Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Edmonton vyrovnal sériu neskorým gólom, Boston si predĺžil sezónu triumfom na Floride

Hokejisti Bostonu odmietli koniec sezóny v NHL, keď v noci na stredu zvíťazili v piatom stretnutí semifinále Východnej konferencie na ľade Floridy 2:1.

15.05.2024 07:14 , aktualizované: 08:26
Evan Bouchard Foto:
Evan Bouchard (v popredí) zachránil Edmonton pred predĺžením.
debata

Znížili tak stav série na 2:3 na zápasy. Edmonton v semifinále Západnej konferencie uspel doma proti Vancouveru 3:2 a vyrovnal na 2:2 na zápasy.

Víťazný gól Bruins vsietil v 31. minúte obranca Charlie McAvoy, ktorý v úvode asistoval pri presnom zásahu Morgana Geekieho. Pri góle na 2:1 boli Charlie Coyle a Trent Frederic.

Coyle najprv posunul puk Fredericovi, ktorý ho vyviezol do útočného pásma, poslal spätnú prihrávku na Coylea a ten prenechal puk McAvoyovi. Brankára Sergeja Bobrovského prekonal prudkou strelou pod brvno.

Domáci tréner Paul Maurice využil trénerskú výzvu pre možné bránenie brankárovi v hre zo strany Dantona Heinena. "Nikdy netreba vešať hlavu. Ideme domov a táto séria je veľmi otvorená.

Poďme domov a vyhrajme zápas. Nie je isté nič, len to, že príde nový deň. Poďme v ňom vyhrať, dnes sme to dokázali," povedal po zápase McAvoy podľa nhl.com.

Boston podržal aj Jeremy Swayman s 96,6-percentnou úspešnosťou zákrokov. Jeden z najpodstatnejších prišiel deväť sekúnd pred koncom, keď vykryl posledný 28. pokus Panthers v podaní voľného Sama Reinharta z bezprostrednej blízkosti. To bol zároveň jediný hráč, ktorý ho dokázal v stretnutí prekonať.

Vancouver vymazal v Edmontone dvojgólové manko, keď v 59. minúte vyrovnal na 2:2 Dakota Joshua, no predĺženie sa napokon nekonalo.

Obranca Evan Bouchard o tom rozhodol 39 sekúnd pred záverečnou sirénou. O udržanie hry v pásme sa postarali Mattias Ekholm a Leon Draisaitl.

Ten prenechal puk Evanderovi Kaneovi, ktorý mu ho posunul za bránku. Odtiaľ dokázal nemecký útočník cez obrancov hostí prihrať Bouchardovi, ktorý zakončil cez hradbu tiel k ľavej žrdi a prekonal brankára Artursa Šilovsa.

Draisaitl mal okrem asistencie aj gól, v 12. minúte otvoril skóre počas presilovky. Podieľali sa na ňom aj Bouchard s kapitánom Connorom McDavidom.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Brankár „olejárov“ Calvin Pickard odohral prvý kompletný zápas v play off, mal 90,5-percentnú úspešnosť za 21 zákrokov.

V predošlom dueli proti Canucks (3:4) zaskočil na väčšinu tretej tretiny za Stuarta Skinnera. Ten mal doposiaľ vo vyraďovacej časti úspešnosť 87,7 percenta, v konferenčnom semifinále len 79,3.

NHL – 2. kolo play off
semifinále Východnej konferencie – 5. zápas:
Florida Panthers – Boston Bruins 1:2
/stav série: 2:3/

semifinále Západnej konferencie – 4. zápas:
Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3:2
/stav série: 2:2/

Štatistiky hráčov na MS 2024 po troch zápasoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Ako to po troch odohratých zápasoch na...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Boston Bruins #Edmontom Oilers #Evan Bouchard