Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namyslený Kanaďan? Nie, ďakujeme! Lepší bude dobre vychovaný Slovák

Od dorasteneckých čias počúval, že v roku 2022 bude jednotkou na drafte NHL. Že v jeho ročníku neexistuje lepší hokejista, ktorý by mu mohol vysnívanú pozíciu zobrať.

20.07.2022 12:21
705820129 Wright Kraken Foto:
Shana Wrighta si vybral Seattle zo 4. miesta.
debata (2)

Shane Wright si vopred osvojil „víťaznú“ mentalitu a podľa toho vyzerali aj jeho vyhlásenia.

„Je to pre mňa veľmi dôležité. Zaslúžim si byť jednotkou draftu, pretože som najlepší hokejista v ročníku,“ vravel pár mesiacov pred draftom.

Výber talentovaných mladíkov však dopadol inak, ako to kanadská hviezda očakávala.

VIDEO: Juraja Slafkovského draftoval z 1. miesta Montreal

Video

Z prvého miesta išiel Juraj Slafkovský, z druhého Šimon Nemec, z tretieho Logan Cooley. Na sklamaného Wrighta zostala štvrtá priečka, siahol po ňom Seattle Kraken.

Hoci od draftu uplynuli už dva týždne, v zámorí stále rezonuje Wrightov neúspech. Viacerí experti sa zhodujú, že je za tým aj správanie, ktoré mladý Kanaďan ukázal počas preddraftových pohovorov.

"Mám potvrdené z viacerých zdrojov, že Wright počas rozhovorov pôsobil namyslene. Nepripúšťal si, že nebude draftová jednotka.

Počítal s tým, že si ho vyberie Montreal z prvého miesta a ostatné kluby ho nezaujímali. Podľa toho sa k nim aj správal," uviedol vo svojom podcaste novinár Chris Peters z ESPN.

705835863 Wright Kraken Čítajte viac Vybrali ste si Slováka?! Wright zazeral na vedenie Montrealu

V jeho teórii ho podporil aj bývalý skaut Matt Moran.

Pripomenul, že Wright ukázal ľahostajnosť, keď v sezóne 2020/21, ktorú juniorom v zámorí zrušila pandémia, neodišiel do Európy, kde mohol ďalej hokejovo napredovať.

„Viacerí hráči z juniorských súťaží, či už to bol Connor Bedard alebo Brandt Clarke (odohral 26 zápasov za Nové Zámky, pozn.), odišli do Európy, aby získavali skúsenosti s mužským hokejom. Wright to odmietol a aj to o niečom svedčí,“ dodal Moran.

Wright napokon na svoje preddraftové „machinácie“ doplatil.

Šéfovia Montrealu po drafte niekoľkokrát zopakovali, že Slafkovského si vybrali aj preto, že hoci je sebavedomý, nie je namyslený a vyžaruje z neho skromnosť.

Rodák z Košíc ich presvedčil, že je napriek mladému veku vyspelým človekom, ktorý sa o seba staral počas pôsobenia vo Fínsku.

„Podčiarknuté, spočítané – v prospech Slováka rozhodli nielen hokejové, ale aj ľudské kvality,“ dodal Peters.

Historický draft NHL pre slovenský hokej Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský  a jeho veľký deň.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #draft NHL 2022 #Shane Wright