Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výnimočný výkon mladého Slováka! Trojgólový Slafkovský odohral najlepší zápas v kariére

Juraj Slafkovský sa blysol prvým kariérnym hetrikom v NHL. Slovenský útočník prispel troma gólmi k vysokej výhre Montrealu nad Philadelphiou 9:3.

10.04.2024 04:39 , aktualizované: 07:23
slafkovský hetrik Foto:
Juraj Slafkovský sa blysol prvým kariérnym hetrikom v NHL.
debata (24)

Slafkovský otvoril skóre duelu už po 65 sekundách. Druhý gól pridal v 29. minúte a hetrik skompletizoval v 32. minúte, keď zvyšoval na 4:0 pre Canadiens.

Celkovo odohral 14:58 min, prezentoval sa šiestimi strelami a troma bodyčekmi. Po parádnom výkone ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

"Ak mám byť úprimný, nikdy predtým som nestrelil hetrik s tým, že by diváci hádzali na ľad šiltovky.

Raz som dal hetrik a jedinú čapicu, čo pristála na ľade, hodil môj otec," vravel dobre naladený Slovák po zápase.

Vo veku 20 rokov a 10 dní sa stal druhým najmladším hráčom v klubovej histórii Montrealu, ktorý strelil v jednom zápase tri góly. Mladším bol už len Stephane Richer v marci 1986 (19 rokov a 283 dní).

Pre košického rodáka to boli góly s poradovým číslom 17, 18 a 19 v sezóne.

Celkovo má na konte v aktuálnom ročníku 19 gólov a 29 asistencií v 77 zápasoch a je suverénne najproduktívnejším Slovákom v profilige.

Len dva kanadské body ho delia od prekonania hranice 50 bodov v ročníku, Canadiens do konca základnej časti odohrajú ešte štyri duely.

Hetrikom sa Slafkovský blysol napriek tomu, že sa necítil fit. "Som trochu chorý, cítim hrdlo. Ani som príliš dobre nespal.

Ale môže to tak zostať, ak sa mi bude takto dariť každý zápas," smial sa zachrípnutým hlasom najvyššie draftovaný hráč roku 2022.

Stal sa druhým najmladším hráčom v histórii Habs s hetrikom a šiestym v poradí, ktorému sa to podarilo vo veku 20 rokov a menej.

Pred ním to dokázali aj Guy Lafleur (trikrát), Ryan Poehling, Alex Galchenyuk, Stephane Richer a Bernie Geoffrion.

Po stretnutí nechcel vyzdvihnúť ani jeden zo svojich troch zásahov: „Som šťastný za každý jeden z nich a je jedno, akým spôsobom padol. Len škoda, že už nebojujeme o play off, budujeme však niečo nové a zlepšujeme sa.“

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...
Načítavajú sa športové výsledky...
24 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský