Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Finále

20.04.2024 o 18:30

HK Spišská Nová Ves
2 : 5
(0:3, 0:1, 2:1)
HK Nitra
Naposledy zmenené pred 12 dňami
obnoviť
Filter

Nitra vedie v sérii 2:0. Pod Zoborom sa bude hrať v utorok a stredu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:41

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:41

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Džugan – 2 min., vrazenie na mantinel.

56:01

Spišská Nová Ves dala gól! 2:5. TODD BURGESS približne rovnakým spôsobom skóroval ako Branislav Rapáč. Manko je však naďalej veľké a času nedostatok. Asistencie: Martin Bakoš a Kale Kerbashian.

Reklamná prestávka.

55:12

Výborne naservírovaná prihrávka kapitána Rapáča. Ališauskas vyslal razantné zakončenie, Kašík si splnil svoju prácu.

Reklamná prestávka.

53:53

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

52:25

Nitra dala gól! Spišskej nevyšiel risk. SEBASTIÁN ČEDERLE trafil prázdnu bránku. Asistencia: Jakub Lacka.

51:53

Marcel Melicherčík znovu mieri na striedačku!

51:53

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Vandas – 5 min. + DKZ, hrubosť,
Romaňák – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bača – 5 min. + DKZ, hrubosť,
Bubela – 2 min., hrubosť.

51:53

Hráči sa do seba pustili! Po Melicherčíkovi vystrelil Miloš Bubela, keď už bola prerušená hra! Romaňák sa postavil za svojho gólmana, ale videli sme bitku medzi Vandasom a Bačom!

51:30

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

49:30

Spišská Nová Ves s prázdnou bránkou! Za Melicherčíka naskočil útočník Juraj Majdan! Neskutočná tretia tretina na Spiši! Nitra sa začína aj strachovať!

49:30

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Hrnka – 2 min., sekanie.

49:30

Spišská Nová Ves dala gól! Spišiaci boli vo veľkom tlaku. Libor Kašík bol odolný, koľko vládal, ale už nestačil na bombu kapitána BRANISLAVA RAPÁČA z uhla. Asistencie: Kale Kerbashian a Martin Bakoš.

48:33

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bajtek – 2 min., podrazenie,
Buček – 2 min., sekanie.

48:33

Východniari budú mať do konca výhodu početnej výhody o dvoch mužov!

48:15

Bude nasledovať presilovka Spišskej Novej Vsi. Melicherčík vykorčuľoval na striedačku, jeho mužstvo ešte hrozí pri avizovanom treste.

47:09

Merežko vyčkával na vlastnej modrej na Bača, ktorý sa mu nevyhol. Pekný hit na nitrianskeho mladíka. Spišská môže brať puk.

Reklamná prestávka.

46:39

Nitrania pohrozili. Treba pochváliť celý prvý útok. Bubela vypracoval gólovú pozíciu medzi kruhmi Jacksonovi, Melicherčík zovrel puk v lapačke.

45:00

Kašíkovi prekážali vo výhľade viacerí hráči. Ališauskas nadvihol nohu, aby nezastavil priamu Merežkovu strelu. Ale ani toto nepomohlo domácim.

43:32

Michael Drábek nabral solídnu rýchlosť v strednom pásme. K tomu pripojil technickú zručnosť. Strčil sa medzi Cottona s Mezeiom, ktorý mu vypichol puk.

41:51

Kerbashian nemal kontrolu nad pukom. Tú získal Američan Todd Burgess. Prekľučkoval sa pred nitrianske kruhy, ale Kašíkovi nezmazal nulu. Mieril tesne vedľa.

40:36

Merežko neznížil, ale nasledoval únik Jakuba Lacku! S nitrianskym mladým útočníkom si poradil Marcel Melicherčík!

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 20:24.

Po góle Hrnku na 4:0 z pohľadu Nitry to vyzerá už na druhý finálový bod pre corgoňov. Dnes sa Spišiakom lepí smola na hokejky. V tretej tretine by sa musel stať zázrak, aby s týmto duelom ešte niečo urobili.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:53

Publikum dostávalo nádej na kvalitnú strelu z hokejky Romaňáka. Domáci obranca premrhal príležitosť zamestnať Kašíka.

35:44

Vitaloša videli spoluhráči a poslali mu prihrávku na ľavú stranu. Merežko ho však odstavil jedným dobrým ťahom rukou. Bolo to dovolené.

Reklamná prestávka.

33:41

Vandasovi by teraz viac vyhovovalo, keby na pravej tyčke čakal spoluhráč s hokejkou na pravú stranu. Džugan ako ľavák nemal možnosť sa lepšie nastaviť na zakončenie.

Reklamná prestávka.

31:20

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

30:38

Predchádzajúce konštatovanie potvrdil v maximálnej možnej miere. Lapačkou si vychutnal dobre mierený pokus zápästím, ktorého autor bol Kerbashian.

30:13

Hosťujúci tréneri vôbec neľutujú nominovanie českého gólmana Kašíka. Ten má zápas pevne vo svojich rukách. Je veľkou nitrianskou oporou. Neprekonal ho nedávno ani Bakoš.

29:20

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Mezei – 2 min., hákovanie.

Reklamná prestávka.

27:55

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

27:08

Parádny individuálny prienik Bučeka! Dovolil si slalom cez súperovu defenzívu! Jedinú chybu malo zakončenie spred bránkoviska, ktorým minul hornú časť brány!

25:55

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., hákovanie.

24:53

Nitra dala gól! TOMÁŠ HRNKA si našiel správne miesto pred Melicherčíkom. Tečoval nastrelenie Bučeka od modrej čiary. Asistencie: Samuel Buček a Sahir Gill.

24:17

Možnosť na delovku z prvej si vypýtal Cotton. Prihrával mu Gill, ale kanadský obranca vôbec nezasiahol puk.

23:05

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Burgess – 2 min., nedovolené bránenie.

22:46

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Majdan – 2 min., krosček.

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Mezei – 2 min., krosček.

22:46

Presný zásah Juraja Majdana neplatil a nie je známe, kvôli čomu! Namiesto sa bude vylučovať, pretože sa strhla šarvátka pri domácej lavičke!

Spišská Nová Ves dala gól!

22:16

Kašíkov presun so zakončujúcim Ališauskasom. Od ramena českého brankára putoval puk na ochrannú sieť. Spišiaci znovu získavajú výhodu buly v pásme.

21:52

Ležérne pôsobil brankár Melicherčík. Bačov presný pokus likvidoval vyrážačkou, ale krátko na to špičkou hokejky dostal puk na Bubelu a mal náročnejší zákrok betónmi.

21:16

Spišská si vynútila vhadzovanie v útočnej tretine. Kašík si v tomto okamihu nechal puk v lapačke.

20:47

Výborná strela z pravého krídla sadla Anthonymu Nellisovi. Zákrok Kašíka pribrzdil puk pred odkrytou časťou jeho brány, ale pohotovo odpálil Cotton.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 19:28.

Prvá tretina naznačuje, že sčasti je rozhodnuté. Play-off ale býva poriadne nevyspytateľné, a tak nebudeme robiť unáhlené závery. Po prestávke sú na rade rysy.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:41

Buček dostatočne pokrytý Žiakom. Keďže nemohol zakončovať, priťukol to Kousovi. Melicherčík sa zmocnil jeho prudkej strely.

17:31

Rozumne zahral Dávid Romáňak! Žiadna okamžitá streľba! Položil na ľad súpera, a tak zakončoval! Libor Kašík sa však blysol úžasným semaforom!

17:03

Kerbashianova formácia takisto nič nezmenila. Majdan priviedol svoje mužstvo medzi kruhy, no opäť mal posledné slovo nitriansky gólman Kašík.

16:14

Burgess spadol na ľad po kontakte so súperom. Rapáč sa rýchlo prekľučkoval a bola z toho pekná šanca. Kašík zasiahol lapačkou.

Reklamná prestávka.

15:23

Veľká ľahkosť zdobí Nitranov. Vedia si to prihrať, sú v tom presní, často hrozia. Východniarov musí niekto prebudiť. Snáď ich osvieži prvá prestávka.

14:04

Spišská potrebuje vsietiť nejaký gól. Kombinácia Burgessa s Nellisom nasvedčovala, žeby sa to mohlo poradiť, ale centrovi prvého útoku chýbala presnosť.

12:54

Nitra dala gól! Nitrianski hokejisti sa rozbehli. Kapituloval už aj striedajúci brankár Melicherčík. Romaňákovi puk preskočil hokejku. JAKUB LACKA ho získal, vystrelil a upravil výsledok na 3:0. Bez asistencie.

Reklamná prestávka.

11:07

Spišskonovoveským útočníkom to momentálne nefunguje, činiť sa chcel mimoriadne produktívny obranca Merežko. Kašík preveril kvalitným zakončením švihom.

10:29

Džuganova myšlienka prihrať na modrú čiaru Grochovi bola správna. Lenže obranca Spišiakov si zle načasoval príchod k puku.

09:31

Krásna akcia v podaní Róberta Bača! Jednou kľučkou sa zbavil protihráča a absolvoval súboj zoči – voči Melicherčíkovi! Domáci harcovník v bránke na dvakrát to zneškodnil!

08:21

Črtala sa nebezpečná šanca Nitry. Newell si skoro uchmatol odrazený puk. Merežko sa stíhal vracať, ale pre istotu vykorčuľoval Melicherčík a upratal ho.

08:06

Libor Kašík krásne videl na priamu koncovku Merežka, ktorý to skúšal zápästím. S prispením pravého betónu dostal puk na ochrannú sieť.

Reklamná prestávka.

07:18

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

06:27

Hosťami odstrelený puk sa odrazil od nôh Bakoša, ktorý bol nacapený na bočnom mantineli. Domáci nemali hráča na modrej, a tak sa corgoni oslobodili na druhý pokus.

05:18

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
hráčska lavica Nitra – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

05:05

Kousova rozohrávka bola katastrofálna. Buček zodvihol hokejku, aby skrotil puk, ale keby sa ho dotkol, pískala by sa jasná vysoká hokejka. Zakázané uvoľnenie.

04:18

Striedanie v tíme HK Spišská Nová Ves:
z ihriska odchádza Surák, prichádza Melicherčík.

04:18

Nitra dala gól! Poriadne studená sprcha pre Spišiakov. DÁVID OKOLIČÁNY prepálil všetkých, čo mu stáli v ceste. Domáci pristúpili k zmene brankára. Asistencia: Matej Bača.

04:18

Nitra strieľa gól na 2:0, ale hlavný rozhodca Martin Jobbágy ukázal, že si ide skontrolovať video!

03:57

Dosť nepríjemne zakončoval Juraj Majdan spoza cúvajúceho nitrianskeho obrancu. Kašík sa však vyznamenal pravým betónom.

02:30

Nitra dala gól! Navlas rovnaký scenár pri prvom góle, ako včera. Len tri sekundy po návrate Kousu je prekonaný Filip Surák. Pred otvorenou bránkou sa domáca obrana nezorientovala a neodpaľovala do bezpečia. Presadil sa MARKO STACHA. Asistencia: Jakub Lacka.

02:27

Nitra hrá s piatimi hráčmi.

02:03

To bol veľký tlak Spišskej. Najčastejšie pálil od modrej čiary Igor Merežko. Vznikali situácie, pri ktorých to vyzeralo všelijako, ale hostia tomu dokázali odolať.

01:15

Merežkov strelecký pokus bol poriadne tvrdý, ale nepresný. Puk sa odrazil od zadného mantinelu. Kašík poskočil pri pravej žŕdke.

00:27

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Kousa – 2 min., krosček.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Žiak, Ališauskas, Groch, Valach – Burgess, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Džugan, Myklucha, Drábek – Vandas, Bortňák, Hamráček – Zöld.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

HK Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Bača, Gajdoš, Stacha – Buček, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Vitaloš, Hrnka, Bačo – Kodhaj.

Tréner: Antonín Stavjaňa.

Rozhodca: Snášel, Jobbágy – Bogdaň, Šoltés.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 2. kola finále play-off Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Nitrou.

HK Spišská Nová Ves


Domáca neporaziteľnosť rysov v play-off je minulosť. Znie to neuveriteľne, ale za prerušením peknej série aj vo vyraďovacej fáze je opäť Nitra. Tá sa rovnakým spôsobom blysla v priebehu základnej časti. Spišiaci doplatili na hlúpe vylúčenia. Bolo to vytknuté i trénerom Wojnarom. Adam Žiak dal ešte nádej na dobrý výsledok, ale nepodarilo sa posunúť piatkové stretnutie do predĺženia.

HK Nitra

Junáci spod Zobora odohrali už neuveriteľný osemnásty duel v play-off a ďalej idú ako dobre namazaný stroj. Veľkou ozdobou zápasu bol fínsky brankár Aittokalio, ktorý chytil výbornú formu. Nitra v tom však nie je sama. Na Spiš prišiel i početný fanklub. „Stavjaňovci“ potrebujú ešte tri kroky, aby zavŕšili tento ročník ako sa patrí. Je im ale jasné, že tak ľahko to nepôjde.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Surák (5. Melicherčík)
  • Romaňák
  • Merežko
  • Žiak
  • Ališauskas
  • Groch
  • Valach
  • Burgess
  • Nellis
  • Rapáč
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • Džugan
  • Myklucha
  • Drábek
  • Vandas
  • Bortňák
  • Hamráček
  • Zöld
HK Nitra

HK Nitra

  • Kašík
  • Mezei
  • Cotton
  • Kousa
  • Bača
  • Gajdoš
  • Stacha
  • Buček
  • Gill
  • Bajtek
  • Jackson
  • Bubela
  • Newell
  • Okoličány
  • Čederle
  • Lacka
  • Vitaloš
  • Hrnka
  • Bačo
  • Kodhaj