Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tipos Extraliga (SR)

26.01.2024 o 17:30

HK Spišská Nová Ves
3 : 4
(1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)
HK Poprad
Naposledy zmenené pred 3 mesiacmi
obnoviť
Filter

Atraktívne derby má svojho víťaza. Poprad zvíťazil v Spišskej 4:3 po predĺžení, aj keď väčšiu časť zápasu mal zarobené na tri body, berie aspoň dva. Pre domáce Rysy je to už tretia domáca prehra po sebe. Prvé miesto ale neopúšťajú, no zmenšil sa náskok pred Kamzíkmi na štyri body. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

62:17

Poprad dal gól! Bitka o Spiš sa skončila úlovkom popradských hokejistov. TYLER COULTER nastavil hokejku na letiaci puk od Patrika Svitanu a rozhodol o dvoch bodov pre hostí. Asistencie: Patrik Svitana a Ben Betker.

61:25

Björkung odišiel dopredu. V rohu si na neho počkal Záborský. Puk putoval po mantineli. Kerbashian si vypracoval streleckú pozíciu medzi kruhmi, ale Vayovi pomohol Kotvan.

60:01

Začalo sa predĺženie.

Predĺženie sa začne o 19:52.

Spišiaci zlepšili hru a dočkali sa sladkej odmeny. Posunutie do predĺženia bolo v réžii Američana Todda Burgessa, dvojgólového strelca tretej tretiny.

60:00

Tretia tretina sa skončila.

59:45

Hostia dávajú v záverečných sekundách všetko do útoku. Melicherčík je maximálne koncentrovaný. Popradské pokusy má pod kontrolou.

59:30

Archambaulta Popradčania odstavili v stredovom kruhu. Následný útok na bránku riešil Melicherčík, keď pri ľavej tyčke zakryl odrazený puk.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:44

Tomáš Záborský vychádzal z rohu s pukom vo svojej moci. Björkung sa naplno zhostil svojho postu. Zrazil koncovku a súpera odtlačil za bránu.

56:59

Žiak si dovolil ofenzívnu hru, ktorou chcel podporiť útočníkov. Stroskotal na zadnom mantineli proti lepšie stavanému Kotvanovi.

Reklamná prestávka.

55:21

Stretli sa dve čísla 67. Björkung znepríjemňoval strelu Záborskému, ktorý však ohrozil Melicherčíka. Pre neho to bola jednoduchá robota lapačkou.

53:52

Spišská Nová Ves dala gól! Spišské derby štartuje nanovo. Archambault výborne vyšachoval obrancov aj Vaya, že ak by TODD BURGESS neskóroval do poloprázdnej bránky, bolo by to neuveriteľné zlyhanie. Asistencie: Olivier Archambault a Marcel Melicherčík.

53:35

Hra Spišskej núti hostí k zakázaným uvoľneniam. Oliver Turan v tretej tretine to už druhýkrát spôsobil.

51:34

Skvelá akcia lídra, ktorej chýbalo gólové zakončenie! Rapáč zakombinoval s Bortňákom a vypálil Hamráček! Ádam Vay pokračuje v podávaní kvalitného výkonu!

50:42

Zakázané uvoľnenie Popradu. Domáci posielajú na ľadovú plochu štvrtú formáciu, hostia veria tretej.

49:10

Kale Kerbashian na seba strhol pozornosť veľmi úspešným slalomom a z hostí ho nikto nedokázal zastaviť. Mrzieť ho len môže neúspešné zakončenie, ktoré skončilo na Brinckovi.

47:30

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

47:08

Svitanov náprah bol čitateľný. Obrancovia Spišskej sa predviedli zblokovaním tejto rany.

46:24

Terajšia akcia Popradčanov išla cez Dmowskeho, no opäť bol v tom zapletený Coulter, ale aj v tomto prípade nezískal priestor na dorážanie.

45:46

Melicherčík výborne zakročil pri kvalitnej delovke Cardwella. Jeho zákrok bol natoľko dobrý, že Coulter mohol iba snívať o dorážke.

45:30

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Archambault – 2 min., podrazenie.

44:05

Spišská Nová Ves dala gól! TODD BURGESS si nevyužitý strelecký pokus ideálne vynahradil zhruba o štvrťminútku. Duel na Spiši tak dostáva nový náboj. Asistencie: Olivier Archambault a Lukáš Hamráček.

43:47

Archambault znovu vyprodukoval vynikajúcu prihrávku pre svojho zámorského kolegu Burgessa. Ten skúšal šťastie na ľavú tyčku, ale Vay ju poriadne utesnil.

42:31

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Coulter – 2 min., sekanie.

Dnešné derby sleduje 4300 divákov (vypredané)!

42:15

Ališauskas disponoval dobrou palebnou pozíciou! Príklep aj s prispením obetavého Daniela Brejčáka putoval na ochrannú sieť!

42:01

Spišská Nová Ves a Poprad hrajú s piatimi hráčmi.

41:32

Adam Žiak prišiel o puk za Melicherčíkom. Potom Juraj Majdan krížom cez strednú zónu nahrával Kerbashianovi na korčule a Valach to uzavrel nepresným nastrelením.

40:27

Archambault sa nesprávne rozhodol. Zo zapojenia Burgessa nebolo nič. Coulter zariadil vyhodenie puku do strednej tretiny.

40:01

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Rapáč – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kotvan – 2 min., hrubosť.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:21.

Po siréne dal Branislav Rapáč ľahký bodyček Kotvanovi v rohu klziska. Trošku sa chlapci pochytili, ale aj veľmi rýchlo upustili od ďalšieho doťahovania. Obaja však pôjdu na trestnú lavicu. Poprad potrebuje zvládnuť ešte jednu tretinu, aby zdolal svojho rivala v jeho aréne a zmenšil náskok na vedúcu pozíciu na dva body. Uvidíme, ako bude reagovať Spišská v záverečnom dejstve.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:01

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Bjalončík – 2 min., hákovanie.

35:59

Vay zlikvidoval Žiakovu strelu. Domáci obranca to mal ideálne nachystané na čepeli, no do istej miery dôležitú úlohu zohrala aj vložená Brinckova hokejka.

Reklamná prestávka.

35:39

Veľké problémy narobil Calof domácim obrancom. Preskúšaný bol najmä Ališauskas, pre ktorého to bola náročná práca. Melicherčík zachraňoval situáciu po dobre mierenom zakončení Bjalončíka.

33:33

Premrhané prečíslenie Spišiakov! Kerbashian na malom priestore s úspešnou kľučkou a Majdanova šanca volala po znížení! Strela sa nezmestila medzi tri žŕdky popradskej bránky!

32:52

Dávid Romaňák okamžite pálil, keď mu poskytol nahrávku Merežko. O sile strely svedčil zvuk, ktorý sa ozval od zadného mantinelu.

31:51

Olivier Archambault pekne prešiel cez Cardwella, ale Poprad podržal skvelý brankár Vay!

Reklamná prestávka.

31:31

Bjalončík chcel vyšachovať brankára Melicherčíka spolu s Bellušom, ktorý bol silný na puku a prihral mu. Plán nevyšiel.

30:58

Poprad hrá s piatimi hráčmi.

30:20

Prečíslenie Popradčanov dvoch proti jednému! Coulter nezasiahol puk podľa predstáv! Tesne to minulo pravú konštrukciu bránky súpera!

29:59

Druhý gól Spišskej Novej Vsi, ktorý strelil Igor Merežko, neplatí po prezretí záznamu!

Spišská Nová Ves dala gól!

28:58

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Brincko – 2 min., držanie.

28:15

Popradčania sa predrali k streleckému pokusu. Peter Bjalončík v súlade s pravidlami vošiel do pásma, čo mu odobril čiarový rozhodca, ale trafil rovno do stredu bránky, a tam bol Melicherčík.

27:23

Žiak namieril presne na Vaya. Gólman Popradu nemohol stopercentne zasahovať, keďže na neho padol Nellis, ale hralo sa ďalej. Burgess nebol šikovný a neposlal puk za čiaru.

Reklamná prestávka.

26:46

Juraj Majdan bol jediný domáci hokejista vpredu s pukom na hokejke. Absentovala u neho vyššia rýchlosť, a tak sa rozhodol pre sťahovačku na Turana, ktorý mu ju prečítal.

26:07

Poprad dal gól! TOMÁŠ ZÁBORSKÝ spoza bránky nachytal na hruškách Melicherčíka. Asistencia: Oldrich Kotvan.

25:32

Nellis, Archambault a tretí na konci domáceho útoku mal byť Burgess. Avšak všetko zmarila nepresná prihrávka bekhendom.

24:10

Kukučova clona neslávila úspech. Patrik Svitana dostal puk zápästím na Melicherčíka, ktorý predviedol úspešný zákrok.

24:07

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

23:02

Fantasticky to urobil Lukáš Hamráček. Hoci nie je rýchly, ale dorazil takmer k bránke hostí. Z diaľky strieľal švihom na Vayov pravý betón. Z jeho vykopnutia sa nepresadil Rapáč, ktorého dobre pokrýval jeden z hostí.

22:14

Melicherčíka v úvode presilovky zahrial jednoduchým pokusom Cardwell. Nasleduje buly v ľavom kruhu.

22:07

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Bortňák – 2 min., podrazenie.

21:42

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

20:59

Michael Vandas smeroval za vyrovnaním vo vlastnom oslabení! Obišiel aj Vaya, ale pod vplyvom ďalších hráčov skončil na ľade! Bez reakcie arbitrov!

20:34

Veľmi kvalitne zahratý úsek v priebehu pokračujúcej hosťujúcej presilovky. Kamzíci išli na jeden dotyk. Calofa môže mrzieť, že zblízka lepšie netrafil puk.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:27.

Atmosféra na výbornú, hokej slabšej kvality. Snáď sa to viac rozbehne v ďalších tretinách. Podstatné však je, že padli tri góly. Poprad je momentálne úspešnejší na ľade Spišiakov zásluhou Dmowskeho a Betkera. Za lídra sa presadil Hamráček.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:42

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Romaňák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:43

Poprad dal gól! Tím trénera Todda Bjorkstranda sa ujíma vedenia 2:1. Klobúk dole za koncovku BENA BETKERA. Krásne trafená ľavá šibenica. Marcel Melicherčík ostal ako prikovaný. Asistencia: Patrik Svitana.

Reklamná prestávka.

17:17

Ryan Dmowski prichádzal pred Melicherčíka z ostrého uhla! Nadvihol puk, ktorý vyletel na ochrannú sieť!

16:07

Opäť raz vynikajúci prehľad a presnosť Archambaulta. Prihrávku ako na zlatom podnose adresoval Merežkovi. Na prvýkrát nezvládol strelu, a potom posúval Ališauskasovi. Tomu to vyšlo lepšie, no popradský brankár Vay nezasahoval.

15:28

Žiak sa nechal pretlačil súperom na ofenzívnej modrej čiare. Dovnútra nahadzoval Danielčák, ale tým pádom nemohol hrať Rapáč.

13:52

Poprad dal gól! Teraz majú nárok na oslavu fanúšikovia Kamzíkov. A sú hneď za domácou bránkou, takže disponujú výborným výhľadom. Kotol rozjasal prudkou strelou RYAN DMOWSKI, ktorý sa už pri druhej snahe nemýlil. Asistencie: Jacob Cardwell a Patrik Svitana.

13:24

Popradčania zapli smerom do útoku a dusia svojho odvekého rivala. Melicherčíkovi odľahlo, keď spoza tiel nebezpečne a tesne nad ľadom vystrelil Dmowski.

12:49

Vay sa vytiahol za svoje bránkovisko. Urobil správne rozhodnutie, pretože zobral Bortňákovi možnosť ísť do bekhendového blafáku.

12:04

Hráčom štvrtej domácej formácie sa darí a často je pri zaujímavých príležitostiach. Na Bortňákovu prihrávku spoza brány reagoval Hamráček, no druhý gól nepridal.

Reklamná prestávka.

11:24

Popradský zaplnený kotol prichádza s pochopiteľnou požiadavkou o vyrovnanie. V tomto čase to však nepríde. Melicherčík sa zmocnil Cardwellovho zakončenia.

10:33

Spišská Nová Ves dala gól! Spiš Aréna prvý raz buráca. Ališauskas strávil tvrdý hit od Belluša a Rysy sa presúvali do tretiny. Takú schovanú strelu z ľavej strany vyslal LUKÁŠ HAMRÁČEK. Vay už iba videl puk vo svojej sieti. Asistencia: Branislav Rapáč.

09:41

Vandas stiahol puk pred Betkerom. Následne sa do neho čisto oprel Dominik Jendek a bolo po možnej príležitosti domácich.

08:05

Až v tejto chvíli našli hostia recept na domáceho kapitána. Dmowskeho výpad po pravej strane zakončený priamou strelou. Melicherčík ukázal skvelý reflex vyrážačkou.

07:34

Rapáč odviedol veľmi slušnú prácu v útočnom pásme. Nevedel si s ním poradiť Kotvan a opäť sa dostal k puku po nevydarenej strele Ališauskasa.

Reklamná prestávka.

06:28

Nepríjemný moment! Brejčákova strela od modrej čiary trafila z bočnej strany plexisklo brániaceho Valacha! Chvalabohu, že sa rýchlo postavil a ukázal, že neutrpel zranenie!

05:56

Spišská Nová Ves a Poprad hrajú s piatimi hráčmi.

04:05

Popradská kontra. Marcel Melicherčík vychytal túto šancu hostí.

03:35

Čistá šanca Spišskej! Kerbashian ešte nemieril presne, ale následne sa otvoril priestor pri ľavej žŕdke popradskej bránky! Z uhla zakončil Hamráček, ale neslávilo to úspech!

03:16

Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Majdan – 2 min., nešportové správanie.

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Turan – 2 min., krosček.

03:16

Domáci vyhrali buly. Valach videl pred bránkou pripraveného Majdana, ktorý tečoval nepresne a puk skončil na ochrannej sieti. Po prerušení hry si skočil do vlasov s Oliverom Turanom a prvýkrát sa obsadia trestné lavice.

02:20

Do domácej zostavy sa vrátil po menších zdravotných problémoch Archambault. Jeho prínos je od úvodu ročníka značný. Teraz strieľal zápästím, ale Vay bol na mieste.

02:07

Branislav Rapáč s Danielčákom výborne vysoko napádali. Popradčania urobili len zakázané uvoľnenie. Vhadzovanie pred Vayom.

00:48

Dobrá pozičná hra od obrancu Juraja Valacha. Svojim robustným telom zastavil strelecký pokus Calofa, ktorý ako pravák to mal na správnej strane.

00:09

To mohol byť štart ako z veľkej knihy pre Spišiakov! Vay okamžite likvidoval koncovku domáceho Burgessa, ktorý posielal strelu po ľade!

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Dnes to bude elektrizujúca atmosféra! Fankluby sa už z plných pľúc prekrikujú, a to ešte nehráme! Z Popradu pricestovalo do Spišskej 300 fanúšikov!

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 39. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Popradom.

HK Spišská Nová Ves


3:7. Spišiakom v nedeľu ruže nekvitli na štadióne v Banskej Bystrici. Hostia boli zrelí na uterák už po úvodnej tretine, ktorú prehrali 0:3. V tomto zápase im takmer nič nevychádzalo. Spišská od 12. januára už nemá svoju domácu neporaziteľnosť a k tvorbe novej série neprišlo ani pred týždňom. Košice zvíťazili 2:1 po nájazdoch, no Rysy to tabuľkovo neovplyvnilo, hoci sa náskok pred Popradom zúžil na päť bodov.

HK Poprad

Facka zo 7. januára od Nových Zámkov (1:6) natoľko zomkla Popradčanov, že klub spod Tatier odvtedy neprehral a dokázal si vypracovať štvorzápasovú sériu bez porážky. Vďaka tomu môže najväčší rival Spišiakov naháňať ich v tabuľke. Poprad cez víkend zvládol Zvolen. V predĺžení rozhodol pri presilovke obranca Jake Cardwell.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HK Spišská Nová Ves

HK Spišská Nová Ves

  • Melicherčík
  • Ališauskas
  • Merežko
  • Žiak
  • Valach
  • Romaňák
  • Björkung
  • Vaverčák
  • Archambault
  • Nellis
  • Burgess
  • Majdan
  • Kerbashian
  • Bakoš
  • Hamráček
  • Frankovič
  • Vandas
  • T. Danielčák
  • Bortňák
  • Rapáč
HK Poprad

HK Poprad

  • Vay
  • Betker
  • Cardwell
  • Kotvan
  • Brincko
  • D. Brejčák
  • Turan
  • Česánek
  • Dmowski
  • Coulter
  • P. Svitana
  • Záborský
  • Bjalončík
  • Calof
  • Peresunko
  • D. Jendek
  • Kukuča
  • Melcher
  • Suchý
  • Belluš