Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Semifinále

10.04.2024 o 18:00

HC Košice
4 : 2
(2:1, 1:0, 1:1)
HK Spišská Nová Ves
Naposledy zmenené pred 20 dňami
obnoviť
Filter

Košický majster nezaspal doma na vavrínoch a nedopustil zlý scenár. Ukázal odlišnú tvár ako v úvode série na Spiši. Súboj o finálovú miestenku začne odznova tento piatok na ľade Rysov. Kto vyhrá, získa postupový mečbal. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:55

Košice dali gól! Konečne trafené! Fanúšikovia majstra už boli na infarkt z toho, čo videli. HUNTER FEJES sa už nemýlil a stanovil skóre na 4:2. Asistencia: Brett Pollock.

59:44

Nemohúcnosť skórovať pri hre bez brankára prehĺbil aj Tomáš Mikúš!

59:13

Domáci hráči zahodili už tri príležitosti na spečatenie dnešného víťazstva! Akosi odmietajú možnosť zakončiť do opustenej svätyne!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:50

Spišská Nová Ves hrá power-play! Na ľad vyslala šesticu korčuliarov! Absolútny vabank hostí!

57:49

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

57:14

Olsson sa pritlačil na Nellisa, ktorý pravou rukou siahal na hlavu švédskeho obrancu. Diváci masívne pískali, rozhodcovia túto situáciu pustili.

56:30

Obetavo sa hodil na ľad Igor Merežko v snahe nestratiť pásmo. Košičania boli úspešnejší, no puk neodišiel ďaleko.

56:15

Rapáč dobre reagoval na prihrávku z ľavej strany! Stroskotal ale na brankárovi Janusovi, ktorému taktiež pomohol obranca Ferenc!

55:49

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Jääskeläinen – 2 min., faul kolenom.

55:49

Spišská získava dvojminútovú presilovku!

55:49

Hra je prerušená! Rozhodcovia sa radili niekoľko sekúnd vo svojom vymedzenom priestore! Následne bolo oznámené prezeranie záznamu za zákrok Jääskeläinena na Žiaka, ktorý sa udial pred striedačkou hostí!

55:10

Spišská Nová Ves dala gól! V Steel Aréne sa rodí dráma v závere tretej časti. JURAJ MAJDAN číhal pred bránkoviskom a dostal za Janusa nahodenie Valacha z rohu. Asistencie: Kale Kerbashian a Juraj Valach.

53:36

Predrať sa do pásma a následnej šance plánoval aj Branislav Rapáč. Toho ale dobrým pohybom vyviedol z rovnováhy Rogoň.

52:13

Merežko potreboval striedať. Majdanovi nechal puk a sledoval jeho aktivitu smerom dopredu. Útočník Spišskej si to nahodil do hĺbky ofenzívnej tretiny, ale tam ho spracoval Breton spoločne s Olssonom.

51:01

Zodpovednosť zaveliť chcel na seba vziať útočník Dalibor Bortňák. Jeho prechod do pásma však trval presne po útočnú modrú čiaru.

50:18

Tvrdo vystrelil Juraj Valach, ale mimo. Majdan sa ešte rýchlo otáčal za pukom, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu.

48:54

Zaujímavo vyzerajúca kombinácia Košíc. Jakub Ferenc sprava šikovne preniesol hru na zadnú žŕdku, kde mu prekorčuľoval Marek Slovák, no nitriansky rodák svoje štatistiky nevylepšil o štvrtý gól v semifinálovej sé­rii.

48:04

Vandas sa nachádzal v zákryte domácich hokejistov, preto bola jeho pozícia na finálny strelecký pokus nevýhodná.

Reklamná prestávka.

46:53

Koncovka Archambaulta skončila v moci košického brankára Janusa. Snaha Nellisa dorážať prišla neskoro. Prerušená hra.

45:29

Ferencova strela rozhodne nemala parametre, aké by si predstavoval. Z dobrej pozície od modrej čiary dopadol do Melicherčíkovej lapačky nevýrazný pokus.

44:51

Pollock neúnavne išiel po Ališauskakovi, ktorý mal značný problém s prihrávkou. Všetko ale dopadlo k spokojnosti hosťujúceho celku.

43:26

Za Janusovým chrbtom sa odohrávala séria ostrých osobných súbojov. Slovák vôbec nešetril Rapáča. Kapitánovi hostí sa to veľmi nepáčilo, ale arbitri to nechali bez povšimnutia.

42:35

Burgessov atak veľmi neslávil úspech, pretože súbojom telo na telo chcel zdolať Bartánusa, no bol to hosťujúci legionár, ktorý smeroval k ľadu.

41:39

Do streleckého pokusu prenikol Brett Pollock. Nebola to ľahká pozícia pre neho, ale dokázal zakončiť pomerne nebezpečne, pričom Melicherčík zaúradoval zatvorenými betónmi.

40:59

Ališauskas sa pomaly posúval zo svojho pásma, ale v útočnej zóne nenašiel žiadneho spoluhráča, s ktorým by sa dalo kombinovať.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:39.

Košice sa pomaly približujú k vyrovnaniu semifinálovej série na 2:2. K tomuto cieľu ich ešte viac posunul gól Michala Chovana v presilovej hre z 39. minúty. Spišská však ešte má dosť času na výsledkovú zmenu.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:01

Košice dali gól! Spišiaci nevedeli poslať puk do bezpečia. Ten postupne prepadol k zadnej žŕdke na košického kapitána MICHALA CHOVANA, ktorý to napálil do odkrytej bránky. Asistencie: Brett Pollock a Marek Bartánus.

37:30

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Nellis – 2 min., sekanie.

37:04

Žiakovo nedorozumenie s Archambaultom mohol potrestať z úniku Fejes. Melicherčík ale bol v správnom čase na správnom mieste.

35:49

Majdan naviazal na seba pred košickou bránkou Jääskeläinena, ale už nemal síl na to, aby pretlačil puk na voľného Kerbashiana.

Reklamná prestávka.

33:45

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

33:44

Spišiakov vrátili späť Archambault s Merežkom. Ukrajinský hráč to nemal na paľbu bez prípravy a nakoniec prestrelil svoj cieľ.

33:17

Jakubovi Ferencovi vyšla poriadna strela po mantineli z pravej na ľavú stranu. Bakoš nemal absolútne žiadnu šancu zachytiť to.

31:45

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Bartánus – 2 min., podrazenie.

30:47

Nepríjemná strela Slováka zasiahla Melicherčíka do prilby, po ktorej sa potreboval na chvíľu spamätať. Rozhodcovia hru prerušili.

Reklamná prestávka.

30:03

Košický maratón krúženia po útočnej tretine uzavrel kanadský hokejista Lalonde presným streleckým pokusom na Marcela Melicherčíka. Skúsený brankár Spišskej odolal.

29:15

Breton si pýtal v ľavom kruhu nahrávku od Fejesa od bližšej tyčky Melicherčíkovej brány. Tá prišla, ale nie hneď.

28:32

Janus si pripísal úspešný zákrok vyrážačkou. Poriadne sa oprel do zakončenia obranca Ališauskas.

28:05

Okatá prihrávka Slováka krížom cez stredné pásmo a cez dve hokejky Spišiakov. Puk dokázal vypichnúť pozorný Burgess.

26:59

Bakoš chcel z minima vyťažiť maximum. Ostal osamotený proti trom košickým hráčom. Z druhej vlny očakával príchod Kerbashiana, ale bekhend nasmeroval do korčule Jääskeläinena.

Reklamná prestávka.

25:42

Merežko to skúsil prudkým nastrelením cez celú plochu. Janus vytlačil puk betónmi do pravého rohu, kde Jokeľ zablokoval Archambaulta. Hneď na to zaznel hvizd rozhodcu. Hra sa presúva do strednej tretiny.

24:51

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

23:13

Pollockova spolupráca s Lalondem priniesla neželaný efekt. Hosťujúci kapitán Rapáč výborne zapracoval a odstrelil puk do bezpečia.

22:51

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Romaňák – 2 min., krosček.

22:28

Košice a Spišská Nová Ves hrajú s piatimi hráčmi.

22:28

Po Kerbashianovej prihrávke posunul Bakoš do streleckého pokusu Adama Žiaka, ktorý nebol vôbec márny.

21:11

Do ofenzívy sa vo vysokej rýchlosti vybral švédsky obranca Victor Björkung. Janus zotrval na betónoch a puk mu preletel ponad svätyňu.

20:01

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Havrila – 2 min., nešportové správanie.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Rapáč – 2 min., hrubosť.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:51.

Druhú tretinu začnú tímy vo formáte 4 proti 4. Po siréne vznikol konflikt medzi Havrilom a Rapáčom. Čo sa týka úvodnej tretiny, hralo sa vo výbornom tempe. Rysy viedli zásluhou Burgessa, ale majster to otočil po zásahoch Tomáša Mikúša a Huntera Fejesa.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:32

Košice a Spišská Nová Ves hrajú s piatimi hráčmi.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:22

Igor Merežko si neskontroloval ľavú stranu, či má na modrej čiare nejakého spoluhráča. Z prvej poslal puk do neznáma.

16:42

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., nešportové správanie.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Bakoš – 2 min., nešportové správanie.

16:42

Košice zovreli Spišskú. Výsledkom bola nahrávka na Radka Deyla a kvalitná strela príklepom. Melicherčík si nechal puk pri sebe.

16:13

Košice dali gól! Hamráček v útočnom pásme nedokázal spracovať náročnejší puk. Košičania ušli do prečíslenia, no HUNTER FEJES nasadil gólovú strelu spoza Romaňáka, na ktorú nemal Melicherčík dobrý výhľad. Asistencia: Alex Breton.

Reklamná prestávka.

14:49

Kerbashian opäť nepálil ideálne. Vylepšil to Adam Žiak. Janus zasahoval ľavým ramenom a dorážka sa ešte ponúkala Bakošovi, ale nepresadil sa.

12:52

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

12:45

Jaroslav Janus zachytil strelecký pokus Valacha, ktorý mu to mieril medzi betóny. Džugan sa ocitol v klasickej svojej role a ešte to znepríjemňoval košickému brankárovi. S ním si poradil Deyl.

10:59

Košičanom pomohol na bránkovej čiare Jens Olsson! Výborne reagoval a zaskočil Janusa, ktorý ležal roztiahnutý na ľade!

10:52

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Fejes – 2 min., držanie.

Reklamná prestávka.

10:15

Archambault v spolupráci so spoluhráčmi z útoku prešiel dopredu po pravej strane. Vyzeralo to na prenášanie hry, ale napokon zakončil, no Janus bol na to pripravený.

09:36

Košice dali gól! Valach sa dlho nezdržal na trestnej lavici. TOMÁŠ MIKÚŠ si vypýtal nahrávku pred pravý kruh a prekonal Melicherčíka zakončením na bližšiu žŕdku. Asistencie: Marek Slovák a Alex Breton.

09:23

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Valach – 2 min., sekanie.

08:52

Ališauskas zaváhal pri rozohrávke v obrannej tretine. Puk poľahky získal Tomáš Mikúš, ale z ostrého uhla nenamieril ideálne.

Reklamná prestávka.

08:20

Nellis vystihol správny moment, kedy dohrať čisto Michala Chovana, ktorého natlačil na mantinel pri časomere. Následne vyštartoval s pukom do akcie, ale neprekonal výborne brániaceho Olssona.

07:30

Spišská Nová Ves dala gól! Rapáč veľmi dobre držal pri zadnom mantineli Mareka Slováka, ktorý ťahal za kratší koniec. Bortňák vytiahol puk pre TODDA BURGESSA a Američanova prudká strela rozvlnila Janusovu sieť. Asistencia: Dalibor Bortňák.

06:21

Šimun dohral osobný súboj proti Vandasovi. Bol to pekný hokejový okamih. Hra pokračuje ďalej, aktéri drú od prvej sekundy.

05:05

Alex Breton si vybojoval sľubnú streleckú pozíciu z medzikružia! Melicherčík zasiahol! Puk ešte bol chvíľu živý a bolo v hre niekoľko adeptov na dorážku, ale bezvýsledne!

04:16

Lišiacke zakončenie v podaní Kanaďana Nellisa. Pekne si pripravil puk na strelu zápästím, ale stroskotal na betóne Janusa a pri opravnom pokuse mieril na ochrannú sieť s prispením Olssona.

03:54

Branislav Rapáč si doprial dvojitý osobný súboj. Najprv sa venoval Deylovi, a potom neuhol ani pred Lalondem. V oboch prípadoch to bola čistá robota.

03:01

Vandas sa prezentoval svižným krokom po pravom krídle a mal mierny náskok pred Šedivým. Košický obranca si však veľmi dobre načasoval následný atak a Spišiaka zdolal na zadnom mantineli.

02:12

Kerbashian nevystrelil podľa želania, ale ešte išiel zabojovať o spätný zisk puku do rohu klziska proti viacerým Košičanom, no tí ho mali pod kontrolou.

01:18

Chybnú distribúciu puku vo vlastnom pásme si pripísal aj Archamabault, ale v tomto prípade to napravil navrátilec do zostavy Björkung.

00:31

Šedivý sa príliš riskantne zahrával s pukom. Vyprodukoval chybnú rozohrávku, ale našťastie pre jeho tím sa to neodrazilo na hokejku Rapáča.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Janus – Breton, Olsson, Deyl, Lalonde, Šedivý, Ferenc, J. Hudec – Fejes, Berger, M. Chovan – T. Mikúš, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Slovák, Bartánus – Šimun, Havrila, Jokeľ.

Tréner: Dan Ceman.

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Björkung, Ališauskas, Žiak, Valach, Groch – Archambault, Nellis, Hamráček – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Burgess, Bortňák, Rapáč – Džugan, Zöld, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: M. Novák, Štefik – Durmis, Hercog.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 4. kola semifinále Tipos extraligy medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou.

HC Košice


Oceliari zabudli na sobotňajšie vynulovanie v Spišskej. V utorok sa tímu darilo a konečne zabezpečenie víťazstva nebolo vyslovene na ramenách Fína Joonu Jääskeläinena, ktorý ťahá Košičanov. Hetrikom a dokonca presilovkovým sa blysol útočník Marek Slovák. Domáci zvíťazili 6:2 a znížili stav série na 1:2.

HK Spišská Nová Ves

Rysy udržali bezgólovú prvú tretinu, čo bol ich plán. Následne sa im to začalo rúcať v prostrednej dvadsaťminútovke, keď majster ťažil z presilových hier a dve využil. Nádej na solídny výsledok dal v úvode tretej časti obranca Dávid Romaňák, ale súper veľmi rýchlo navýšil vedenie na 5:1. Majdan ešte znížil na 2:5, no záverečný šiesty gól prišiel pri hre bez brankára z hokejky Pollocka. Spišiaci sú však na tom dobre a v prípade stredajšej výhry získajú prvý postupový mečbal.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice

HC Košice

  • Janus
  • Breton
  • Olsson
  • Deyl
  • Lalonde
  • Šedivý
  • Ferenc
  • J. Hudec
  • Fejes
  • Berger
  • M. Chovan
  • T. Mikúš
  • Pollock
  • Jääskeläinen
  • Rogoň
  • Slovák
  • Bartánus
  • Šimun
  • Havrila
  • Jokeľ
HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Melicherčík
  • Romaňák
  • Merežko
  • Björkung
  • Ališauskas
  • Žiak
  • Valach
  • Groch
  • Archambault
  • Nellis
  • Hamráček
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • Burgess
  • Bortňák
  • Rapáč
  • Džugan
  • Zöld
  • Vandas