Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga play-off - Štvrťfinále

22.03.2024 o 18:00

HC´ 05 Banská Bystrica
3 : 4
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
HK Spišská Nová Ves
Naposledy zmenené pred mesiacom
obnoviť
Filter

Spišská čiastočne splnila cieľ. Chceli tretí triumf, má ho. Sobota večer sa v prípade štvrtej výhry hostí bude niesť v znamení osláv z postupu do semifinále extraligy. Banská ale rozhodne urobí všetko pre to, aby si vynútila cestu do spišskej metropoly na piaty duel. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

74:01

Spišská Nová Ves dala gól! ANTHONY NELLIS rozhodol súboj v predĺžení. Banská Bystrica pôjde v sobotu do štvrtého stretnutia s nožom na krku. Asistencia: Igor Merežko.

73:18

Za Melicherčíkov ľavý betón nakorčuľoval Vela, ktorý chcel zasúvať za gólmana Spišskej strieľanú prihrávku Wilkinsa.

72:06

Arbitri vykazujú hru do stredného pásma.

70:41

Turnbullovi dovolili Spišiaci príliš veľa a útly Kanaďan išiel razantne za svojim cieľom! Nakoniec zakončil zblízka len do bočnej sieťky!

69:20

Džugan opäť raz sa vyznamenal skvelým korčuľovaním v kombinácii s napádaním. Stránského obral, zapojil Merežka, no robustný Ukrajinec minul Krošeljovu bránu.

65:33

Víťazný presný zásah nedosiahol na domácej strane Marcus Vela! Režisérom akcie bol Turnbull! Melicherčík nezasahoval pri strele spred kruhov!

64:21

Myklucha sa mohol stať hrdinom stretnutia! Krošelj v náročnej situácii dokázal odolať!

60:58

Martin Bakoš so súperom na chrbte takmer vyrobil gólovú šancu pre Majdana, ktorému ale chýbalo viac šťastia pred domácim brankárom.

60:01

Začalo sa predĺženie.

Dnešný zápas sleduje 2693 divákov.

Predĺženie sa začne o 20:35.

Rysy stratili dvojgólové vedenie a ešte teda nezískavajú tretí, ktorý znamená výhodu mečbalu. Baranov vrátili naspäť cudzinci Hora a Turnbull. Bude sa predlžovať.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

58:48

Banská Bystrica dala gól! Spišská inkasuje rovnakým spôsobom, ako to bolo v prvej tretine pri góle Mykluchu. Identický okamih, akurát že na konci toho celého bol CARTER TURNBULL. Pokus uviazol pod hornou tyčkou. Asistencie: Frank Hora a Matt Wilkins.

58:35

Banská Bystrica oddychový čas!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:42

Melicherčík vytiahol neuveriteľný zákrok na hranici bránkoviska! Celý štadión už videl gól Marcusa Velu, ktorý sa popálil!

57:37

Banská Bystrica hrá power-play!

56:44

Bačikova strela už nemala prísť, aj keď nezasiahol Melicherčíka. Domáceho obrancu stoplo postavenie mimo hry.

Reklamná prestávka.

55:24

Valach hodil puk na prvú žŕdku Majdanovi! Spišskonovoveského útočníka upratal Bíreš spoločne s Nielsenom!

54:14

Opäť skvelý brankár Krošelj. Slovinský hráč včas zapracoval ľavým betónom, ktorým zlikvidoval pokus Mykluchu. Rovnako tak treba vyzdvihnúť návrat Petrisku.

53:01

Branislav Rapáč nezvýšil na 4:2! Bola to pekná súhra prvej formácie! Krošelj dáva nádej domácim!

51:44

V strednom pásme došlo k technickému priestupku. Bystričania zahrali rukou, rozhodcovia posúvajú hru do útočnej tretiny Spišiakov.

Reklamná prestávka.

50:00

V Banskej Bystrici je všetko otvorené. Hoci mala Spišská jednu dobrú šancu Mykluchu, no ostala nevyužitá. Máme pred sebou desať minút tretieho dejstva.

Reklamná prestávka.

46:49

Róbert Džugan sa iba bezmocne pozrel hore! Myklucha mu načasoval skvelú prihrávku do gólovej pozície, ale plusový bod ide pre gólmana Krošelja!

46:20

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

46:17

Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.

45:56

Divákom pod Urpínom sa chcel pripomenúť Victor Björkung, ktorý ešte vlani obliekal dres HC 05. Zo svojho terajšieho výpadu však vyťažil len nepresnú strelu zľava.

45:16

Marcel Melicherčík k spokojnosti vyriešil útok Banskej Bystrice. Ten založil obranca Nielsen a chcel vidieť, čo dokáže mladý Faith. Druhý gól ale nevsietil.

44:17

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Langkow – 2 min., vrazenie na mantinel.

42:20

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Ališauskas – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.

41:48

Banská Bystrica dala gól! Dnešok sa nesie v znamení využitých presiloviek Bystrice. Toto je druhá zúročená v rozpätí pár sekúnd. FRANK HORA kvalitne vypálil. Melicherčík už iba vytiahol puk zo siete.

41:30

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
hráčska lavica Spišská Nová Ves – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

41:11

Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:42.

Banskobystrický štadión rozjasal v presilovej hre Roman Faith. Barani hru postupne vyrovnávali, ale Rysy znovu získali vedenie o dva góly.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:11

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
M. Wilkins – 2 min., sekanie.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:45

Vandas preletel ako šarkan popred Krošelja, no o zákrok sa mu nepostaral.

37:57

Hora si komfortne prešiel od pravej tyčky k ľavej! Toto kolo nedokázal zvýrazniť strelením kontaktného gólu!

36:46

Spišská Nová Ves dala gól! Výborné zvládnutá práca Džugana. Naznačením koncovky natiahol domácich a otvoril kruhy KALEOVI KERBASHIANOVI. Krošelj bol na betónoch a nemal nárok zneškodniť prudkú strelu pod hornú žŕdku. Asistencie: Róbert Džugan a Igor Merežko.

35:32

Archambault poskytol prihrávku Nellisovi. Z druhej vlny dopĺňal túto dvojicu kapitán Rapáč, ktorý si vylepšoval pozíciu pri zakončení, ale Krošelja neprekonal.

Reklamná prestávka.

33:01

Macek si zobral na starosť strelecký pokus. Melicherčíkovi však nikto nič nesťažoval, a tak sa zrodil úspešný zákrok extraligového matadora.

32:32

Bystrica aktívna v ofenzíve. Dôkazom boli zakončenia Faitha, ktorý neuspel a rovnakým spôsobom sa prezentoval i Kanaďan Langkow.

31:39

Sľubne vyzerajúca spolupráca Spišiakov. Myklucha uvoľnil Džugana, ktorý si mohol dovoliť tvrdý príklep. Avšak mieril do stredu brány a Krošelj s tým nemal žiadne problémy.

Reklamná prestávka.

31:04

Spišiaci poslali puk cez celé klzisko. Hamráček ešte korčuľoval za Ďatelinkom, ale bolo to márne. Buly pred Melicherčíkom.

30:00

Polovicu riadnej hracej doby ukončil osobný súboj Velu s Ališauskasom na zadnom mantineli. Domáca Banská robí maximum, aby vyrovnala.

28:46

Obrovská chyba Bystrice a zároveň šanca pre Spišskú! Majdan vysunul Kerbashiana, ktorý netrafil ani len priestor Krošeljovej bránky!

27:51

Banská Bystrica dala gól! Toto je moment, ktorý Bystričania urgentne potrebovali. Horov puk narobil problémy Melicherčíkovi. Skúsený harcovník ho nemal pod kontrolou a nepomohol mu ani Ališauskas. ROMAN FAITH zaznamenal úspešné dorážanie. Asistencie: Marcus Vela a Frank Hora.

27:42

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Valach – 2 min., držanie.

Reklamná prestávka.

25:38

Strela Wilkinsa síce išla spoza hosťujúceho obrancu, ale na Melicherčíka nemala blahodarné účinky pre Bystricu.

23:56

Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.

23:54

Spišiaci takmer gólovo osladili posledné sekundy v presilovke. Pekná kombinačná akcia vyšla Mykluchovi s Nellisom, no Krošelj podržal bystrický tím.

23:27

Nellis sa spoliehal na kombináciu s Merežkom. Hostia ale prichádzajú o tretinu aj cenné sekundy.

22:23

Kerbashian si nechal zobrať puk Bačikom. Domáci obranca pálil po mantineli, ale zachytil to Rapáč, no predsa sa Bystrica oslobodila.

21:56

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Nielsen – 2 min., nedovolené bránenie.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:51.

Spišská robí podstatné kroky, aby si vybojovala mečbal. Banská momentálne výrazne zaostáva a nie nadarmo v prvej tretine neskórovala.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:46

Domácim odskakujú puky, čo, samozrejme, neteší. Viazne tým šanca na kombináciu či efektívny prechod do útočného pásma.

Reklamná prestávka.

16:25

V tejto chvíli zamestnal Krošelja Lukáš Hamráček. Nielsen však proti nemu nevystúpil a možno od tretieho inkasovaného gólu ochránil Bystričanov dobrý prehľad Slovinca v bránke.

15:34

Luža si musí dávať pozor, keď je ako posledný hráč. Do poslednej sekundy po ňom išiel korčuliarsky vyspelý súper Džugan, ale domáci to zvládli.

13:37

Banská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.

12:53

Krošelj akosi nie je vo svojej koži, v porovnaní so zápasmi na Spiši. Netrúfal si rozohrávať počas súperovej presilovej hry. Puk nechal pod lapačkou.

11:37

Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
M. Wilkins – 2 min., napadnutie.

Reklamná prestávka.

10:38

Spišská Nová Ves dala gól! Východniari idú jasne za svojim cieľom. Na Krošelja platil tzv. teplomer z hokejky MARTINA BAKOŠA. Asistencia: Juraj Majdan.

10:18

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

09:51

Spoza ľavého kruhu strieľal zápästím Andrej Bíreš. Melicherčíkovi komplikovali život cloniaci Langkow s Petriskom, ale víťazom bol brankár Rysov so svojou lapačkou.

09:18

Spišiaci úspešne držia protivníka viac-menej na jeho strane. Banská stratila minútu z presilovky, ale ešte stále majú čas na jej využitie.

08:18

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Archambault – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

08:04

Spišská Nová Ves dala gól! Luža bránil prenikajúceho OLEKSIIHO MYKLUCHU, ktorý sa rozhodol nasadiť koncovku švihom. Toto poriadne zaskočilo Gašpera Krošelja a Spišská vedie pod Urpínom. Asistencia: Martin Bakoš.

Reklamná prestávka.

06:59

Nielsen nedokázal prestreliť obrancov Spišskej. Hneď sa mu naskytol opravný pokus, ale nahrával a Melicherčík vyrazil zakončenie Maceka.

05:41

Barani sa motali medzi vlastnými kruhmi a vyzeralo to zle. Džugan si to odpracoval pri mantineli, Vandas servíroval Mykluchovi, ale vyznamenal sa Krošelj.

04:35

Banskobystrický brankár zvládol chytanie Romaňákovho nastrelenia a o pár sekúnd eliminoval výpad Danielčáka.

03:36

Veľmi nepríjemnú strelu poslal Kerbashian. Bystričania mali vzadu neporiadok, ale puk cez nohy Velu skrotil Krošelj.

02:39

Archambaultovi vyšli spoluhráči z pásma. Predišlo sa tak zbytočnému ofsajdu. Spišiaci chvíľku ostali v tretine, ale už sú preč.

01:27

Domáci Hora sa ponáhľal do tretiny podporiť ofenzívnych spoluhráčov. Nasleduje však vhadzovanie po pravej ruke Krošelja.

00:23

Hosťom nebolo pískané zakázané uvoľnenie po dlhej prihrávke Merežka do pásma na Archambaulta. Kanadský borec nepripravil gólovú pozíciu nahrávkou pred bránku.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj – Bačik, Luža, Hora, Nielsen, Ďatelinka, D. Stránský, Žabka – M. Wilkins, Vela, Turnbull – T. Matoušek, Bíreš, Výhonský – R. Faith, Langkow, Petriska – Štrauch, A. Stránský, Macek.

Tréner: Raimo Helminen.

HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Björkung, Ališauskas, Žiak, Valach – Archambault, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – T. Danielčák, Zöld, Hamráček – Džugan, Myklucha, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Snášel, Žák – Orolín, Kacej.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní tretieho zápasu štvrťfinále play-off Tipos extraligy medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou.

HC 05 Banská Bystrica


Bystričania budú počas dvoch dní doháňať náskok Spišskej. Barani v zápasoch vonku trpeli na oklieštené zloženie, ale nie je možné im čokoľvek vytknúť, pretože podali maximálne výkony, len to nestačilo na pozitívnejšie skóre v sérii. Pod Urpínom však budú mať podporu divákov.

HK Spišská Nová Ves

V predstihu prenikla na verejnosť informácia o odchode trénera Vlastimila Wojnara, ktorý sa od budúcej sezóny ujme hráčov českých Vítkovíc. Jeho aktuálnou prácou je však urobiť s Rysmi čo najlepší výsledok a možno prekročiť ten minuloročný, kedy sa oslavoval historický bronz. Spišská vyhráva 2:0, ale v tejto sezóne jej to v Banskej zatiaľ nešlo.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC´ 05 Banská Bystrica

HC´ 05 Banská Bystrica

  • Krošelj
  • Bačik
  • Luža
  • Hora
  • Nielsen
  • Ďatelinka
  • D. Stránský
  • Žabka
  • M. Wilkins
  • Vela
  • Turnbull
  • T. Matoušek
  • Bíreš
  • Výhonský
  • R. Faith
  • Langkow
  • Petriska
  • Štrauch
  • A. Stránský
  • Macek
HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Melicherčík
  • Romaňák
  • Merežko
  • Björkung
  • Ališauskas
  • Žiak
  • Valach
  • Archambault
  • Nellis
  • Rapáč
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • T. Danielčák
  • Zöld
  • Hamráček
  • Džugan
  • Myklucha
  • Vandas