Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutná správa pre hokej, zomrel Bondrov spoluhráč z Washingtonu. Mal 53 rokov

Vo veku 53 rokov prehral boj s rakovinou bývalý hráč NHL Reggie Savage. O jeho smrti informoval hokejový tím Washington Capitals.

31.12.2023 07:42
Reggie Savage Foto:
Reggie Savage.
debata

Savage strávil tri sezóny v tíme Washingtonu Capitals a bol tak spoluhráčom slovenského útočníka Petra Bondru pri jeho vstupe do najprestížnejšej ligy sveta.

„Washington Capitals so zármutkom oznamuje, že zomrel Reggie Savage, ktorý v Capitals pôsobil v rokoch 1990 až 1993. Jeho talent a láska ku hre ho priviedli k nezabudnuteľnej kariére. Celá naša organizácia vyjadruje hlbokú sústrasť jeho rodine a priateľom,“ infomoval klub NHL na sociálnej sieti X.

Savage sa narodil v Kanade, ale jeho rodičia pochádzali z Jamajky. Jeho sestra Sonia pre nhl.com uviedla, že Savage sa už odmalička túžil stať profesionálnym hokejistom.

„Bol to jeho život. Každý deň trénoval, jedol, čo mal. Nikdy nechodil von, nebral drogy. Obetoval všetko, aby sa ním stal,“ uviedla s tým, že jeho kariéra nebola idylická a pravidelne sa stretával s rasizmom.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pomstiteľ, vyťažený Nemec. Slováci bez víťazstva, Ovečkin skóroval

„Niekedy potreboval ochranku, aby sa vôbec dostal z arény. Stalo sa mu veľa vecí, o ktorých sme nevedeli, pretože sa nikdy nesťažoval. Reggie robil to, čo musel,“ dodala.

Savage bol len jedeným z jedenástich černochov, ktorý nastúpili v drese Capitals. Okrem Washington si zahral aj za Quebec Nordiques. Svoj prvý gól v NHL dal z trestného strieľania. Jeho hokejka z tohto zápasu je uložená v Hokejovej sieni slávy v Toronte.

Týchto mladíkov na MS sledujte. Vrátane Slováka Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Prehliadka tých najväčších talentov. Aj o tom...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bondra #Washington Capitals #Reggie Savage