Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden Slovák sa tešil z gólu, Slafkovský má poslednú šancu. Posile Ramsayho sa definitívne skončila sezóna v NHL

Slovenský hokejista Erik Černák strelil v noci na utorok svoj druhý gól v prebiehajúcej sezóne NHL, jeho Tampa Bay však podľahla Buffalu 2:4. Juraj Slafkovský pri prehre Montrealu s Detroitom 4:5 nebodoval. Na to, aby pokoril hranicu 50 bodov a 20 gólov v jednej sezóne bude mať už iba poslednú možnosť. Záverečný duel sezóny odohrajú Canadiens na domácom ľade z utorka na stredu proti Detroitu.

16.04.2024 07:14
25 Slafko černák Foto:
Erik Černák a Juraj Slafkovský.
debata (1)

Hráči New Yorku Rangers si víťazstvom 4:0 nad Ottawou definitívne zaistili Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti.

Ich mestský rival Islanders uspel na ľade New Jersey 4:1 a spečatil svoj postup do play off.

Devils, ktorých dres oblieka slovenský obranca Šimon Nemec, odohrali posledný zápas sezóny. Slovák je tak k dispozícii Craigovi Ramsaymu a národnému tímu pred MS.

O poslednej miestenke vo Východnej konferencii sa rozhodne medzi Washingtonom, Detroitom, Pittsburghom a Philadelphiou, najbližšie k zisku druhej voľnej karty sú Capitals s Martinom Fehérvárym, ktorí zdolali Boston 2:0.

Černák sa strelecky presadil v 50. minúte duelu s Buffalom za stavu 1:3, keď po prihrávke Nicka Paula delovkou z prvej od modrej trafil presne do pravého horného rohu a prekonal Erica Comrieho v bránke Sabres.

Rozhovor s Martinom Cibákom o Jurajovi Slafkovskom
Video

Bol to jeho 13. bod v sezóne, po 68 zápasoch má na konte dva góly a 11 asistencií. Slovenský obranca počas 19:04 min. na ľade vyslal dve strely na bránku, prezentoval sa aj troma bodyčekmi a zblokoval jednu strelu súpera.

Jeho spoluhráč Nikita Kučerov si pripísal asistenciu – svoju 99. v sezóne – a zvýšil svoj náskok na čele ligovej produktivity.

Na konte má 142 bodov (43+99), o štyri viac ako jeho konkurent v boji o Art Ross Trophy – Nathan MacKinnon z Colorada (138, 51+87).

Oboch čaká do konca základnej časti ešte jeden zápas. Dylan Cozens pomohol k víťazstvu Sabres dvomi gólmi a asistenciou.

Víťazmi základnej časti sa stali Rangers, ktorí majú po triumfe nad Ottawou na konte 114 bodov a už ich nemôže nikto predstihnúť. Carolina i Dallas zaostávajú pred svojimi záverečnými zápasmi o tri body.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Na Slafkovského som kričal, že je úbožiak. Nechápal som, čím ho doma kŕmia. Slovanské korene zaprel, bude z neho superhviezda

„Jazdci“ už odohrali svoj posledný duel, 114 bodov a 55 víťazstiev je nový klubový rekord. Prezidentskú trofej získali štvrtýkrát v histórii. K triumfu nad Senators prispel 26 zákrokmi brankár Igor Šesťorkin, ktorý vychytal štvrté čisté konto v sezóne.

Islanders vyhrali na ľade New Jersey 4:1, bodovali v ôsmom zápase v rade a zaistili si miestenku v play off. S určitosťou skončia na treťom mieste v Metropolitnej divízii a v 1. kole vyraďovačky sa stretnú s druhou Carolinou.

Semion Varlamov podržal „ostrovanov“ 23 zákrokmi. Slovenský obranca Šimon Nemec odohral za Devils 19:34 minút s jedným mínusovým bodom a jednou strelou na bránku.

Blízko postupu do play off je Washington, ktorý si poradil s Bostonom 2:0 a drží si druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii. O góly Capitals sa postarali John Carlson a Nic Dowd, brankár Charlie Lindgren zneškodnil všetkých 16 striel hostí a dosiahol šiesty shutout v sezóne.

Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 25:59 min. a bol druhý najvyťažovanejší korčuliar tímu po Carlsonovi, zaznamenal dva plusové body, jeden blok a šesť bodyčekov.

Washington má vo Východnej konferencii osud vo svojich rukách, na konte má rovnaký počet bodov ako deviaty Detroit (89), v jeho prospech hrá väčší počet víťazstiev v predĺžení (31 – 27).

Má náskok jedného bodu pred Pittsburghom a dvojbodový pred Philadelphiou. Všetky štyri tímy odohrajú do konca základnej časti ešte jeden zápas.

Zdeno Chára, Bostonský maratón Čítajte viac Chára sa prekonal, prestížny maratón v Bostone zvládol lepšie ako pred rokom. Dominovali bežci z Afriky

Detroit sa udržal v hre o play off, keď zdolal Montreal s Jurajom Slafkovským 5:4 po predĺžení, hoci prehrával 1:4.

Red Wings zachránil Lucas Raymond, švédsky krídelník v čase 58:43 vyrovnal na 4:4 a 25 sekúnd pred koncom predĺženia strelil víťazný gól.

Slafkovský v drese Canadiens vyslal počas 20:28 min. dve strely na bránku a rozdal štyri bodyčeky. Slovenský útočník nebodoval v treťom zápase za sebou.

Connor McDavid sa po menšom zranení v dolnej časti tela vrátil do zostavy Edmontonu a gólom a asistenciou prispel k triumfu 9:2 nad San Jose.

Kapitán Oilers si pripísal jubilejnú 100. asistenciu v sezóne a stal sa iba štvrtým hráčom v ligovej histórii, ktorý v jednom ročníku pokoril túto métu. Na konte má 132 bodov (32+100), o desať menej ako líder Kučerov.

NHL – základná časť:
Detroit – Montreal 5:4 pp, New Jersey – New York Islanders 1:4, Pittsburgh – Nashville 4:2, Tampa Bay – Buffalo 2:4 /Erik Černák za domácich 1+0/, Washington – Boston 2:0, New York Rangers – Ottawa 4:0, Edmonton – San Jose 9:2, Los Angeles – Minnesota 1:3

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský