Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritika od legendy: Na stopku pre Slovákov z KHL na MS reagoval slávny Fetisov. Čo odkázal Šatanovi a spol.?

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) vedený prezidentom Miroslavom Šatanom zverejnil v piatok vyhlásenie, podľa ktorého má každý hráč, ktorý vlastní slovenský pas, právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach. Čiže aj hokejisti z KHL na MS. No už o mesiac v Česku žiadneho z nich neuvidíme.

13.04.2024 07:30
Viačeslav Fetisov Foto:
65-ročný Viačeslav Fetisov sa na korčuliach a s hokejkou v ruke predstavuje pred očami verejnosti už len sporadicky.
debata (163)

Výkonný výbor SZĽH uzavrel tému posíl z Ruska na šampionáte v Česku tým, že hokejisti z KHL nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu. Podľa neho sú za tým rôzne dôvody – či už zdravotné, osobné, rodinné alebo iné.

Definitívna stopka pre Slovákov z KHL zarezonovala aj v Rusku. K oznámeniu vedenia slovenského hokeja sa vyjadril dvojnásobný olympijský víťaz a sedemnásobný majster sveta Viačeslav Fetisov, v súčasnosti poslanec Štátnej dumy.

Michal Čajkovský Čítajte viac Hokejová verejnosť sa dočkala verdiktu. Šatan a spol. rozhodli o tom, či hráči z KHL pocestujú na MS

„Aký je pre mňa rozdiel v rozhodnutí SZĽH vo vzťahu k jeho hokejistom? Idiocia nemá hraníc, toto je ich problém,“ povedal Fetisov pre Sovietskij Sport.

Dvojnásobného šampióna prekvapil takýto postoj aj v súvislosti s nedávnymi zmenami na politickej mape Slovenska. „Hoci sa zdá, že politickí lídri celú situáciu chápu a svoju politiku vedú vyvážene, toto rozhodnutie je veľmi zvláštne. Ale s tým musia ďalej žiť len oni,“ skonštatoval Fetisov.

Martin Bodák, Peter Cehlárik Čítajte viac Tímová samovražda. Vedenie zväzu strčilo hlavu do piesku, až hráči ukázali, čo by znamenal príchod Slovákov z Ruska

Podľa bývalého špičkového obrancu, ktorý v NHL odohral deväť sezón v tímoch New Jersey Devils a Detroitu Red Wings, nemyslí vedenie SZĽH na to, že ničí život sebe a svojim športovcom. „Zdalo sa mi, že Slovensko už bolo k situácii tolerantnejšie. No nie.“

Fetisov bol po skončení aktívnej kariéry štyri roky asistentom trénera v NHL v New Jersey Devils. Od návrat do Ruska, od roku 2002, je súčasťou vrcholovej politike.

Slafkovský Bettman Čítajte viac Tlieskala kanadskej dive, na Slováka pískala. Montrealská hala sa po Celine Dion klania aj Slafkovskému

V rámci nej obsadil viacero postov, väčšinu politického života bol predsedom komisie Rady federácie pre telesnú výchovu, šport a rozvoj olympijského hnutia.

Od októbra 2016 je poslancom Štátnej dumy a prvým podpredsedom výboru pre telesnú výchovu, šport, cestovných ruch a záležitosti mládeže.

Najlepší tím histórie NHL z európskych hokejistov Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o najlepších...
logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
163 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Viačeslav Fetisov #MS v hokeji 2025