Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Šanca pre Feherváryho či Pospíšila. Zverejnili prvé mená na drafte NHL

Podľa Centrálnej skautskej služby NHL (CSS) by predbežne mohlo mať Slovensko na budúcoročnom vstupnom drafte 9 hokejistov. Informuje o tom oficiálny web jednej z najprestížnejších klubových súťaži sveta nhl.com.

04.10.2017 13:07
Martin Feherváry Foto:
Martin Feherváry v reprezentačnom drese.
debata

Najtalentovanejších mladých hráčov rozdelili v rebríčku tradične do troch skupín (A,B,C) podľa toho, v ktorom kole by po nich mohli siahnuť jednotlivé kluby.

V najsilnejšej kategórii však Slovensko nemá zastúpenie, čo znamená, že podľa hodnotenia CSS by si tímy v prvom kole nevybrali žiadneho Slováka. Kategória označená písmenom B (výber v 2. alebo 3. kole) už obsahuje mená obrancu Martina Feherváryho a útočníka Martina Pospíšila.

V poslednej C-kategórii má Slovensko sedemnásobné zastúpenie. Zo 4. až 6. kola by mohli kluby siahnuť po Milošovi Romanovi, Martinovi Bučkovi, Michalovi Ivanovi, Kristiánovi Kováčikovi, Andrejovi Kukučkovi, Oliverovi Okuliarovi a Pavlovi Regendovi.

O post draftovej jednotky by sa mali pobiť Švéd Rasmus Dahlin a Rus Andrej Svečnikov. Sedemnásťročný Dahlin je prvým hráčom narodeným v roku 2000, ktorý sa objavil v najvyššej švédskej súťaži SHL. V drese Frölundy Indians sa v uplynulom ročníku tešil z titulu v Lige majstrov. Tréner Roger Rönnberg dáva talentovanému obrancovi na ľade stále viac dôvery a priestoru.

Útočník Svečnikov pôsobí v zámorských juniorských súťažiach. S výberom Ruska do 18 rokov získal na ostatnom šampionáte bronzovú medailu.

Rebríček je len predbežný, ďalší by mala CSS vydať v januári. V ňom sa zohľadnia výkony hráčov počas prvej časti sezóny, počet či pozície Slovákov sa môžu ešte zmeniť.

Vstupný draft NHL 2018 sa uskutoční 22. a 23. júna 2018 v American Airlines Center v Dallase.

debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL #Martin Fehérváry #Martin Pospíšil