou nomináciou neráta.

Adam Ružička Čítajte viac SZĽH kritizuje Ružičku, na MS do Česka ho nevezme. Životná chyba, môže si za to sám, vraví komentátor.

Napriek tomu sa naďalej objavujú okolo tohto prípadu nové informácie.

Podľa kanadského denníka La Presse prichádzal Ružička do Arizony s akousi podmienkou.

„Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, Ružička prišiel do Coyotes s určitou zodpovednosťou a bol informovaný, že nemá priestor na chyby,“ píše web.

I keď Ružička sa dopustil trestuhodnej chyby, nájdu sa za morom aj takí, ktorí sa slovenského mladíka zastávajú a tvrdia, že mal dostať šancu na nápravu.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...

Jedným z takých je americký novinár Larry Brooks z New York Post.

„Je v hokejovom svete niekto, kto potrebuje pomoc od programu NHL/NHLPA viac, ako Adam Ružička? Toto je volanie o pomoc, čo poviete? Správanie, na ktoré sa predsa program zameriava,“ píše.

„Napriek tomu klub neposlal Ružičku do programu, ale zrušil mu kontrakt. Niektorí hráči dostanú pomoc, ale iných vyhodia? Nemyslím si, že toto je spôsob, akým by mal program fungovať,“ dodáva Brooks.

Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Arizona Coyotes #Adam Ružička