Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov

02.09.2023 o 18:00

HC Košice
2 : 3
(0:0, 2:2, 0:1)
Genève-Servette HC
Naposledy zmenené pred 8 mesiacmi
obnoviť
Filter

Košičanom sa nepodarilo bodovať ani so švajčiarskym majstrom zo Ženevy. Výkon východniarov bol však slušný, no k bodom neviedol. O týždeň nastúpia hráči trénera Dana Cemana na ľade Mníchova. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:53

Posledná šanca pre Košice na vyrovnanie. Ženeva vystrelila nepresný puk na zakázané uvoľnenie. Ešte porada Fejesa s Zechom, ktorí čakajú na modrej čiare.

59:37

Košice odvolali brankára Riečického! Šestka hráčov vpredu bude bojovať o vyrovnanie!

59:31

Košice oddychový čas!

58:52

Kým sa Jakub Ferenc dostával zo zakliesnenia od súpera, Valteri Filppula mal deň otvorených dverí a prišiel k Riečickému! Rodák z metropoly východu drží svoj celok!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:22

Winnik vyslal žabku na košickú bránku. Riečickému puk nepríjemne preskočil okolo tyčky, no Oceliari mali pod kontrolou Filppulu, ktorý nedostal miesto na tečovanie.

55:21

Ďalšia výborná práca Šimuna. Jeho atak znamenal stratu puku hostí pri vlastnej svätyni, no škoda pre Bergera, že nemal dlhšiu hokejku.

53:33

Ženeva urobila menšie dusno v pásme. Vyťažila z toho jeden nepresný strelecký pokus, keď sa za ním natiahol Riečický, ale nedosiahol naň.

Reklamná prestávka.

51:24

Bola signalizovaná hra so zdvihnutou hokejkou. Jääskeläinen ani Vatanen sa nechceli dotknúť puku. Predovšetkým to bolo dôležitejšie pre fínskeho obrancu, keďže sa to odohralo v obrannom pásme Ženevy. Už zaznel hvizd.

50:00

Štartuje posledných desať minút tretej tretiny. Košice sú znovu v jednogólovom manku. Tentoraz 2:3. Steel Aréna ale sleduje výborný a rýchly hokej.

49:01

V tejto chvíli bol platný pre košický tím robustný útočník Eduard Šimun. Zaviezol puk za súperovu bránku a tesne pred odchodom na striedačku čisto a tvrdo dohral Winnika, ktorý tak nemohol vyslať puk spoluhráčom.

47:47

Fejes dával divákom nádej na šancu, z ktorej napokon vycúval. Nenatlačil sa totiž zľava na Desclouxa.

46:51

Krivošík utŕžil ranu hokejkou po zuboch. V predklone držiac sa za ústa opúšťa ľadovú plochu. Kvarteto rozhodcov nereaguje.

Reklamná prestávka.

46:33

Košičania vybojovali vhadzovanie v ofenzívnej tretine. To sa však uskutoční po následnom reklamnom brejku.

46:18

Patrik Lamper v ľahu zneškodnil Chantonov puk. Rýchlosť nabral Patrik Rogoň a slovenský šampión momentálne pôsobí v útočnom pásme.

44:41

Tím Genéve práve strelil gól! Ženeva ukázala silu v predbránkovom priestore. Riečický padal na zadok a medzi nohy mu puk pretlačil JOSH JOORIS. Asistencia: Simon Le Coultre.

44:07

Marco Maurer sa rozbehol a z červenej čiary sa rozhodol otestovať Dominika Riečického. Gólman východniarov mužstvo nesklamal a skrotil tento puk.

43:33

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

43:14

Oceliari potrebovali upratať priestor pred Riečickým. Problémy robila kvalitná strela Lennströma. Bartánus zvládol posunúť puk Jääskeläinenovi a hostia odchádzajú z pásma.

42:29

Voľný Vatanen nevystihol správny moment na delovku bez prípravy, ktorú mu nachystal Le Coultre.

41:33

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., podrazenie.

41:05

Pollock získal puk, ale hneď bol v jeho blízkosti Vatanen, pred ktorým si to zakryl telom. Košičania sa nedostali do šance.

40:40

Filip Krivošík hrá veľmi dobre odkedy prestúpil z Nitry do Košíc. V tejto chvíli síce potreboval až tri pokusy na ohrozenie Desclouxa a práve ten posledný musel zlikvidovať.

40:20

Komplikovaná Olssonova prihrávka cez stredného pásma vľavo na Krivošíka. Rozhodcovia to vyhodnotili ako zakázané uvoľnenie, ale diváci sa búria, pretože záznam na koncovke odhalil, že to tak nebolo.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 19:41.

Udialo sa veľa zaujímavostí v druhej tretine, ale podstatné je skóre. Košice dovolili Švajčiarom otočiť to za tri minúty, no na odchod do kabín ich správne naladil Mário Lunter.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:39

Košice dali gól! Steel Aréna buráca. MÁRIO LUNTER nedal šancu Desclouxovi hneď po buly. Pekná strela zápästím. Asistencia: Filip Krivošík.

38:36

Bartánusova veľká šanca! Od počiatku akcie sa zaparkoval na úroveň súperovho bránkoviska! Následne zakončením zblízka nechal vyniknúť Desclouxa!

36:09

Schovaná Lamperova prihrávka našla Bergera, ktorý sa pokúšal prekonať Desclouxa úspešným tečom. Ženeva sa zmocnila puku a presťahovala sa na druhú stranu plochy.

Reklamná prestávka.

35:29

Riečický v spolupráci s Bartánusom eliminovali pokus Chantona!

35:00

Košice pomaličky menia obraz hry. Doteraz to bolo o väčšej aktivite Švajčiarov a častých náletoch do ofenzívnej zóny.

34:02

Fejes sa snažil zo všetkých síl udržať a spracovať nahrávku, hoci sa nachádzal medzi dvomi obrancami Ženevy! Pred Desclouxom sa mu to zošmyklo z hokejky!

32:55

Dobrá práca hráčov poslednej formácie Košíc! Rogoň na vlastnej polovici odobral puk Mirandovi, kombinoval so Šimunom a ohrozil Desclouxa presným švihom!

31:27

Marek Bartánus vyrobil šancu pre Luntera! Do jeho štipľavej strely sa vrhol Roger Karrer a ušetril tak brankára Desclouxa!

30:59

Odpískané zakázané uvoľnenie Švajčiarom. Descloux sa presúva k pravej žŕdke, pretože nasleduje buly medzi Krivošíkom a Manninenom.

30:00

Výsledkovo je to prijateľné. Košice idú do druhej polovice stretnutia s gólovým mankom.

29:30

Postupne sa prejavuje skúsenosť švajčiarskeho majstra uplynulého ročníka. Ženeva sa prebudila a častejšie vystrkuje rožky v útočnom pásme.

28:41

Bartoš nezaspal na vavrínoch v obrane. Vyhodil puk do polovice klziska, ale výrazne k tomu prispel aj blok súpera, takže nebol to icing.

27:50

Tím Genéve práve strelil gól! Vôbec nikto z Košičanov nemal záujem znepríjemniť palebnú pozíciu THEODOROVI LENNSTRÖMOVI. Komfortne vystrelil z ľavého kruhu a Riečický bol na to prikrátky. Asistencie: Sami Vatanen a Noah Rod.

Reklamná prestávka.

27:37

Ženeva zaútočila. Riečický získal puk do náručia.

27:12

Richardove kľučky pomedzi súperových hráčov vyzerali nádejne. Do streleckého pokusu ho však nepustili.

26:23

Košičania si nechali pustiť do tretiny rozbehnutého Winnika. Od prípadných starostí domácich ochránila jeho nezvládnutá kľučka v blízkosti Riečického.

25:53

Lunter podstúpil šprintérsky súboj proti Chantonovi, ktorý bol nakoniec zbytočný. Zakázané uvoľnenie Košíc.

25:18

Vylučovať sa nebude! Hra sa opäť rozbehne z domáceho obranného pásma!

25:18

Odvážny krok od Joorisa! Ferenc ho pritlačil k mantinelu! Košický obranca ešte dostal úder rukavicou do hlavy! Otvárajú sa trestné lavice na oboch stranách!

24:13

Tím Genéve práve strelil gól! Deyl opustil lavicu hanby a Ženeva vyrovnala. Ide však o veľmi šťastný presný zásah. Skôr to bola prihrávka ako koncovka. Autorom je NOAH ROD. Asistencie: Tyler Richard a Theodor Lennström.

24:12

Košice hrajú s piatimi hráčmi.

23:26

Výborne zvládajú bránenie domáci hokejisti. Na ľade nechýbal už spomínaný Filppula, no na Riečického neprešiel ani jeden puk. Východniari všetko blokujú.

22:12

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., hákovanie.

22:12

Brankár Riečický bez prilby! Prerušená hra!

21:48

Le Coultre vyslal kvalitnú strelu zápästím, ale nepribalil k nej väčšiu presnosť. Tečom to ešte skúšal jeden z jeho spoluhráčov pred Riečickým, ale neuspel.

21:17

Publikum je pochopiteľne natešené, pretože Košičania vedú nad silným protivníkom. Steel Arénou sa ihneď niesol pokrik ešte jeden.

20:24

Košice dali gól! Vstup do druhej tretiny ako z rozprávky. Košickí Oceliari si aj zaslúžili viesť, pretože úvodná časť hry bola z ich strany viac než slušná. FILIP KRIVOŠÍK sa úplne ľahko dostal pred Desclouxa a zakončil mu to po ľade okolo ľavého betónu. Asistencie: Mário Lunter a Alex Breton.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 18:49.

Ženeva sa dlho hrala s pukom v záverečných sekundách prvého dejstva. Bartánus súperovi odhodil puk za vlastnú modrú čiaru a ozval sa klaksón. Veríme, že nejaké presné zásahy prídu po prestávke.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:46

Antonín Bartoš dôrazne bojoval o puk pri košickej bránke. Keď ho posunul spoluhráčom, dostal čistý hit, ktorý rýchlo vstrebal.

16:56

Ženeva hrá s piatimi hráčmi.

16:19

Drobné zaváhanie Košíc pri realizácii presilovkového postavenia. Winnik vedel, čo treba urobiť s pukom.

15:39

Marco Maurer získal dostatok cenných sekúnd pre svoje mužstvo. Z miesta medzi trestnými lavicami odpálil puk na zadný mantinel.

14:56

Vylúčenie v tíme Genève-Servette HC:
Praplan – 2 min., sekanie.

14:45

Jääskeläinen založil protiútok s Fejesom! Neposlal mu lepší puk, a tak to Američan vyskúšal z ťažšej pozície! Slabšia strela nenarobila väčšie problémy Desclouxovi!

13:40

Dominik Riečický zachytil hosťujúcu koncovku. Bol v situácii, kedy sa už nedalo rozohrávať. Ženeva s výhodou vhadzovania v útočnej tretine.

Reklamná prestávka.

12:53

Zakrytý výhľad Desclouxa nezúročil na dosiahnutie prvého košického gólu Jääskeläinen. Strela preletela okolo ľavej žŕdky.

12:38

Mário Lunter korčuľoval za Vatanenom, ktorého ešte stihol medzi kruhmi. Tam mu ťukol hokejkou do puku, ale následne ho už neobral pri mantineli.

11:34

Ženeva hrá s piatimi hráčmi.

10:06

Descloux bol v akcii. Jääskeläinen znovu číhal v ľavom kruhu, odkiaľ na neho poslal solídny projektil, keď mu poskytol prihrávku Pollock.

09:34

Vylúčenie v tíme Genève-Servette HC:
Cavalleri – 2 min., podrazenie.

Reklamná prestávka.

09:00

Slovenský majster strieda počas hry. Krivošík si ale nenašiel osamelé miesto na pravom krídle, aby si mohol prebrať Ferencov puk.

08:09

Nie je však správne, pokiaľ tím iba útočí. Rozhodne si treba dávať obrovský pozor na zadné dvierka. Pouliot operuje s pukom neďaleko Riečického.

07:42

Fantastický košický úsek! Descloux dostal do ruky ďalšie zakončenie!

06:57

Košičania to myslia vážne a nechcú byť len do počtu proti atraktívnemu súperovi! Druhá pomerne veľká príležitosť Oceliarov! Chýbal kúsok od toho, aby puk skončil za čiarou!

05:54

Skvelý zákrok brankára Desclouxa! Poradil si s veľmi nepríjemnou strelou z ľavého krídla, ktorú zaobstaral Joona Jääskeläinen!

04:46

Práca naslepo v podaní Bartánusa. Na druhej strane nemal vôbec čas niečo špeciálne vymýšľať. Bekhend do stredného pásma nenašiel Bergera.

03:45

Hráči úradujúceho švajčiarskeho šampióna svoju akciu neuzavreli nejakou strelou na bránku Košíc. Pollock sa ujal puku a zakladal protiútok. Po výmene miesta s Fejesom neprišlo zakončenie.

03:13

Opäť po chvíľke musel zasahovať hosťujúci brankár Descloux. Pod tlak ho dostali členovia druhej košickej formácie.

02:55

Najväčšie meno v kádri hostí, ktoré budí rešpekt, je fínsky veterán Valteri Filppula, ktorý odohral šestnásť sezón v NHL za Detroit Red Wings a získal s ním prestížny Stanley Cup v roku 2008.

02:28

Zásah Dominika Riečického. Našiel si v lapačke švajčiarsky pokus a pre istotu hru prerušil. Vhadzovanie po jeho ľavici.

01:55

Šedivý dobre odstavil protihráča pri vlastnej striedačke. Puk putoval po červenej čiare, za ktorým išiel Lamper. Košický útočník to len nahodil do pásma.

00:43

Košice s prvým vážnejším streleckým pokusom. Cooper Zech prešiel do útočného pásma. Jeho zakončenie zápästím dalo zabrať Desclouxovi, ktorému puk vypadol, ale na druhý raz ho zakryl.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Riečický – Breton, Olsson, Zech, Ferenc, Deyl, Šedivý, A. Bartoš – M. Lunter, M. Chovan, Krivošík – Fejes, Pollock, Jääskeläinen – Bartánus, Berger, Lamper – Rogoň, Šimun, Jokeľ – Bačo.

Tréner: Dan Ceman.

Genève-Servette HC: Descloux – Lensström, Karrer, Maurer, Vatanen, Le Coultre, Chanton, Berthon, Jacquemet – Winnik, Filppula, Miranda – Pouliot, Richard, Praplan – Rod, Manninen, Hartikainen – Maillard, Jooris, Cavalleri.

Tréner: Jan Cadieux.

Rozhodca: Hronský, J. Konc ml. – Jedlička, D. Konc ml.

Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 2. kola Ligy majstrov medzi Košicami a Ženevou.

HC Košice


Košičania začali pôsobenie v Lige majstrov prehrou. Dlhé minúty statočne odolávali vicemajstrovi z Bielu, ktorý mal miestami veľkú prevahu. Oceliarov držal nad vodou výborný brankár Jaroslav Janus. Dve individuálne chyby v konečnom účtovaní potopili slovenského majstra. Na východ sa vrátil po výsledku 1:3, ale výkonom až tak nesklamal.

Genève-Servette HC

Švajčiarsky majster uplynulej sezóny prekvapil nečakaným zaváhaním na ľade rakúskeho Innsbrucku. Dve tretiny držal tesné vedenie 2:1, ale nakoniec utrpel prehru 2:5.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice

HC Košice

  • Riečický
  • Breton
  • Olsson
  • Zech
  • Ferenc
  • Deyl
  • Šedivý
  • A. Bartoš
  • M. Lunter
  • M. Chovan
  • Krivošík
  • Fejes
  • Pollock
  • Jääskeläinen
  • Bartánus
  • Berger
  • Lamper
  • Rogoň
  • Šimun
  • Jokeľ
  • Bačo
Genève-Servette HC

Genève-Servette HC

  • Descloux
  • Lensström
  • Karrer
  • Maurer
  • Vatanen
  • Le Coultre
  • Chanton
  • Berthon
  • Jacquemet
  • Winnik
  • Filppula
  • Miranda
  • Pouliot
  • Richard
  • Praplan
  • Rod
  • Manninen
  • Hartikainen
  • Maillard
  • Jooris
  • Cavalleri