Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Štvrťfinále

23.03.2024 o 18:00

HC´ 05 Banská Bystrica
3 : 6
(1:1, 1:2, 1:3)
HK Spišská Nová Ves
Naposledy zmenené pred mesiacom
obnoviť
Filter

Banská Bystrica skončila v tejto sezóne. Barani nedokázali uspieť ani v jednom štvrťfinálovom dueli so Spišiakmi. Bola to pekná a férová séria bez nejakých zákerností. Spišská dostáva dostatok voľna na odpočinok a bude čakať na meno súpera v semifinále. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:26

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Luža – 2 min., podrazenie.

58:22

Banská Bystrica dala gól! Domáci hráči sa už pochopiteľne netešia, pretože to nebude znamenať odvrátenie konca ročníka. MARCUS VELA strelil svoj 21. gól po teči Horovho nastrelenia. Asistencie: Frank Hora a Carter Turnbull.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:41

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Björkung – 2 min., nedovolené bránenie.

55:49

Spišská Nová Ves dala gól! Rysy sú v semifinále. Gašper Krošelj už viac-menej kašľal na to. KALE KERBASHIAN si ho vychutnal ľahkým bekhendovým blafákom. Asistencia: Martin Bakoš.

53:47

Bystričania sa pomaly poberajú na dovolenky. V tejto chvíli už by mali byť vybavení, hoci hokej prináša aj nepredvídané situácie. Uvidíme, ako to ešte bude.

52:25

Spišská Nová Ves dala gól! Školácka chyba obrancu Nielsena. Veľmi naivne prihrával. Archambault toto zvláda bez problémov. ANTHONY NELLIS dostal nahrávku, z ktorej sa nedalo pomýliť. Krošelj úplne bezmocný. Asistencia: Olivier Archambault.

Reklamná prestávka.

50:54

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

50:14

Krošelj sa zahrával s ohňom. Podržal puk, ale v tesnej blízkosti Rapáča ho rozohrával. Našťastie sa mu to škaredo nevypomstilo.

49:30

Turnbull z ľavého kruhu našiel pri bránke Spišiakov sústredného Velu, ktorý ale nemal kvalitnú pozíciu na skórovanie.

48:54

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Majdan – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

48:46

Velovu pomerne štipľavú koncovku zastavil pred brankárom Melicherčíkom Valach. Dôležitý moment pre Rysy.

Reklamná prestávka.

46:37

Archamabault svojim typickým herným štýlom ponúkal prihrávku Nellisovi. Centrovi elitného útoku hostí súper nedal možnosť zakončiť.

45:20

Banská postupne rezignuje. Kopí neuveriteľné chyby, hostia sa zmocňujú každého poskytnutého puku a chcú ešte skórovať. Avšak v tomto prípade Bakoš nevrátil prihrávku Džuganovi do zaujímavej pozície.

44:31

Spišská Nová Ves dala gól! Romaňák sa zachoval ako skúsený mazák. Vyškolil Krošelja a naservíroval presný puk ANTHONYMU NELLISOVI na gól do prázdnej brány. Asistencia: Dávid Romaňák a Olivier Archambault.

44:13

Krošelj má puk vo svojej moci po strele Žiaka. Bačik už zbytočne išiel do Mykluchu, ktorý nejavil najmenší záujem akýmkoľvek spôsobom strpčovať život brankárovi.

Dnešný zápas sleduje 2562 divákov.

43:00

Ališauskas strieľal cez celú dĺžku útočnej tretiny. Puk sa zastavil medzi dvomi hráčmi, pričom Majdan adresoval zadovku na Bakoša, ktorý sa k nej nedostal.

41:45

Roman Faith krásne vypálil rybník Spišiakom! Dostal sa do čistej šance! Hostia musia ruky – nohy bozkávať Melicherčíkovi, ktorý to zvládol!

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:51.

Spišiaci boli efektívnejší v priebehu prostredného dejstva. Obhajca vlaňajšieho bronzu sa pomaly približuje k svojej druhej účasti v semifinále. Musí ale vydržať ešte ďalších dvadsať minút.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:47

Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:47

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Hora – 2 min., držanie.

Reklamná prestávka.

37:11

Džugan nezvládol spracovanie puku pri mantineli. Tento krátky moment využil na atak jeho osoby Patrik Luža.

36:19

Wilkins krvácal z nosa a lekár mu robil sprievod do kabíny.

36:19

Matt Wilkins sa zviezol po kolenách na ľad. Dostal do tváre puk, ktorý putoval od Valachovej čepele. Keďže zanechal za sebou krvavé stopy, počkáme na vyčistenie plochy.

34:32

Banská Bystrica dala gól! Bystričania sa nenechali zahanbiť. Vykúzlili skvelú akciu na jeden dotyk. PATRIK BAČIK trafil otvorenú časť Melicherčíkovej bránky. Neskoro k nemu dostúpil Juraj Majdan. Asistencie: Roman Faith a Chris Langkow.

34:10

Spišská Nová Ves dala gól! Tipsport Aréna stíchla. IGOR MEREŽKO mal parádnu mušku. Od modrej čiary prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Olivier Archambault a Anthony Nellis.

33:56

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Hora – 2 min., nedovolené bránenie.

Reklamná prestávka.

32:46

Ďatelinka bol pripravený zablokovať strieľajúceho Bakoša, ale nakoniec pohodlne vystrelil do Krošeljovho ramena. Brankársky matador následne zakryl puk.

31:26

Matoušek aj sekol Neliisa po hokejke, ale arbitri sa to rozhodli pustiť. Strela Ďatelinku prerušila hru. Melicherčík vzápätí schoval do lapačky Lužov pokus.

30:15

Spišská má vzadu poriadok. Bystrica sa v útoku ťažko presadzuje.

28:49

Po Džuganovej práci sa chcel predviesť Myklucha, keď sa pomerne úspešne tlačil do streleckej pozície. Ďatelinka mu to však znepríjemnil a napokon aj zmaril.

Reklamná prestávka.

28:36

Horovo odstrelenie puku cez všetky čiary, ale zakázané uvoľnenie nemôže byť. Spišiaci ulovili puk, ktorý do lapačky Krošelja dostal Róbert Džugan.

25:45

Banská Bystrica a Spišská Nová Ves hrajú s piatimi hráčmi.

25:45

Gašper Krošelj opäť v permanencii. Teraz sledoval dôsledný strelecký pokus hosťujúceho obrancu Ališauskasa. Puk mu ostal medzi betónmi.

25:16

Vela bol šikovnejší, keď Rapáč hľadal puk medzi korčuľami. Spoluhráči mu však nevenovali dostatočnú pozornosť, a tak sa útok domácich nemohol konať.

23:44

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Petriska – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Nellis – 2 min., hrubosť.

23:44

Bystričania siahajú po agresívnom štýle, nakoľko nemajú čo stratiť! Petriska sa zakliesnil do Nellisa! Obaja hráči sa pozrú na trestné lavice!

22:44

Rysy premárnili príležitosť ísť do vedenia o dva góly! Romaňák to výborne zakončil, ale v tejto chvíli treba vyzdvihnúť slovinského brankára Baranov!

22:22

Banská Bystrica a Spišská Nová Ves hrajú s piatimi hráčmi.

22:22

Spišská Nová Ves dala gól! Hora spôsobil doslova katastrofu v zadných radoch. Najprv ponúkol puk Vandasovi a následne OLEKSII MYKLUCHA na dvakrát uspel, v čom mu nezabránil spomínaný zadák Banskej. Asistencia: Michael Vandas.

21:31

Dve dobre situácie na oboch stranách. Petriska však prestrelil bránku Marcela Melicherčíka a hostia sa ku Krošeljovi nedostali, keď nepresnú nahrávku dostal Kerbashian.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:52.

Nad Bystričanmi visí Damoklov meč. Pre nich je dôležité, aby dali čo najviac gólov a hlavne potrebujú zvíťaziť. Išli do vedenia zásluhou Lužu. Po vyrovnaní Spišiakov tempo mierne opadlo. Hokej je však oveľa zaujímavejší ako v piatok.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:24

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
T. Matoušek – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Nellis – 2 min., hrubosť.

18:17

Archambault disponuje zdravým sebavedomím, no tentoraz to už bolo veľa. Popálil sa na rozhodujúcej kľučke medzi kruhmi.

16:07

Juraj Valach si prišiel po odrazený puk na modrú čiaru. Hneď vypustil poriadny príklep, ale nemieril presne.

Reklamná prestávka.

14:51

Ališauskas vložil do svojej roboty veľa snahy aj tvorivosti, ale strelou neprekonal obranný val stojaci pred sebou.

Reklamná prestávka.

13:59

Spišská Nová Ves dala gól! Za chyby sa zvykne platiť. Tomuto pravdivému tvrdeniu sa nevyhli hráči Banskej Bystrice. Zaváhanie Dávida Stránského prečítal RÓBERT DŽUGAN, ktorý sa nenechal rozhodiť Ďatelinkom a prekonal Krošelja. Bez asistencie.

12:19

Druhá polovica úvodnej tretiny prináša výborné parametre. Hrá sa rýchlo, pomerne otvorene a v týchto sekundách sledujeme prelievanie zo strany na stranu.

11:19

Marcus Vela si vylámal zuby na Melicherčíkovi! Plánoval prihrať do druhej vlny Wilkinsovi, ale šikovne sa uvoľnil, no neupravil výsledok na 2:0!

10:52

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

09:26

Prepad Bystrice počas dvojnásobnej presilovky! Ališauskas posunul do brejku Vandasa! Krošelj nechal zatvorené betóny a nepustil za čiaru bekhendový blafák!

08:52

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Džugan – 2 min., napadnutie,
Rapáč – 2 min., nešportové správanie.

08:28

Banská Bystrica dala gól! PATRIK LUŽA vystrelil zápästím po vhadzovaní a Banská Bystrica sa ujíma vedenia. Asistencia: Adam Stránský.

07:52

Šancu si dokázal vypracovať mimoriadne produktívny obranca Spišskej Merežko. Zákroky Krošelja dodávajú domácim patričné sebavedomie.

07:05

Valach bol ihneď natlačený na mantinel. Zároveň s atakom súpera vyhadzoval puk na os klziska, ale bolo veľmi vysoké pre Drábeka.

Reklamná prestávka.

06:23

Hostia nechali veľa miesta Bystričanom v útočnej zóne. Melicherčík vykopával jedno zakončenie po ľade.

04:44

Spišiaci postupne stupňujú ofenzívnu aktivitu. Dokumentovala to spolupráca Bakoša s Jurajom Majdanom. Slovinský brankár Krošelj aj tentoraz bol na správnom mieste.

04:03

Archambaultovi bol poslaný príliš dlhý puk od krajana Nellisa. Spišská má za sebou prvé striedanie, v ktorom nevystrelila na svätyňu.

03:18

Myklucha si nepotykal s pukom, ktorý dostal na päty. Videl voľného Romaňáka na modrej čiare, ale jeho bombu upratal gólman Krošelj.

02:41

Prechod banskobystrického mužstva do útočného pásma nebol v súlade s pravidlami. Roman Faith sa stopol po odpískaní postavenia mimo hry.

02:08

Lepšie strieľať sa nedalo. Kerbashian je však vďačný aj za pokus z veľkej vzdialenosti. Krošelj ho nekrotil jednoducho, no nenechal si rozvlniť sieť.

01:12

Melicherčík prvýkrát pod veľkým tlakom domáceho celku! Ten na neho vytvoril z úniku Matoušek! Bystrica vyslala veľký signál k tomu, že dnes to nemieni zabaliť!

00:46

Nellisovi nedáva dýchať pri mantineli dôrazný Bačik. Krídelníkovi prvého útoku hostí vypomáhal aj Rapáč, ale šancu sa nepodarilo vytvoriť.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj – Bačik, Luža, Hora, Nielsen, Ďatelinka, D. Stránský, Žabka – M. Wilkins, Vela, Turnbull – T. Matoušek, Bíreš, R. Gašpar – R. Faith, Langkow, Petriska – Výhonský, A. Stránský, Macek.

Tréner: Raimo Helminen.

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Björkung, Ališauskas, Žiak, Valach – Archambault, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Drábek, Hamráček – Džugan, Myklucha, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Štefik, Crman – Ordzovenský, Bogdaň.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní štvrtého zápasu štvrťfinále play-off Tipos extraligy medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou.

HC 05 Banská Bystrica


Na Spišiakov nevyzreli ani za pomoci domáceho publika. Hokejisti Banskej zle vstúpili do tretieho zápasu. Prehrávali 0:2. Faith znížil na 1:2, ale východniari sa vrátili k dvojgólovému vedeniu. Barani ale výborne zahrali tretiu časť hry. Dvomi gólmi si vynútili predĺženie, v ktorom sa tešili hostia. Obrovský nôž majú na krku domáci, ktorí ak prehrajú v sobotu večer, sezóna sa im skončí.

HK Spišská Nová Ves

Rysy vedia, ako treba hrať na trojnásobného slovenského šampióna. Jedine ich musí mrzieť strata náskoku 3:1. Hlavne gól Turnbulla na 3:3 68 sekúnd nebolo ničím príjemným. V predĺžení však mali na svojej strane správneho hráča. Anthony Nellis spečatil zisk prvého postupového mečbalu v 75. minúte. Spišská už o pár hodín môže prekročiť semifinálový prach tohtoročného play-off.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC´ 05 Banská Bystrica

HC´ 05 Banská Bystrica

  • Krošelj
  • Bačik
  • Luža
  • Hora
  • Nielsen
  • Ďatelinka
  • D. Stránský
  • Žabka
  • M. Wilkins
  • Vela
  • Turnbull
  • T. Matoušek
  • Bíreš
  • R. Gašpar
  • R. Faith
  • Langkow
  • Petriska
  • Výhonský
  • A. Stránský
  • Macek
HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Melicherčík
  • Romaňák
  • Merežko
  • Björkung
  • Ališauskas
  • Žiak
  • Valach
  • Archambault
  • Nellis
  • Rapáč
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • Drábek
  • Hamráček
  • Džugan
  • Myklucha
  • Vandas