Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hossa už môže ísť na tréningoch 'do tela'

Slovenský hokejový krídelník Marián Hossa oznámil, že je pripravený na ďalší krok v rehabilitácii po letnej operácii ramena a od štvrtka či piatka už nebude na tréningoch Chicago Blackhawks korčuľovať v bielom drese symbolizujúcom zákaz fyzického kontaktu.

12.11.2009 09:40
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

„Cítim sa deň odo dňa lepšie a pravdepodobne vo štvrtok či piatok začnem trénovať s fyzickým kontaktom. Aj v tejto oblasti pôjdeme postupne, najprv ľahšie kontakty, nie plné zásahy, taký malý test. Ak to vydržím, pôjdeme do toho naplno,“ povedal pre Chicago Tribune 30-ročný trenčiansky odchovanec.

„Práve teraz, štyri mesiace po operácii, je ten čas, o ktorom mi v lete lekári povedali, že budem v poriadku. Ak sa nebudem cítiť na 100% zdravý, vyčkám ešte týždeň. No ak budem úplne fit, môžem byť pripravený nastúpiť o týždeň skôr,“ konštatoval pravý krídelník, ktorý v lete podpísal so svojím novým tímom 12-ročný kontrakt na 62,8 milióna dolárov.

„Už sa teším na zápasy. Dávam si riadne dávky v korčuľovaní. Streľba je v poriadku a čo je najdôležitejšie, bez pocitu bolesti. Aj po kondičnej stránke som pripravený. Čo sa týka sily, stále pracujem na sebe v posilňovni. Ešte nedvíham najťažšie váhy, no blížim sa k nim,“ dodal autor 40 gólov v uplynulej sezóne v drese Detroitu po rannom rozkorčuľovaní pred stredajším stretnutím proti Coloradu (3:2 po sam. nájazdoch).

Návrat Mariána Hossu na ľad sa očakáva v druhej polovici novembra. Doteraz chýbal v 17 zápasoch v drese Chicaga. „Čierni jastrabi“ sú aktuálne s 22 bodmi (10–5–2) na čele Centrálnej divízie a v Západnej konferencii figurujú na 5. mieste.

debata chyba