Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Gáboríkov gól od rukavice neplatil, Budaj si to užíva

Slovenskému hokejistovi Mariánovi Gáboríkovi akoby nebolo súdené prelomiť streleckú smolu a konečne pridať k svojmu doteraz jedinému presnému zásahu v tejto sezóne ďalší gól.

04.01.2017 09:47
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

V druhej tretine utorňajšieho zápasu NHL na ľade San Jose síce útočník Los Angeles dostal puk za bránkovú čiaru, ale podľa videozáznamu sa odrazil od jeho rukavice. Hostia napokon zvíťazili 2:1 po predĺžení. Tridsaťštyriročný skúsený krídelník vôbec nebodoval už v desiatom stretnutí za sebou, naposledy sa presadil 10. decembra proti Ottawe, ktorej strelil svoj jediný gól v ročníku. V šestnástich dueloch má bilanciu 1+3.

Zatiaľ čo trenčiansky rodák sa trápi, jeho krajan, rovesník a spoluhráč Peter Budaj si plnými dúškami užíva sezónu, o akej sa mu ani nesnívalo. Kings odohrali dosiaľ 38 zápasov a Banskobystričan zasiahol do 33, od začiatku stál v bránke v 31 dueloch a v takmer všetkých dôležitých ukazovateľoch v súčasnosti patrí medzi absolútnu špičku v NHL. Sedemnásť víťazstiev ho radí na 7. priečku medzi gólmanmi, jeho priemer rovné 2 inkasované góly na zápas je lepší, než má hviezdny Montrealčan Carey Price a v tejto štatistike je Slovák piaty v celej súťaži. V úspešnosti zásahov (92,1 %) figuruje aktuálne na 14. mieste a v počte čistých kont je so štyrmi shutoutmi dokonca druhý za Devanom Dubnykom z Minnesoty (5).

„Vďakabohu, že sa cítim dobre, cítim sa silný. Snažím sa odpočívať, keď sa dá a dodržiavať maličkosti, aby som zostal zdravotne v poriadku a bolo mi dobre. Som šťastný, že môžem odchytať toľko zápasov a pomáhať tímu k víťazstvám. Ďalej poctivo pracujem a užívam si tieto momenty,“ uviedol podľa lakingsinsider.com Peter Budaj, ktorý skvele nahrádza dlhodobo zranenú tímovú jednotku Jonathana Quicka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Marián Gáborík