Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladého Slováka si kluby v NHL zamilovali. Uvedomili si, že si ho majú viac všímať, vravel expert

Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov vo Švajčiarsku zamotal hlavy expertom v súvislosti s júnovým draftom nováčikov do zámorskej NHL.

15.05.2023 16:06
Dalibor Dvorský Foto:
Dalibor Dvorský na juniorských MS 2022 v Kanade.
debata

Podľa Marca D'Amica z portálu Montreal Hockey Now nemenovaný zdroj priamo z dejiska šampionátu nepovažuje výkony 17-ročného centra na turnaji za rozhodujúce v tom, ktorý klub si ho vyberie.

D'Amico diskutoval so zdrojom o hráčoch, na ktorých by mohol klub Montreal Canadiens využiť svoju voľbu z piateho miesta na drafte.

1. NHL Čítajte viac NHL vraj zažije jeden z top draftov za dlhé roky. Dvorský sa vyšvihol, ako obstál v porovnaní s českou oporou?

Je medzi nimi aj Dvorský, ktorý si podľa zdroja čiastočne napravil na MS18 povesť po nie príliš vydarenej základnej časti tejto sezóny vo švédskom tíme AIK Štokholm.

Šance na to, že to ovplyvní jeho pozíciu na drafte, vidí 50 na 50.

„Zástupcovia niektorých klubov sa do neho počas turnaja ešte viac zamilovali. Iní si uvedomili, že by mu mali venovať väčšiu pozornosť,“ uviedol D'Amicov zdroj, ktorý sledoval šampionát priamo vo Švajčiarsku.

Dvorský vraj zaujal aj generálneho manažéra Habs Kenta Hughesa, no to nezaručuje, že si Slováka vyberie na drafte.

„Hughes povedal, že turnaje nie sú rozhodujúce faktory pri voľbe. Znamená to, že budú posudzovať hráčov z dlhodobého hľadiska,“ doplnil zdroj.

Draft ‘23: šance Slovákov, Čechov či Willa Smitha Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
27. Oliver Bonk (Kan./obranca) - London Knights...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Dalibor Dvorský