Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V derby proti Čechom sa predstavia ďalšie štyri posily. Podľa Šatana je stále v hre aj čerstvý otec Kelemen

Slovenských hokejistov čaká tento týždeň papierovo najkvalitnejší súper v rámci záverečného bloku prípravy pred MS. Proti Čechom sa predstavia aj so štvoricou Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

23.04.2024 16:55
MS 2024, reprezentácia SR Foto:
Tréning Slovákov pred prvým zápasom v Nemecku.
debata

Hrivíka ešte limituje zranenie. Na utorňajšom zraze privítal tréner Craig Ramsay všetkých 25 nominovaných hráčov.

Po dvojzápase s Nemeckom opustili káder brankár Dávid Hrenák a trio útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča.

Brankár Stanislav Škorvánek nahradil Hrenáka a do reprezentácie sa tešil: „Trochu som si oddýchol a vypustil sklamanie z nevydareného semifinále. Ale je tu nová výzva a dám do toho všetko.“

Hrivík sa v závere sezóny vo Švédsku zranil a jeho stav nie je ideálny, ale chce zabojovať o miesto na MS. "Nehral som na MS ani v Čechách, ani na Slovensku, motivácia je veľká.

21. Pavol Regenda Čítajte viac Skvelé správy pre Ramsayho i fanúšikov. Národný tím potvrdil príchod piatich hráčov z NHL

Vyzerá, že budeme mať skvelý tím a mohli by sme niečo dosiahnuť. Preto chcem zabojovať a preto som tu.

Som na tom lepšie, ale nebol som dlhšie na ľade a chcem to vyskúšať. Urobíme si plán s lekármi a od toho sa odrazím," uviedol 32-ročný útočník.

S Čechmi sa Slováci stretnú 26. apríla o 16.30 v Trenčíne a 27. apríla v Bratislave o 14.00. Ramsayho zverenci majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát.

Dosiahli v ňom dve víťazstvá proti Švajčiarsku (5:3 a 3:), s Nemcami zvíťazili 5:4 po predĺžení a prehrali 3:7.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Po dvojzápase s Českom sa slovenskí reprezentanti zídu opäť v utorok v Žiline, kde sa predstavia proti Poľsku.

K dispozícii by trénerom mali byť už aj posily z NHL obranca Šimon Nemec a kvarteto útočníkov Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.

„Po Čechoch budú dva dni voľna a títo piati prídu do Žiliny. Uvidíme, kto bude hrať, ale niektorí by mali nastúpiť,“ povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Realizačný tím ešte sleduje aj finálové série v Česku a na Slovensku. Rovnako aj situáciu v zámorskej AHL, kde hrá niekoľko adeptov na reprezentačný dres.

ramsay hokej Čítajte viac Obavy o kapitána. Najviac otáznikov majú Slováci v obrane, Ramsaymu motá hlavu extraligová hviezda

"Hráčov, ktorí vypadnú, budeme kontaktovať. Uvidíme, v akom budú stave, ale niektorí sú pozitívne naladení a ak nebudú mať povinnosti, tak sú otvorení rozprávať sa o príchode do reprezentácie.

Čo sa týka českej ligy, nebudem hovoriť konkrétne mená, ale v hre je asi štyri päť mien. Máme ich v hľadáčiku," dodal Šatan.

Informoval aj o situácii s Milošom Kelemenom. Slovenskému útočníkovi sa narodilo dieťa a dal preto prednosť rodine, ale existuje nádej, že sa ešte zapojí do prípravy.

„S Kelemenom to ešte nie je uzavreté. Situácia je nejako daná, ale nie to ešte úplne uzavreté. Budeme s ním ešte hovoriť.“

nominácia Slovenska na sústredenie a dvojzápas proti Česku v Trenčíne a Bratislave (23.-27. apríla 2024):
brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)
obrancovia: Patrik Bačik (HC'05 Banská Bystrica), Boris Brincko (HK Poprad), Martin Bučko (Škoda Plzeň/Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (HKM Zvolen), Andrej Golian (Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)
útočníci: Jozef Baláž (Dukla Trenčín), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Marek Hrivík, Peter Cehlárik (obaja Leksand), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja Litvínov), Matej Kašlík (HKM Zvolen), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Samuel Takáč (Slovan Bratislava), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Králové), Servác Petrovský (Owen Sound Attack)

Program dvojzápasu:
piatok 26. apríla, 16.30 h: SLOVENSKO – Česko /Trenčín/

sobota 27. apríla, 14.00 h: SLOVENSKO – Česko /Bratislava/

Posily Slovenska z NHL pred MS s najlepšou formou Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V galérii nájdete najväčšie zámorské posily...
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #MS 2024 v hokeji #Miloš Kelemen