Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Finále

23.04.2024 o 18:00

HK Nitra
5 : 1
(3:1, 0:0, 2:0)
HK Spišská Nová Ves
Naposledy zmenené pred 10 dňami
obnoviť
Filter

Nitra ráznym krokom mieri za druhým titulom v histórii klubu. Dnes si pripisuje hladkú výhru 5:1. Stav série je už 3:0 a keď sa podarí zvíťaziť aj vo štvrtok, môže sa začať oslavovať. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:03

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:03

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
hráčska lavica Spišská Nová Ves – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

Reklamná prestávka.

55:56

Do kontaktu išiel Buček s Merežkom! Ostalo ale iba pri náznaku šarvátky! Puk sa nachádza pri brankárovi Surákovi!

54:09

Nitra dala gól! Čo sa to teraz stalo? Ališauskas spadol na útočnej modrej čiare, keď neustál nejakú nerovnosť, čo sa stáva. Čederle sa vyrútil osamotený na Suráka, ktorý oproti nemu vybehol na štýl Dominika Hašeka a zdalo sa, že je problém uhasený. Lenže gólman Spišiakov sa postavil, puk mu vypadol z betónov a skóroval MATEJ BAČA. Asistencia: Sebastián Čederle.

Reklamná prestávka.

53:00

Nitrana mali jednu strelu na bránku. Surák sa zmocnil puku z hokejky Gajdoša. Prerušená hra.

52:44

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

51:58

Alex Cotton sa oprel do streleckého pokusu, ale nedal do toho väčšiu presnosť. Vzápätí sa pokúšal o nápravu Hrnku, no nič to neznamenalo a do tretice vyšiel naprázdno aj Buček.

50:44

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Žiak – 2 min., nedovolené bránenie.

Reklamná prestávka.

49:03

Surákovo vykorčuľovanie z brány na zadný mantinel smrdel problémom. Našťastie pre hostí sa lepšie nezorientoval Lac­ka.

47:50

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

47:16

Libor Kašík si strážil prvú tyčku, kam mu to poslal Olivier Archambault. Majdan ostal stáť pred nitrianskym brankárom bez snahy dorážať, pretože by na neho naleteli dvaja obrancovia na blízku.

46:27

Nellis nadvihol súperovi hokejku, ale nepreniesol nahrávku na Burgessa. Naopak Nitrania unikli vpred zásluhou Okoličányho, ktorý sa následne ocitol proti presile vracajúcich sa hostí.

45:50

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Hrnka – 2 min., hákovanie.

44:02

Na Lacku zívala odkrytá bránka Spišskej! Nitriansky mladík neposlal puk dovnútra!

43:34

Vitaloš bol platný v obrane. Svojou prítomnosťou robil problémy Rapáčovi, ktorý nemal možnosť lepšie vystreliť. Následne Kašík hru prerušil.

42:07

Nitra dala gól! ROBBY JACKSON je už dvojgólový. Vypustil nekompromisnú koncovku zápästím okolo Ališauskasa do ľavého horného rohu. Asistencia: Marko Stacha.

41:45

Zlé prihrávanie v podaní Vandasa vyhnalo Nitru do rýchlej kontry! Poslednú strelu zneškodnil betónmi Surák!

40:40

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:44.

Prvá pauza určite prospela hosťom zo Spiša. Hra sa jednoznačne vyrovnala, miestami patrila im. Veľký kus šťastia mali východniari v samom konci tretiny počas oslabenia, keď Surák pomohol obranca Merežko.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:58

Surákovi vypadla z moci nitrianska strela! Puk sa nebezpečne vykotúľal za jeho chrbát! Merežko okamžite odpálil spred čiary!

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:40

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Kerbashian – 2 min., faul lakťom.

Reklamná prestávka.

38:40

Arbitri diskutovali o zákroku na Kousu! Vybrali si možnosť prezretia videa a po jeho vyhodnotení budeme múdrejší!

38:40

Rozhodcovia ignorovali ležiaceho Kousu. Skúsený fínsky obranca narazil na Kerbashiana, ktorý si zakrýval puk. Nitriansky hráč dostal lakeť do pery, z ktorej mu ide krv.

37:08

Majdan zamieril do šance s Bakošom! Obaja si raz vymenili puk, no Bakoš počítal so zakončením Majdana, ale on už nebol sústredený! Kašíka sa však podarilo dobre rozhýbať!

Reklamná prestávka.

36:22

Východniari znovu začali dusiť corgoňov. Kašík kľačal na betónoch a spoza rôznych medzier si hľadal ideálny výhľad na súperových hráčov. Mierne ho vystrašila strela Romaňáka, ktorá však neznamenala na zníženie na rozdiel gólu.

35:27

Činiť sa chceli nitrianski mladíci tretieho útoku. Finálny pokus mohol patriť Čederlemu, ale svoj bekhend nedotiahol do želanej bodky. Obrannú tretinu Spišskej vyčistil Björkung.

34:21

Merežko si poradil s nahodeným pukom od Majdana a mohol ísť do plných. Domáci ho ale zablokovali v rohu klziska, odkiaľ už nevedel nájsť lepší recept na prihrávku.

33:16

Rysy chytali druhý dych, naplno využívali bližšiu lavičku. Nitrania sa museli mať na pozore. Čo však absentovalo, bola nulová streľba na Kašíka.

32:06

Okoličányho náznak brejku bol zmarený. Nitriansky útočník nezvládol strelu, na to celé dozeral aj Valach, ktorý posiela Spišskú dopredu.

30:32

Björkung posúval Majdanovi, ktorý sa podujal ohroziť nitriansku bránku. Lapačka Kašíka ale nebola zasiahnutá, keďže puk popod ňu tečoval Ališauskas.

29:14

Sľubný pokus si niesol na hokejke hosťujúci kapitán Rapáč. Z pravej strany chcel sláviť úspech strelou nad Kašíkovu vyrážačku, no mýlil sa.

28:41

Pomalý puk skryl pod lapačku Surák. Hrnka prichádzal pred neho, ale usmernil ho Björkung.

Reklamná prestávka.

27:20

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

27:05

Poriadna skrumáž v bránkovisku Spišiakov! Ališauskas oprel Čederleho, ktorý zaľahol Suráka! Puk ešte poskakoval pred bránou, ale nikomu sa nepodarilo rozvlniť sieť! Rozhodcovia pískajú!

26:02

Juraj Valach z posledných síl strčil hokejku do puku, ktorý takmer dopadol pred Vandasa. Spišiaci sa vracajú dozadu brániť útočné presilovkové chúťky corgoňov.

25:20

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., držanie.

25:20

Spišská pôjde do štyroch! Fauloval Burgess! Hostia sa však nedotkli puku a Nitra pokračovala v ofenzívnom ťahu! Surák zblízka vynuloval Kousu!

24:10

Björkung „objal“ Bajteka. Český útočník sa cez neho pokúšal uspieť, no koncovka mu vôbec nesadla.

23:33

Čederle sa rýchlo pozbieral z ľadu, keď absolvoval náročnejší súboj so Žiakom.

23:03

Kašík nemal šancu udržať v moci delovku obrancu Ališauskasa. Hosťujúci pokus tak poslal na ochrannú sieť. Vhadzovanie medzi Čederlem a Bortňákom.

22:09

Do akcie sa prihlásil domáci Róbert Bačo. Vytvoril si kúsok miesta a od prvej žŕdky Suráka to skúšal na opačnú stranu. Neuspel, pretože mu to sťažil Valach.

21:08

Branislav Rapáč pomalým krokom prekonal útočnú modrú čiaru. Následne spravil kľučku na Cottona, ale zaznamenal slabé a nepresné zakončenie bekhendom.

20:19

Brankár Filip Surák začína prostredné dejstvo úspešným zákrokom. Presne do náručia mu to napálil Dávid Okoličány. Prerušená hra.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:54.

Nitra zopakovala vražedný úvod zo zápasov na Spiši. Do 4. minúty dvakrát nalomila hosťujúceho brankára Filipa Suráka, ktorému tretí úder pridal v druhej polovici dejstva Buček. Hostia sa sčasti prebudili a nakopli gólom Majdana v presilovke. Záver tretiny bol z ich strany rozhodne iný, ako prvé minúty.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:20

Spišská Nová Ves dala gól! Bača vôbec nepokryl pred Kašíkom JURAJA MAJDANA, ktorý vycvičil českého gólmana pekným blafákom po nastrelení Björkunga. Asistencie: Victor Björkung a Kale Kerbashian.

18:09

Kerbashian sa rozhodol vziať to na seba. Ideálne sa preštrikoval cez nitrianskych obrancov. Zachraňoval ramenom pozorný Kašík.

17:23

Igor Merežko teraz neuplatnil jednu zo svojich kvalitných deloviek. Po odraze puku nepredviedol úspešné zakončenie z uhla ani Archambault.

17:08

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bubela – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

16:25

Bačo dostal puk pod korčule. Dvaja Spišiaci mu tam štuchali hokejkou, no urastený Nitran ešte to držal nejaký čas.

15:07

Rapáč výbornou zadovku pripravil puk pre Žiaka. Mladý obranca hostí podišiel bližšie ku Kašíkovi, ale svoj pokus poslal presne do jeho lapačky.

Reklamná prestávka.

12:52

Nitra absolútne dominuje a za každým pukom ide dravo! Kerbashian chyboval v strednom pásme! Čederle si vypracoval šancu medzi kruhmi a tesne minul ľavú tyčku!

11:40

Nitra dala gól! SAMUEL BUČEK sa svojim spôsobom iba zahnal po puku cez Mykluchu v pravom kruhu. Surák úplne zaskočený, keďže bolo pred ním husto. Asistencie: Alex Cotton a Sahir Gill.

Reklamná prestávka.

10:05

Kašík verzus Bakoš! Český brankár Nitry predviedol čarovný zákrok! Jeho meno teraz skanduje celá aréna pod Zoborom!

09:32

Bubela bol vo vedení puku do útočnej tretiny. Spred Romaňáka pripravoval zakončenie, ktoré napokon prišlo, ale bolo nepresné.

08:21

Ališauskas podľahol tlaku Hrnku, ale domáci center si nevybojoval puk. Do cesty sa mu postavil Bortňák, obaja sa stretli v súboji ramenami.

Reklamná prestávka.

07:43

Valach nabral rýchlosť z vlastnej obrannej tretiny. Napriek skvelým parametrom si neprerazil cestu pred bránku popri mantineli, kde boli dvaja Nitrania.

06:51

Spišiaci prostredníctvom Nellisa len nahodili puk na súperove hokejky. Elitný útok bol už dlho na ľade a potreboval sa ísť vydýchať na lavičku.

05:42

Hostí aktívne zamestnávajú hráči prvej nitrianskej formácie. Nebezpečný Buček však nemal možnosť ohroziť bránu.

04:13

Za domácu obranu si nakorčuľoval bývalý hokejista Drábek. Už sa zdalo, že aj on si užije nájazd na bránku, no nedokázal spracovať puk, ktorý nechal za sebou.

03:41

Nitra dala gól! Nitrianski hráči idú ako valec. Björkung ostal ako sám vojak v poli. Čelil až trojici súperov a ROBBY JACKSON nedal šancu Surákovi. Asistencie: Filip Bajtek a František Gajdoš.

03:34

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

02:54

Hokejová lahôdka! Najprv treba skritizovať Spišskú za prepad v strednom pásme, ale samostatný únik Okoličányho prečítal semaforom Filip Surák!

02:13

Archambault zvládol svoju prácu v ľavom kruhu. Rapáč sa činil od pravého betónu Kašíka, ale Nellis ostal zablokovaný v medzikruží.

01:34

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Jackson – 2 min., hákovanie.

01:06

Nitra dala gól! Ďalší výborný začiatok Nitry aj v treťom finálovom súboji. Corgoni rýchlo obrátili hru. SAHIR GILL prenikol do nájazdu a na Suráka vyzrel zakončením medzi betóny. Asistencie: Samuel Buček a Branislav Mezei.

00:34

Skvelý forčeking Rapáča, ale škoda, že Archambault nebol viac po ruke pre hosťujúceho kapitána. Gajdoš takmer stratil puk.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha, Valent, Kodhaj – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Vitaloš, Hrnka, Bačo.

Tréner: Antonín Stavjaňa.

HK Spišská Nová Ves: Surák – Ališauskas, Merežko, Žiak, Björkung, Romaňák, Valach – Archambault, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Drábek, Bortňák, Burgess – Džugan, Myklucha, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Štefik, Stano – Durmis, Gegáň.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 3. kola finále play-off Tipos extraligy medzi Nitrou a Spišskou Novou Vsou.

HK Nitra


Corgoni dominovali na Spiši. Tím okolo trénerov Stavjaňa – Milo a Švarný si doviezol pod Zobor fantastické skóre 2:0 na zápasy. Nitranom to naďalej páli. Vonku strelili dokopy osem gólov, dostali štyri. Mužstvo sa presvedčilo, že je jedno, kto stojí v bránke. V piatok odviedol výbornú robotu Aittokalio, v sobotu realizačný tím stavil na Čecha Kašíka. Ten chytal ako z veľkej knihy a mal obrovský podiel na druhom sériovom bode. Sympaticky pôsobí od domácich hokejistov krotenie vášní, čo sa týka rýchleho ukončenia série a vystúpenia na majstrovský piedestál. Uvedomujú si, že momentálne dosiahli len 50% úspech.

HK Spišská Nová Ves

Spišská až vo finále doháňa bodové manko. Štvrťfinále a semifinále vyhrávala nad Bystricou, respektíve Košicami. Východniari ale nerezignovali. Vyhlásil to po sobotnom stretnutí útočník Michael Drábek. Finále zatiaľ nesadlo ani brankárom Marcelovi Melicherčíkovi a Filipovi Surákovi.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HK Nitra

HK Nitra

  • Kašík
  • Mezei
  • Cotton
  • Kousa
  • Bača
  • Gajdoš
  • Stacha
  • Valent
  • Kodhaj
  • Buček
  • Gill
  • Bajtek
  • Jackson
  • Bubela
  • Newell
  • Okoličány
  • Čederle
  • Lacka
  • Vitaloš
  • Hrnka
  • Bačo
HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Surák
  • Ališauskas
  • Merežko
  • Žiak
  • Björkung
  • Romaňák
  • Valach
  • Archambault
  • Nellis
  • Rapáč
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • Drábek
  • Bortňák
  • Burgess
  • Džugan
  • Myklucha
  • Vandas