Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster sveta Rusnák: Hráčov z KHL potrebujeme. Hašek? Nemá všetkých päť pohromade

Legendárny slovenský útočník Dárius Rusnák bol kapitánom tímu, ktorý v roku 1985 získal pre Československo titul majstrov sveta. Po skončení kariéry sa dostal aj do politiky, pracoval pre bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča. Dnes obhajuje právo Slovákov hrať v KHL a nepáčia sa mu športové sankcie proti Rusku.

22.04.2024 07:50
Dárius Rusnák Foto:
Kapitán majstrov sveta 1985 Dárius Rusnák obhajoval pôsobenie slovenských hokejistov v ruskej KHL.
debata (141)

Rusnák poskytol rozsiahly rozhovor pre CNN Prima News, v ktorom sa neváhal vyjadril k viacerým kontroverzným témam. Najskôr odpovedal na otázku, ako vníma vyše 30 rokov po rozdelení Česko.

„Čo si budeme hovoriť – na úrovni reprezentačných tímov sa z nás stali súperi. A zostane to tak navždy. Osobne ale Čechov stále vnímam ako bratov. Mám to v sebe hlboko, že sme boli spoločný štát,“ uviedol kapitán majstrov sveta.

Pre blížiacimi sa majstrovstvami sveta nepriamo varoval fanúšikov, že napriek účasti mladých hviezd z NHL Juraja Slafkovského a Šimona Nemca netreba mať veľké oči.

Odolný a pracovitý chalan Juraj Slafkovský
Video
Odolný a pracovitý chalan Juraj Slafkovský.

„Dvaja dobrí hráči, to je málo. Aby sme mohli hovoriť o žiarivej budúcnosti, muselo by ich byť viac. Môžu z nich v kluboch vyrásť osobnosti, v tak malom počte toho ale v reprezentácii príliš veľa nedokážu,“ skonštatoval Rusnák.

Podľa neho je v súvislosti s kvalitou národného tímu vždy veľmi dôležité, či môžu na MS prísť hokejisti z KHL.

„Na rozdiel od Čechov jednoducho nemáme toľko kvalitných hokejistov, aby sme komukoľvek z nich niečo zakazovali. My tých chlapcov z KHL potrebujeme. Aj ja osobne som pre to, aby za nás hrali,“ povedal bývalý československý reprezentant.

Connor Bedard Sidney Crosby Čítajte viac V zámorí mu pivo nepredajú, v Prahe áno. Na MS sa predstaví supertalent, stroj na úspechy a peniaze

Na otázku, či mu nevadí, že Slováci nepriamo podporujú Putinovu propagandu mal jednoznačnú odpoveď: „Mne ich angažmán v KHL nevadí. Absolútne nie. Hokejista má na aktívnu kariéru zhruba 15 rokov. A za ten čas by si mal zarobiť dosť peňazí, aby nemal núdzu ani po tom, čo už hrať nebude,“ vysvetlil Rusnák.

Je presvedčený o tom, že slovenskí hokejisti v KHL nemajú nič spoločné s tým, čo sa deje medzi Ruskom a Ukrajinou. „Prišli tam športovať, hrať. Robiť svoju prácu.“

Následne si Rusnák rypol so Čechov, keď redaktor zopakoval v otázke, či sa KHL nepodieľa na Putinovej propagande. „Veľmi ma mrzí, že na to najmä u vás v Česku takto pozerá toľko ľudí. Mrzí ma aj to, že český hráč, ktorý o tom v podobnom duchu hovorí najviac, si pred rokmi bez väčších výčitiek zarábal v Spartaku Moskva,“ povedal Rusnák.

Viačeslav Fetisov Čítajte viac Kritika od legendy: Na stopku pre Slovákov z KHL na MS reagoval slávny Fetisov. Čo odkázal Šatanovi a spol.?

Myslel na azda najväčšieho a najhlasnejšieho kritika Putinovho režimu a olympijského víťaza z Nagana 1998 Dominika Hašeka. „Nedávno v USA navštívil zápas NHL, proti ktorej v súvislosti so spájaním s Rusmi bojuje. A hľa – na mieste zašiel medzi hráčov a zrazu nevyčítal nikomu nič,“ vyčítal bývalému brankárovi.

Pre Rusnáka je jeho správanie nepochopiteľné. „Kto sa nad tým zamyslí, musí dôjsť k záveru, že ten chlapec nemá všetkých päť pohromade,“ obul sa do legendy českého hokeja Rusnák.

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
141 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Dárius Rusnák #MS 2024 v hokeji #MS 1985 v hokeji