Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rozdáva jeden bodyček za druhým. Černák hrá viac, počúva chvály

Pôvodne to mal byť len krátky záskok za zraneného spoluhráča. Erik Černák sa však drží v zostave Tampy Bay v zámorskej NHL už štrnásť stretnutí a jeho minutáž sa vyšplhala už na približne 20 minút na zápas.

09.12.2018 18:46
3. Erik Černák Foto: ,
Erik Černák v drese Tampy Bay.
debata

Talentovaného slovenského obrancu vytiahli Lightning do prvého tímu v prvej polovici novembra po zranení Antona Stralmana. Dvadsaťjedenročný Košičan zaujal hneď v prvom súboji v Buffale. Po ňom ešte nevedel odhadnúť, či vydrží v mužstve jeden zápas, dva alebo viac.

Že bude pevnou súčasťou obrany Tampy aj o mesiac asi sám ani len netušil. Dokonale však využil absenciu svojho švédskeho spoluhráča, ktorého vyradilo z hry zranenie v hornej časti tela. Teraz, keď sa blíži návrat 32-ročnej opory zadných radov do zostavy (už trénuje s tímom), vynára sa otázka, čo Lighting urobia s Černákom.

„Erik naskočil do NHL vynikajúco. Hráva veľa a pravidelne proti najlepším útočníkom súpera. Na to, že nemá skúsenosti a stále je mladý hráč, to zvláda vynikajúco. Bol v náročnej pozícii, ale vyrovnal sa s ňou skvele,“ chváli Stralman Černáka.

Tampa víťazí, v sobotu rozstrieľala Colorado 7:1 a drží sa na čele celej súťaže. Aj preto nechcú v klube uponáhľať Stralmanov návrat. „Nie je dôvod, aby sme sa ponáhľali. Samozrejme, že najradšej by som už hral, ale rozumnejšie je robiť postupné kroky a vrátiť sa až keď budem stopercentný,“ priznáva pre nhl.com švédsky bek.

Černák si počas jeho neprítomnosti v 14 zápasoch pripísal štyri asistencie, má aj sedem plusiek v hodnotení plus/mínus a súperov drží na dištanc aj vynikajúcou hrou telom. Rozdal už 46 bodyčekov, v sobotu s Avalanche ich predviedol šesť.

Po zaradení Stralmana do zostavy sa buď zníži jeho minutáž alebo ho vedenie tímu pošle späť na farmu, aby pravidelne hrával veľa a naskakoval aj v presilovkách a oslabeniach.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tampa Bay Lightning #Erik Černák