Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pospíšil v poslednom zápase asistoval. Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal suverénne Rus Kučerov

Slovenský hokejista Martin Pospíšil si v záverečnú noc základnej časti NHL pripísal asistenciu, ktorou prispel k víťazstvu Calgary nad San Jose 5:1. V akcii bol aj Tomáš Tatar, útočník Seattlu nebodoval, jeho tím vyhral v noci na piatok na ľade Minnesoty 4:3.

19.04.2024 06:24
07. Nikita Kučerov Foto: ,
Ruský útočník Nikita Kučerov.
debata (1)

Pospíšil prihral v 26. minúte na gól Kevinovi Rooneymu, ktorý strelou z medzikružia zvýšil na 4:0 pre Calgary. Pre slovenského krídelníka to bola 16. asistencia v sezóne, základnú časť tak zakončil ziskom 24 bodov (8+16) v 63 dueloch.

V zápase si počas 13:20 minút na ľade pripísal aj tri strely na bránku, inkasoval štyri trestné minúty, rozdal tri bodyčeky a zaznamenal plusový bod.

Seattle ukončil štvorzápasovú sériu prehier triumfom 4:3 nad domácou Minnesotou. Dvoma gólmi v oslabení k tomu pomohol Yanni Gourde. Tatar prvýkrát od 24. marca odohral dva zápasy za sebou, počas 12:09 min. vyslal dve strely na bránku.

Ruský hokejista Nikita Kučerov sa stal druhýkrát v kariére víťazom Art Ross Trophy pre najproduktívnej­šieho hráča základnej časti NHL, keď v nej nazbieral 144 bodov (44+100) v 81 zápasoch.

Krídelník Tampy Bay vyhral produktivitu so štvorbodovým náskokom pred Nathanom MacKinnonom z Colorada.

Maurice „Rocket“ Richard Trophy pre najlepšieho strelca súťaže si vďaka 69 gólom vyslúžil Auston Matthews z Toronta.

NHL – výsledky:
Minnesota – Seattle 3:4, Winnipeg – Vancouver 4:2, Calgary – San Jose 5:1 /POSPÍŠIL za domácich 0+1/, Colorado – Edmonton 5:1, Vegas – Anaheim 1:4, Los Angeles – Chicago 3:4 v 3. tretine

Jakub Hoferica Čítajte viac A neprekážalo by vám, keby s vami býval jeden mladý Kanaďan? Keď som počul meno, vedel som, koľká bije
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Martin Pospíšil