Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan s Ramsaym nominovali. Verdikt o hráčoch z KHL? Vyjadril sa asistent trénera

Dvadsaťtri hráčov, z toho troch brankárov, osem obrancov a dvanásť útočníkov, nominovali tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan na tohtotýždňový kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v Humennom.

08.04.2024 15:00 , aktualizované: 15:53
02. Craig Ramsay Foto: ,
Miroslav Šatan a Craig Ramsay.
debata (57)

V rámci podujatia Kaufland Challenge odohrá národný tím prvé dva prípravné duely pred májovým šampionátom proti Švajčiarsku. Jediný debutant v tíme bude obranca Rayen Petrovický.

Rozhodnutie o tom, či v ďalšej nominácii budú aj hráči z ruskej KHL, kompetentní neoznámili a posunuli ho na neskorší termín.

„Intenzívne na tom pracujeme. Odpoveď na túto otázku sa dozviete v najbližších dňoch,“ uviedol Ramsayho asistent Peter Frühauf.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Vedenie národného tímu kreovalo nomináciu v uplynulých dňoch predovšetkým vzhľadom na vývoj play off sérií v súťažiach doma na Slovensku a v Česku.

Od utorka 2. apríla pozvalo dvadsať hráčov do neoficiálneho tréningového kempu. Jeho úlohou bolo udržať potenciálnych reprezentantov v kondícii pred prvým oficiálnym zrazom v príprave na šampionát.

„Niektorí hráči vypadli pred dlhším časom, preto sme usúdili, že je prospešné vytvoriť im podmienky na trénovanie, aby sa zahriali a dostali do pracovného tempa. V Humennom už pôjdu všetci naplno.

Keďže vstupenky sa vypredali ani nie za hodinu, verím, že na štadióne zavládne perfektná atmosféra a diváci si prvú návštevu slovenskej reprezentácie v meste užijú,“ verí generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Adam Húska Čítajte viac Verdikt o slovenských hráčoch z KHL na šampionáte v Česku sa blíži. Indície ukazujú jasným smerom

Najskúsenejším hráčom vo výbere je obranca Mário Grman so 65 štartmi. Nasledujú útoční lídri Róbert Lantoši (61) s Lukášom Cingelom (60) a za nimi ďalší bek Michal Ivan (46).

Viacerí hokejisti z tímu debutovali v reprezentačnom drese na mužskej úrovni len nedávno – či obrancovia Bačik s Brinckom, alebo útočníci Kašlík, Kusko a Kukuča.

„Začiatok prípravy je vždy náročný. Mnoho klubov hrá play-off v rôznych krajinách, ešte niekoľko dní pred úvodným kempom spravidla nevieme, koho budeme mať k dispozícii. Preto sme museli hľadať aj iné možnosti a povolať i menej skúsených hráčov.

V minulosti sa neraz stalo, že niektorí hokejisti z prvého týždňa prípravy sa prepracovali až na majstrovstvá sveta. Neverili, že sa to môže stať a stalo sa. Možno uvidíme podobný príbeh aj tento rok,“ doplnil Miroslav Šatan.

Nominácia slovenskej reprezentácie na kemp v Humennom

BRANKÁRI
Filip BELÁNYI (HK Poprad), Samuel HLAVAJ (HC Škoda Plzeň), Dávid HRENÁK (HC Bílí Tygři Liberec)

OBRANCOVIA
Patrik BAČIK (HC'05 Banská Bystrica), Boris BRINCKO (HK Poprad), Martin BUČKO (HC Škoda Plzeň), Andrej GOLIAN (HC Slovan Bratislava), Mário GRMAN (HC Vítkovice), Michal IVAN (Bílí Tygři Liberec), Rayen PETROVICKÝ (HK Dukla Trenčín), Dávid MUDRÁK (HKM Zvolen),

ÚTOČNÍCI
Jozef BALÁŽ (HK Dukla Trenčín), Lukáš CINGEL (HC Kometa Brno), Martin FAŠKO-RUDÁŠ (HC Bílí Tygři), Marek HECL (HKM Zvolen), Matej KAŠLÍK (HKM Zvolen), Andrej KOLLÁR (HC Kometa Brno), Andrej KUKUČA (HK Poprad), Silvester KUSKO (HC Olomouc), Róbert LANTOŠI (BK Mladá Boleslav), Oliver OKULIAR (Mountfield HK), Samuel TAKÁČ (HC Slovan Bratislava), Alex TAMÁŠI (Mountfield HK)

REALIZAČNÝ TÍM
Generálny manažér Miroslav Šatan
Manažérka Zuzana Chrenková
Hlavný tréner Craig Ramsay
Asistent trénera Peter Frühauf
Asistent trénera Ján Pardavý
Asistent trénera Róbert Petrovický
Tréner brankárov Ján Lašák
Video analytik Igor Andrejkovič
Kondičný tréner Ján Kovačič
Lekár MUDr. Roman Hunák
Fyzioterapeut Vladimír Čavojec
Výstrojový manažér Marek Giertl
Výstrojový manažér Juraj Stopka
Média manažér Peter Jánošík
Média manažér Tomáš Kyselica

PROGRAM KAUFLAND CHALLENGE 2024 (naživo na JOJ Plus)

ŠTVRTOK 11. APRÍLA

16.30 Slovensko – Švajčiarsko

PIATOK 12. APRÍLA

16.30 Slovensko – Švajčiarsko

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Craig Ramsay #MS 2024 v hokeji #Ostrava 2024