Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay poslal domov štvoricu. Prichádzajú ofenzívne hviezdy zo Švédska i najlepší brankár extraligy

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na majstrovstvá sveta po dvojzápase s Nemeckom opustili štyria hráči.

22.04.2024 10:46
Cehlárik Hrivík Foto:
Marek Hrivík a Peter Cehlárik na ZOH 2022 v Pekingu.
debata (7)

Okrem brankára Dávida Hrenáka nepokračuje v príprave na MS trojica útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča.

Na utorňajšom zraze v Bratislave sa k tímu pripojí brankár Stanislav Škorvánek a kvarteto útočníkov Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

Najbližším súperom zverencov trénera Craiga Ramsayho budú Česi v dvojzápase, ktorý sa uskutoční v Trenčíne (piatok) a Bratislave (sobota).

O finále extraligy medzi Spišiakmi a Nitrou
Video
O finále extraligy medzi Spišiakmi a Nitrou

Slovenskí reprezentanti majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát.

Po víťaznom dvojzápase v Humennom, kde zdolali Švajčiarov 3:0 a 5:3, síce prehrali v prvom súboji v Nemecku 3:7, v druhom však po zlepšenom výkone triumfovali 5:4 po predĺžení.

„Zatiaľ sme spokojní, tri víťazstvá zo štyroch zápasov je dobrá vizitka. Veľa hráčov podáva dobré výkony, trénerom sťažujú situáciu. Bohužiaľ, prišiel čas aj na zmeny,“ rozhovoril sa generálny manažér Miroslav Šatan.

„V tíme skončili Kusko, Hecl, Kukuča a brankár Hrenák. Na uvoľnené miesta sa budú hlásiť brankár Škorvánek a útočníci Kudrna, Sukeľ a Cehlárik. Príde aj Hrivík, bohužiaľ, v jeho prípade máme drobné starosti. Nie je úplne zdravý.

Príde sa ukázať, skonzultujeme jeho zdravotný stav a pravdepodobne bude potrebovať čas na liečenie. Uvidíme, ako sa jeho stav bude vyvíjať,“ dodal Šatan.

Dárius Rusnák Čítajte viac Majster sveta Rusnák: Hráčov z KHL potrebujeme. Hašek? Nemá všetkých päť pohromade

Slovenskí reprezentanti sa zídu opäť v utorok v Bratislave.

V piatok 26. apríla vycestujú na zápas proti Česku do Trenčína, kde nastúpia od 16.30 h. V sobotu už od 14.00 popoludní vyzvú rovnakého súpera v Bratislave.

Nominácia SR A na VT v Bratislave a dvojzápas proti Česku (23. – 27. apríla 2024)

BRANKÁRI
Samuel HLAVAJ (HC Škoda Plzeň), Stanislav ŠKORVÁNEK (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej TOMEK (HC Litvínov)
OBRANCOVIA
Patrik BAČIK (HC'05 Banská Bystrica), Boris BRINCKO (HK Poprad), Martin BUČKO (HC Škoda Plzeň), Daniel GACHULINEC (HKM Zvolen), Andrej GOLIAN (HC Slovan Bratislava), Mário GRMAN (HC Vítkovice), Michal IVAN (Bílí Tygři Liberec), Rayen PETROVICKÝ (HK Dukla Trenčín)
ÚTOČNÍCI
Jozef BALÁŽ (HK Dukla Trenčín), Peter CEHLÁRIK, Marek HRIVÍK (obaja Leksand), Lukáš CINGEL, Andrej KOLLÁR (obaja HC Kometa Brno), Martin FAŠKO-RUDÁŠ (HC Bílí Tygři Liberec), Matej KAŠLÍK (HKM Zvolen), Andrej KUDRNA, Matúš SUKEĽ (obaja HC Litvínov), Róbert LANTOŠI (BK Mladá Boleslav), Oliver OKULIAR, Alex TAMÁŠI (obaja Mountfield HK), Servác PETROVSKÝ (Owen Sound Attack), Samuel TAKÁČ (HC Slovan Bratislava)

Dávid Hrenák Čítajte viac Štyria adepti, Ramsay a spol. zoberú troch. Brankár to má ťažké, veľa vecí je mimo jeho kontroly, vraví opora Liberca
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Craig Ramsay #MS 2024 v hokeji