Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Jágr môže hrať, nemá deti. Cháru čaká nová etapa

Prednosť dostala rodina

Chára na augustovej slávnosti Hokejista roka pripustil, že bude v kariére pokračovať. Zároveň však zdôraznil, že dôležité slovo v rozhodovacom procese bude mať rodina.

Utorkové oznámenie znie jasne – slovenský obor už päťdesiatnika Jaromíra Jágra neprekoná.

687319611 Čítajte viac Najlepší na svete, strom Šatanovi. Aj také boli momenty Chárovej kariéry

„Jarda stále hrá, snaží sa pomôcť svojmu Kladnu. Lenže nemá rodinu. Nemusí sa starať o deti, brať ich zo školy a voziť na krúžky. Zdeno sa chce viac venovať najbližším, čo je pochopiteľné. Myslím, že sa rozhodol správne,“ kvituje Vůjtek.

Trenčiansky rodák nebol typickým hokejistom. Hovorí šiestimi jazykmi, počas kariéry študoval a získal certifikáty vo finančníctve a v oblasti realít. Počas pôsobenia v Bostone, v jeho druhom domove, sa stal dôležitým členom tamojšej komunity.

„Urobil toho veľa nielen pre náš šport, ale aj v prospech mimohokejovej komunity. Držím mu palce v ďalšej kariére, určite nezostane sedieť doma na zadku. Čaká ho druhá etapa života, v ktorej verím, že bude tiež úspešný. Zahral si až-až, čaká ho zaslúžený odpočinok,“ vraví Suchý.

Podľa neho bude o Chárove služby veľký záujem. Zostane pri hokeji ako tréner či funkcionár? Možností má viacero.

„Nájde si niečo, čo ho bude baviť. Má vzdelanie, skúsenosti. V Bostone ho budú lámať, aby zostal v klube ako funkcionár. Neprekvapilo by ma, ak by záujem o jeho služby prejavilo aj šéfstvo domáceho hokeja. Ponúk bude mať veľa. Bude už len na ňom, aby si vybral podľa svojho gusta,“ dodáva Suchý.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins